Hirdetés
Kitört a vihar a pécsi városházán PDF Nyomtatás
2020. december 14. hétfő, 08:00

pecs varoshaza01Péterffy Attila pécsi polgármester egyeztetés nélkül új alpolgármesteri posztot hozott létre, betöltésére kiválasztotta Nyőgéri Lajos helyi szocialista politikust, ám döntését még a polgármestert jelölő Mindenki Pécsért Egyesület is bírálja.

A portál cikkében hivatkozott - amely A 2019-es önkormányzati választásoknál a pécsi ellenzéki pártok közös indulásának gyűjtőszervezete volt a Mindenki Pécsért Egyesület, most ennek elnöksége közleményében „indokolatlannak és kifejezetten károsnak” minősítette, hogy „a város polgármestere a rendkívüli helyzetet kihasználva egy újabb alpolgármesteri státuszt hozott létre – idézi a Pécs Aktuál hírportál.

Az egyesület álláspontja az, hogy sokkal inkább a válság sújtotta családok és hátrányos helyzetű pécsi polgárok megsegítésére kellene fordítani azokat a milliókat, amelyeket a harmadik alpolgármesternek fizetnek majd. Közleményük szerint a polgármester visszaélt a veszélyhelyzetben ráruházott egyszemélyi döntés jogával, mivel ez az intézkedése nem a válság enyhítésére szolgál. Ezért arra szólították fel, hogy „a rendkívüli állapot” megszűnése utáni első közgyűlésen bocsássa szavazásra a harmadik alpolgármesteri státusz létrehozását, és csak akkor kezdeményezze a státusz betöltését, ha azt a közgyűlés minősített többséggel elfogadja.

Ahhoz képest, hogy a polgármester pénteken azt állította, „többkörös egyeztetést követően választotta ki” újabb, MSZP-s alpolgármesterét, most a Mindenki Pécsért Egyesület elnöksége közleményben állította, hogy a polgármester nem egyeztetett velük. Azt írták: a pécsi közgyűlés DK-frakciója szintén arra kérte a polgármestert: a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején tartózkodjon attól, hogy a járvánnyal nem közvetlenül összefüggő ügyekben a pécsi választók többségét képviselő frakciók egyetértése nélkül döntsön.

A Pécs Aktuál szerint vitatott, hogy egyeztetett-e érdemben a polgármester a frakciókkal az alpolgármester kinevezéséről. A portálnak nyilatkozva a polgármester azt mondta, a városvezető koalíció frakcióvezetőivel egyeztetett Nyőgéri Lajosról, sőt konkrétan az ő véleményük alapján döntött. Továbbá a portál „első kézből, de névtelenséget kérő informátortól megtudta, hogy a várost vezető koalíció frakcióvezetői a hivatalos bejelentés előtt szavaztak a harmadik alpolgármesteri tisztségről és a személyekről is.

„Tehát Péterffy Attila nem mondott valótlant; ugyanakkor mégis érdekes az, hogy miért állítják, vagy legalábbis sejtetik egyes frakcióvezetők ennek ellenkezőjét” – írta a Pécs Aktuál. A pécsi közgyűlés ellenzéki Fidesz-frakciója már korábban reagált a hírre: „Felháborító, hogy egy korábban rágalmazásért jogerősen elmarasztalt és cégvezetéstől eltiltott baloldali politikust nevezett ki Péterffy Attila Pécs vezetői közé.”

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...
 • Milyen évközi béremelés?Legfe ljebb a minisztereknek. A köztisztviselő... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • Ehhez nincs mit hozzátenni! Tű pontos helyzetelemzés. Nem a szívem csü... Tovább...
 • Eszméletlen!!! A kormány tud erről? Jahnem. Tovább...
 • Ez így elég lesújtó. Csak ennyire képes a NER elit a válság közepén? H... Tovább...
 • Brüsszel kéri a kormányt, hogy emelje meg a tanárok fizetését, a kormá... Tovább...