Hirdetés
A szolgálati autó bajjal jár PDF Nyomtatás
2012. május 14. hétfő, 06:00

 

auto01A polgármester által használt hivatali autó menetleveleinek eltűnése miatt a Központi Nyomozó Főügyészség házkutatást tartott a kiskunfélegyházi polgármesteri hivatalban. A Miskolci Városi Ügyészség pedig vádat emelt Szikszó város polgármestere ellen, ennek ugyancsak a szolgálati autó használata áll a hátterében.

Kiskunfélegyháza jegyzője, Csölle Yvette maga tett feljelentést bűncselekmény gyanújára hivatkozva az ügyészségen ismeretlen tettes ellen, miután a Kapus Krisztián polgármester által használt hivatali autó menetlevelei eltűntek – tudta meg az MTI. A jegyző különösen súlyosnak ítélte meg a helyzetet, mert ezek szigorú számadási nyomtatványok. Az eltűnt menetlevelek 2010 októberétől 2011 októberéig bezárólag tartalmazták a polgármester által használt hivatali személyautó dokumentációit.

A feljelentés kapcsán elindult nyomozati eljárás során házkutatást tartottak a hivatalban, három helyszínen. A menetleveleket nem találták meg, de több, azokkal kapcsolatos dokumentumot megtaláltak és lefoglaltak - közölte Csölle Yvette.

Az üggyel kapcsolatban Kapus Krisztián polgármester a baon.hu tudósítójának azt mondta: „a menetlevelek őrzése nem a polgármester, hanem a gondnokság feladata. Ugyanakkor bízik abban, hogy mielőbb kiderül, ki a felelős a dokumentumok eltűnése miatt”.

Szikszó város független polgármestere, Füzesséri József ellen nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Miskolci Városi Ügyészség. Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a polgármester az önkormányzat tulajdonában lévő személyautót hivatalos és magánútjaira is használhatta, az önkormányzat havonta 2000-2000 kilométer hivatali célú, illetve magáncélú használatot engedélyezett úgy, hogy a magáncélú használat költségeit a polgármester köteles megtéríteni az önkormányzatnak.

A vádirat szerint 2007 és 2009 között a polgármester folyamatosan megtévesztette az önkormányzatot a gépkocsi használatával kapcsolatban, a menetlevelekben és az útnyilvántartásokban valótlan adatokat tüntetett fel, magáncélú használatot hivatalos használatként tartott nyilván. A megjelölt úti célok és a tankolások sem egyeztek meg. Mindezzel Szikszó önkormányzatának 963 610 forint kárt okozott volna.

A polgármester tagadja a cselekmények elkövetését. Az MTI-nek azt mondta: jogtalannak és méltánytalannak tartja annak a képviselő-testületnek a feljelentését, amelynek tagjait a 2010-es választásokon a lakosok „kiszavazták”. A gépkocsit használva minden egyes alkalommal a város ügyében járt el, mondja Füzesséri József, és ezt a bíróságon be is fogja bizonyítani.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Arra az egyszerű tényre is kellene gondolnia a tisztelt háziorvosnak, ... Tovább...
 • Minden kistelepülésen hozzáértő vízügyes szakember (is) dolgozik. A je... Tovább...
 • Szóval már a saját telken lévő vizet is megadóztatja a kormány, a leve... Tovább...
 • Minden "kellemetlen " ügyet ott hagynak a jegyző nyakán. Ezt miért nem... Tovább...
 • Ezekkel a kínai akku gyárakkal van egy kicsi probléma - a működésükhöz... Tovább...
 • Az EU ajánlata - nem küldjük a pénzt. Tovább...
 • Ha 10 évente kb. félmillióval csökken az ország lakossága - mellette m... Tovább...
 • Megőrülök ezektől a vármegye" megnevezésektől . Az, hogy ennyire kevés... Tovább...
 • Egyre több vármegyében" tombol a járvány...hm. Nem tán túltermelés van... Tovább...
 • Semjén Zsolt vezetésével, a Fidesz és a Jobbik képviselőinek támogatás... Tovább...
 • Az egyházaknak semmi nem elég, lassan már az egész ország kell - épüle... Tovább...
 • Igencsak téves azon orvosok betegellátással kapcsolatos vélekedése, mi... Tovább...
 • Érdekes, hogy ha valami nem a legjobb, akkor mindig külső okok és ármá... Tovább...
 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...