Hirdetés
Strandbelépők – akár 20-25 százalékos drágulás PDF Nyomtatás
2022. június 15. szerda, 09:00

strandKiugróan, 20-25 százalékkal drágul a strandolás országszerte a Fürdőszövetség szerint. Ezer forinttal többe kerülhet egyetlen belépő, mint tavaly. Az önkormányzati cégek másfél évig nem emelhettek a koronavírus miatt, most, hogy engedi a kormány, kivétel nélkül növelik áraikat. Mindenütt az energiaár-robbanásra, illetve a bérköltség megugrására hivatkoznak.

Már múlt szombaton árat emeltek a gyulai várfürdőben. Szinte azonnal, ahogy lehetett. Június elsejével lejárt a rendelet, amely a koronavírus-járványra hivatkozva másfél évig tiltotta, hogy díjat emeljenek az önkormányzati cégek. A fürdők 95 százalékát ilyen vállalkozások üzemeltetik Magyarországon.

A fürdők 2019-ről 2020-ra emeltek utoljára árat, tehát már két éve, és azóta rengeteg olyan költségnövekedésük volt, amit nem tudtak érvényesíteni – mondta a Híradónak Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója.Gyulán 2650 forintról 3200-ra drágult a felnőtt napijegy. Élménymedence és szaunahasználat nélkül. Ezekkel együtt jóval drágább.

Budapesten múlt szerdán emelték az árakat. A Paskál fürdőbe a hétvégi napokon több mint 10 ezer forintért mehet be egy 4 tagú család, ez 900 forinttal több, mint eddig. A belépők 8,7, a bérletek 10-14 százalékkal drágultak a fővárosiak legkedveltebb strandjain. A történelmi fürdőkbe, amelyeket többnyire külföldiek látogatnak, 20 százalékkal magasabb áron lehet bejutni. A Gellértbe például már 7600 forint egyetlen felnőtt belépő – szekrényhasználattal.

A magánvállalkozások korábban is emelhettek árat. Meg is tették. A mosonmagyaróvári Flux Thermal Spa nevű fürdőben márciustól kérnek 10 százalékkal többet a belépőkért. Egy felnőttől 4200 forintot. És az áremelésnek még nincs vége. –Sajnos a költségek megeszik a fürdőt, még egy 10-15 százalékos emelésre szükségünk van, hogy a fürdőt életben tudjuk tartani – mondta Husz Szilvia értékesítési vezető.

A Fürdőszövetség szerint nincs kivétel. Ahol nem az elmúlt 10 napban változtattak, a következő néhány hétben emelnek majd az árakon.

Drasztikusabb áremeléseket fogunk tapasztalni. Tehát nem 5-10, hanem 20-25 százalékos, néhány jegytípus esetében még ennél magasabb áremelésről is lesz szó – vázolja fel a szomorú és drága jövőt Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

Az emelést azzal indokolják, hogy szinte minden sokkal többe kerül a fürdők üzemeltetőinek: két-háromszorosára drágult az energia, és megugrottak a bérköltségek is az idei, majdnem 20 százalékos minimálbér-emelés hatására. A vegyszerek ára is duplájára nőtt, de van olyan vízkezelő vegyszerünk, aminek 280 százalékkal drágult – tette hozzá Balogh Zoltán.

A nyíltvízi fürdők estében valamivel visszafogottabb a drágulás, mivel ott nem kell vegyszereket használni. A Turizmus.com úgy számol, a Balaton partján júliusig átlagosan így is 10-15 százalékkal emelkedhet a strandbelépők ára tavalyhoz képest.

(RTL Híradó)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Először összevonják a kis iskolákat, aztán a kis önkormányzatoka t, az... Tovább...
 • Gazdasági válság - óriási államadósság, óriási költségvetési hiány, ór... Tovább...
 • Csak úgy mellékesen megkérdezném tőle, hogy az egyházi iskolák miért k... Tovább...
 • Semmi nem fog addig változni, míg mindenki haláli nyugalommal dolgozz... Tovább...
 • Ezt mondjuk kizártnak tartom, hogy az ukrajnai menekültek nem tudnak/t... Tovább...
 • Semmi másra nem "használja" a kormányzat az önkormányzati köztisztvise... Tovább...
 • Ez bizony a kormány sara, ha elveszi a bevételeket az önkormányzat(ok ... Tovább...
 • Nógrád megye, azon belül is Kelet-Nógrád a sor végén kuksol, olyan kic... Tovább...
 • Ezt Mészárossal, Garancsival meg a többi oligarchával is megbeszélte a... Tovább...
 • Szeretem ezt a türelemre intő szavakat, meg az "áldozat" hibáztatást. ... Tovább...
 • Az Orbán kormánynak az elmúlt 12 évben sikerült teljesen szétverni a 2... Tovább...
 • Talán a mai kormány tagjai elfelejtették, hogy Magyarországon is szeku... Tovább...
 • Legfőképpen az ÁSZ elnök életminőségét - 2022. január 1-től a havi jöv... Tovább...
 • 2019-ben megválasztottuk a választási bizottságok tagjait, póttagjait!... Tovább...
 • Remélem többen is követni fogják őket... Tovább...