Hirdetés


Az Önkormányzati Klubról - Rólunk


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2021. ápr. 13., kedd, Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Jövőre még több pénz lesz nyári gyermekétkeztetésre PDF Nyomtatás
2014. augusztus 14. csütörtök, 07:00

menza01Tíz százalékkal nőtt a nyári étkeztetésben részt vevő gyerekek száma a múlt évihez képest, a programra az idén 2 milliárd 640 millió forintot fordított a kormány. 1300 önkormányzat indult a pályázaton, minden hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű település nyert, és összes igényüket ki tudták elégíteni.

Nagylócon (Nógrád megye) tartott szerdai sajtótájékoztatóján beszélt erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Czibere Károly. Elmondta, hogy a sikeres programot a rászorulókat támogató operatív programmal egészítik ki, a hazai források mellé a következő költségvetési ciklusban uniós forrásokat is bevonnak.

29 milliárd forint áll majd rendelkezésre, elsősorban a három év alatti gyermekek étkeztetésére, élelmiszerrel, illetve kiegészítő csomaggal való ellátására - idézte az MTI. „Talán már a következő évre el tudjuk mondani, hogy e két program együttműködése, összekötése révén a legfontosabb cél megvalósul, nem lesz Magyarországon olyan család, amelyben gyermekek anyagi okok miatt nem jutnak élelemhez” – vázolta a jövőt az államtitkár.

Arról is beszámolt, hogy az önkormányzatok tapasztalatai alapján már ősszel elkezdik tervezni a programot. Az önkormányzatoktól azt szeretnék megtudni, hogy voltak-e a pályáztatásban bürokratikus akadályok, vagy mennyire életszerűek a kiírásban szereplő kvóták.

Nagylóc polgármestere, Péter Gábor válaszul elmondta: a szülőktől és a gyerekektől csak pozitív visszajelzést kapnak. A pályáztatást egyszerűnek, gördülékenynek nevezte, és fontosnak tartotta, hogy az elnyert összeget előre megkapták. A falu idén először vett részt a pályázaton, a nyári étkeztetést 199 gyerek kapja, közülük ötvennek az étkeztetési költségeit az önkormányzat vállalta – mondta még a polgármester.

Ossza meg a bejegyzést