Hirdetés
Budán ünnepelték győzelmüket a Fidesz-KDNP polgármesterei PDF Nyomtatás
2014. október 20. hétfő, 07:00

orban viktor141019Legkésőbb 2018-ra mindenkinek munkát kell adni, mondta, és a köznevelés megújítását is fő feladatnak nevezte a miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypárt önkormányzati választási kampányát értékelő vasárnapi rendezvényen, a Millenáris Parkban.

Mintegy húszperces beszédében Orbán Viktor úgy fogalmazott: az elmúlt fél év eseményei, a három Fidesz-KDNP-s választási siker „a jövő horizontján egy egészséges lelkű, sikeres nép képét állítják elénk”. Az összefogás győzött a széthúzás felett - jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint az idei három választás az országról szólt, a győzelem az egész országé, minden magyar emberé, „a Fidesz és a KDNP csupán megtestesítette az ország akaratát”.

Arról is beszélt, hogy „az ország csak akkor nyerhet, ha munkába áll”, a jólét alapja csak a munka lehet, és szerinte a Fidesz-KDNP azért nyerte meg a választást, mert ezt sikerült bebizonyítania. Kijelentette: a kormány célja, hogy legkésőbb 2018-ra egyetlen jövedelempótló támogatásra se legyen szükség Magyarországon, mert elérik, hogy mindenkinek legyen munkája. Ma 178 ezer olyan ember van - szemben a 2010-es több mint 500 ezerrel -, aki munka híján jövedelempótló támogatásból él. A tények szerinte azt mutatják, csak akkor lesz több munkahely, ha a Fidesz-KDNP vezeti az országot. Feladatként határozta meg egyúttal, hogy a Fidesz bebizonyítsa, képes a valamikori szocialista iparvárosokban modern európai ipari központokat teremteni.

A munkahelyteremtés mellett a másik kiemelt feladat 2015-ben a köznevelési rendszer megújítása lesz, mondta a miniszterelnök. Áramvonalasítanak, felfrissítenek, mert „a jövőnk az iskolákban dől el”. A cél az, hogy Európa legjobb iskolarendszerét alakítsák ki a következő években „a gazdasági miniszter támogatásával”.

A pártelnök-miniszterelnök beszéde végén így biztatta a kormánypártok megválasztott polgármestereit és képviselőit: „öt évetek van arra, hogy elvégezzétek a munkátokat, kegyelmi állapot ez. (…)Ti vagytok a mi politikai közösségünk derékhada, rajtatok áll a mi közös jövőnk, ezért szerénységet és alázatot kérek tőletek. (…) Teljesítsük be történelmi küldetésünket!”.

Tarlós István, Budapest újraválasztott főpolgármestere levélben köszöntötte a Millenáris Parkban tartott kampányértékelő másfélezer résztvevőjét. Levelében külön örömnek nevezte, hogy Budapesten is győzedelmeskedtek áprilisban, májusban és októberben is. 2010 után másodszor is bizalmat kapott a pártszövetség az országban és a nemzet fővárosában egyaránt és nem is akármilyen meggyőző fölénnyel, ilyen korábban még soha nem történt - rögzítette levelében. Hozzátette: lehetőséget kaptak, hogy Magyarország kormányával egységben szolgálják a közjót, építsék a vidéket és Budapestet tárgyi és spirituális értelemben. Tarlós István hangsúlyozta: köszönet illeti a rájuk szavazókat a bizalomért, és részükről azok is bizalmat élveznek, akik nem szavaztak rájuk.

Barta Zsóka, az 1400 lelkes Véménd (Baranya) polgármestere azt hangsúlyozta: ha valaki felvállalja és kiáll a fontosnak tartott értékek mellett, az a választóknak sincs ellenére.

Romanek Etelka, Esztergom (Komárom-Esztergom) polgármestere rámutatott: győztek, és nem is akárhogyan, mind a 10 egyéni választókerületben megszerezték a voksok túlnyomó többségét. Ez Esztergom sikere, az összefogás diadala a széthúzás felett - fogalmazott. Azt ígérte: a városban mostantól új korszak kezdődik, amit a nyugalom, a fejlődés és a kemény munka fémjelez majd. A múlt iránti alázattal és a jövőbe vetett bizalommal dolgoznak, hogy Esztergom visszanyerje régi rangját, méltóságát.

Csáfordi Dénes, a 13 ezer lelkes Hajdúhadház (Hajdú-Bihar) vezetője, akit több mint 84 százalékkal választottak meg, azt mondta: hiszi, hogy nagyon fontos győzelem született, ami túlmutat a város és a megye határain. Hajdúhadházon elindult a fejlődés, élhető kisváros kezd lenni, az emberek visszanyerték rég elveszített hitüket - mondta.

Farkas Éva, aki 20 éves baloldali városvezetés után lett Makó (Csongrád) polgármestere azt emelte ki: nincs előre törvénybe írt forma, amivel választást lehet nyerni, a munkát maradéktalanul el kell végezni. Hozzátette: az MSZP, a baloldal fellegvárát kellett bevenni, nehéz küzdelem volt, de győztek, ehhez szavai szerint erőt és segítséget adott a kormány jelenléte és a miniszterelnök személyes támogatása.

Polics József, Komló (Baranya) vezetője szerint a képlet egyszerű: ott kell lenni az emberek között, jól kell dolgozni, fegyelmezetten el kell végezni a munkát és elbizonytalanodni akkor sem szabad, ha nehéz idők járnak.

Kriza Ákos, Miskolc (Borsod-Abaúj-Zemplén) első embere szerint, ha nincs kormánysegítség, nincs miskolci siker sem - ezért köszönetet mondott a kabinetnek. Szerinte a konfliktusokat fel kell vállalni, így volt a nyomortelepek felszámolásával és a Fészekrakó „kipakolásával”. Hozzátette: már most a 2018-as, 2019-es sikeren dolgoznak.

Borbély Lénárd, akit a „Narancs Csepel” (Budapest XXI. ker.) polgármestereként jelentett be a műsorközlő, azt mondta: a munkát, az összefogást és a tisztességet meghálálták a választók. Azért fog dolgozni, hogy a bizalomra rászolgáljanak, a 2010-ben elkezdett munkát folytatják még nagyobb lendülettel, a munkahelyteremtésre fókuszálva.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...
 • Milyen évközi béremelés?Legfe ljebb a minisztereknek. A köztisztviselő... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • Ehhez nincs mit hozzátenni! Tű pontos helyzetelemzés. Nem a szívem csü... Tovább...
 • Eszméletlen!!! A kormány tud erről? Jahnem. Tovább...
 • Ez így elég lesújtó. Csak ennyire képes a NER elit a válság közepén? H... Tovább...
 • Brüsszel kéri a kormányt, hogy emelje meg a tanárok fizetését, a kormá... Tovább...