Hirdetés
Budaörs 25 éves távhőszolgáltatási szerződést kötött a Veoliával PDF Nyomtatás
2022. április 25. hétfő, 08:30

tavho0Idén januártól a Veolia Energia Magyarország Zrt. szolgáltatja a távhőt a budaörsi lakásoknak és intézményeknek egy 25 évre szóló koncessziós szerződés keretében, mellyel a vállalat önkormányzati partnereinek száma 14-re emelkedett Magyarországon. A vállalat új üzemeltető cége, a Budaörs-Hő Kft. zökkenőmentesen vette át a korábbi szolgáltatótól a város ellátását és az ügyfélkezelést.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. az önkormányzattal kötött szerződése értelmében 2022 év elejétől átvette a budaörsi távhőrendszer üzemeltetését, amelybe a település lakásainak mintegy egynegyede (2 373 háztartás) és 13 helyi intézmény tartozik. A hosszú távú együttműködés részeként új üzemeltető céget alapított a Veolia, a Budaörs-Hő Kft-t, amely zökkenőmentesen átvette az üzemeltetést, valamint a szolgáltatással foglalkozó szakembereket a korábbi, önkormányzati tulajdonú BTG Nonprofit Kft-től.  Az idei fűtési szezon kiegyensúlyozott volt. Év eleje óta, amióta a cég az üzemeltető, nem történt jelentős, fogyasztói kört érintő meghibásodás, amelyhez hozzájárultak a kedvező időjárási viszonyok is.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere elmondta, hogy: „Rövid távon a karbantartás színvonalának növelését várja az önkormányzat a Veoliától, mert mint ismert városunk korábbi szolgáltató cége saját erőből már nem tudta ezt az akár több százmillió forintot is elérő terhet vállalni. Mivel a Veolia jelentős és tőkeerős piaci szereplő, ezért várakozásaink szerint hosszú távon olyan fejlesztések is megvalósulhatnak, amelyek jelentős környezetkímélést is eredményeznek majd városunk számára.”

Palkó György, a Veolia Energia Magyarország Zrt. vezérigazgatója pedig úgy nyilatkozott, hogy: „Büszkék vagyunk arra, hogy Budaörs Önkormányzatának partnerévé váltunk, hiszen vállalatunk központja is ebben a városban működik, így még inkább elkötelezettek vagyunk a lehető legprofesszionális szolgáltatás biztosítása mellett. A távhőszolgáltatásba hosszú távú szakmai befektetőként kapcsolódunk be és már vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy bővíthető-e a távhőrendszer, illetve a későbbiekben milyen fejlesztéseket valósíthatunk meg.”

A Veolia Energia Magyarország Zrt. hosszú távon növelni kívánja távhőpiaci részesedését, hiszen nemzetgazdasági szinten is egyre nagyobb jelentősége van a hatékony és környezetkímélő szolgáltatási megoldásoknak. Az üzletág megítélése folyamatosan javul. Eddig a felhasználók a távhőszolgáltatást legfőképp kényelmes, hatékony és költségkímélő megoldásként látták. Azonban az utóbbi évek korszerűsítési törekvéseinek köszönhetően egyre inkább környezetbarát megoldásnak is számít, amely legalább 10%-os megtakarítást biztosít az energiahordozó-felhasználásban, csökkenti a légszennyező anyagkibocsátását és ezzel élhetőbbé teszi a városokat, településeket.

Az önkormányzatok részéről is egyre erősebb az elmozdulás abba az irányba, hogy egy város energiaellátását szakcégekre bízzák. Az egyre szigorúbb fenntarthatósági elvárások és szabályozások, valamint a fokozódó szakemberhiány által teremtett környezetben az erős szakmai hátérrel rendelkező szereplők eredményesebben tudják az ellátást biztosítani.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...
 • Milyen évközi béremelés?Legfe ljebb a minisztereknek. A köztisztviselő... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • Ehhez nincs mit hozzátenni! Tű pontos helyzetelemzés. Nem a szívem csü... Tovább...
 • Eszméletlen!!! A kormány tud erről? Jahnem. Tovább...
 • Ez így elég lesújtó. Csak ennyire képes a NER elit a válság közepén? H... Tovább...
 • Brüsszel kéri a kormányt, hogy emelje meg a tanárok fizetését, a kormá... Tovább...