Hirdetés
Rakparti pihenőparkkal indul el a Budapest Tuning projekt PDF Nyomtatás
2022. július 12. kedd, 06:00

budapestbrand logoA budai oldalon kialakítandó rakparti pihenőparkkal indul el a Budapest Tuning projekt, melynek részeként többek között street art eseményt, a közösségi térhasználatot ösztönző eseményeket, valamint zenés-táncos programokat is támogatnak.

A napokban hirdették ki a Budapest Brand nZrt. és Budapest Főváros Önkormányzata közös pályázata, a Budapest Tuning 13+1 nyertes projektjét, melyeket 2022. év végéig valósítanak meg az ötletgazdákkal együttműködésben. A program lehetőséget ad arra, hogy a kezdeti javaslatokat együtt fejlesszék tovább a kiírók és a pályázók. Így kerül idén a budai oldalra a Valyo (Város és Folyó Egyesület) rakparti pihenőparkja, kihasználva a Lánchíd felújítása miatt egyébként is lezárt szakaszt.

A Lánchíd felújításának részeként a budai alsó rakpart június 20-án felszabadult a gépjárműforgalom alól és ez augusztus 14-ig így is marad. Ezt az alkalmat megragadva kerül át a pesti alsó rakpart tavalyi kísérletének folytatása a szemközti oldalra, visszaadva a városlakóknak a területet. Várhatóan július 15-re a városlakók már birtokba is vehetik az új közösségi teret.

A Budapest Tuning projekt részeként idén további 13 projekt megvalósítását tervezik. A Kispálya kategóriában szabadtéri közösségi programok, programsorozatok valósulnak meg. A Nagypályán indulók közösségi aktivitást is magukban foglaló, városi tereket formáló, kísérleti ötletekkel pályáztak.

Az Arcade mobil – lézerjátékok egy triciklin program részeként a város épületei, homlokzatai retro videójátékok képernyőivé alakulnak át, melyet egy triciklin hoz el a MeetLab csapata. A Budapest Tuning részeként egy estére görkorcsolyás diszkóvá alakul a város egyik tere.

A nagy nemzetközi street art eseményhez csatlakozva Budapesten is megrendezik a Meeting of Styles graffiti jamet. A budapesti élőfestést párhuzamosan zenés-táncos programok egészítik ki. A Kis Távolságok Városa Alapítvány egy újabb köztes körút megrajzolásával és forgalommentesítésével kívánja ösztönözni a közösségi térhasználatot a Székely Mihály - Kazinczy - Szentkirályi utcákban, multifunkcionális mikroszínpadok segítségével megmutatva a városi térhasználat legizgalmasabb oldalát.

A Budapest Open Mic projekt a város csomópontjain hoz létre multifunkciós standokat, amelyek lehetőséget és hangot adnak a hátrányos helyzetű fiataloknak és az arra járóknak a rap segítségével. A Pokoltól a Paradicsomig - Dante a Gellért-hegyen című program az Isteni színjáték adaptációját tárja az érdeklődők elé.

A további projektek között találhatók a budapesti piacokat zenei élményekkel megtöltő, a Népszínház utca környékének közösségi megújítását célzó, mémeket a városi térben megjelenítő, közösségi teret térfestéssel és utcabútorokkal kialakító, rákospalotai kulturális fejlesztéseket tartalmazó projektek, valamint zarándoklat is.

A nyertes projektekről bővebb információk a www.budapesttuning.hu weboldalon találhatók.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Minden kistelepülésen hozzáértő vízügyes szakember (is) dolgozik. A je... Tovább...
 • Szóval már a saját telken lévő vizet is megadóztatja a kormány, a leve... Tovább...
 • Minden "kellemetlen " ügyet ott hagynak a jegyző nyakán. Ezt miért nem... Tovább...
 • Ezekkel a kínai akku gyárakkal van egy kicsi probléma - a működésükhöz... Tovább...
 • Az EU ajánlata - nem küldjük a pénzt. Tovább...
 • Ha 10 évente kb. félmillióval csökken az ország lakossága - mellette m... Tovább...
 • Megőrülök ezektől a vármegye" megnevezésektől . Az, hogy ennyire kevés... Tovább...
 • Egyre több vármegyében" tombol a járvány...hm. Nem tán túltermelés van... Tovább...
 • Semjén Zsolt vezetésével, a Fidesz és a Jobbik képviselőinek támogatás... Tovább...
 • Az egyházaknak semmi nem elég, lassan már az egész ország kell - épüle... Tovább...
 • Igencsak téves azon orvosok betegellátással kapcsolatos vélekedése, mi... Tovább...
 • Érdekes, hogy ha valami nem a legjobb, akkor mindig külső okok és ármá... Tovább...
 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...
 • Jók ezek a statisztikai adatok. Számfényvesztés "!! Tovább...