Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 26., vasárnap, Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.

„Az Elég jó szülő” képző PDF Nyomtatás
2021. április 27. kedd, 09:00

szuloA szeretetteljes szülő-gyermek kapcsolat megőrzése az alapja a gyermek lelki egészsége fenntartásának és harmonikus személyiségfejlődésének. A biztonságot adó háttér, a jól működő kapcsolat a legfontosabb védőfaktor a különböző szerek kipróbálása, majd rendszeres használata ellen!

„Elég jó Szülő”-nek lenni vagy azzá válni mindnyájunk vágya. Nap, mint nap sokat teszünk azért, hogy elérjük. 

Vannak időszakok, amikor elégedettek vagyunk magunkkal és a gyermekeinkkel való kapcsolatunkban minden rendben van. Vannak időszakok, amikor a korábbi magatartásmintáink és kommunikációs módjaink nem bizonyulnak elégségesnek, sőt gyakran sikertelenek. Ilyenkor keressük az újabb megoldási lehetőségeket, mit mondjunk másképpen, mit tegyünk másképpen.

A kamaszkorba lépve gyermekünk magatartása hírtelem megváltozik, a korábban jól bevált kapcsolati mintáink nem működnek. Ez komoly kihívás mindannyiunknak. A kritikus időszakát élő kamasz számára ebben az időszakban kiemelten fontos a szülővel való kapcsolata. 

SZÜLŐ_KÉP_MÁS_KÉP/P

„AZ ELÉG JÓ SZÜLŐ”_KÉPZŐ

Ingyenes komplex modul program kamasz gyerekek szüleinek minden héten csütörtökön 17.00 – 20.00 óráig, az interneten.

A szeretetteljes szülő-gyermek kapcsolat megőrzése az alapja lelki egészsége fenntartásának és harmonikus személyiségfejlődésének. A biztonságot adó háttér, a jól működő kapcsolat a legfontosabb védőfaktor a különböző szerek kipróbálása, majd rendszeres használata ellen! Ahhoz, hogy fiatal felnőttként kiteljesedhessen függőségek nélküli élete, szükséges a szülő-gyermek kapcsolat építése. 

Ismert kutatási adat, - a korábbi feltételezésekkel ellentétben, - hogy az életet érintő alapvető kérdésekben ebben az életkorban is fontos a szülő véleménye, a szülő az eligazodási pont számára. Megküzdési stratégiáiban a szülői mintát követi. 

 A párbeszéd módja, tartalma, az elfogadás mélysége és szorossága a kapcsolat minőségére utal és jelzi a sérülékenységét. Akkor igényli a legnagyobb elfogadást, amikor éppen lázad, és pont ilyenkor a legnehezebb a feltétel nélküli elfogadás. Keresi a saját helyét és szerepét, legfontosabb kérdései:” ki vagyok én, hol a helyem a világban, mi az élet értelme, stb.” Az önmagát kereső fiatalra számos veszély nehezedik. Az önmagára találás útján mindvégig nagy szükség van ránk, a háttérben biztos támaszt nyújtó szüleire.  

 A 2013-ban elvégzett széleskörű hazai drogkutatás eredményei is tudományosan megerősítik, hogy a függőségek prevenciójában a legfontosabb védőfaktor a szülő-gyermek kapcsolat minősége. 

Évek óta kiemelt programunk az úgynevezett Szülőképzés, többek között kamasz gyermekek szülei számára, a SZÜLŐ_KÉP_MÁS_KÉP/P—AZ „ELÉG JÓ SZÜLŐ” _KÉPZŐ MODUL PROGRAM. 

Egy nemzetközi kutatás szerint az „elég jó szülő” főbb ismérvei közül az első helyeken szerepel, mennyire sikerül a szeretetteljes elfogadás e nehéz életperiódusban, hogyan kezeli a szülő a saját konfliktusait, milyen a szülők egymással való kapcsolata. 

Szülőnek nem születünk, de egyre jobb szülővé válhatunk! A gyermekeink harmonikus személyiségfejlődésének biztosítása napról-napra újabb és újabb kihívást jelent a számunkra. 

A szülőszerep változó elvárásainak akkor tudunk megfelelni, ha folyamatos felkészüléssel, tanulással mi is fejlődünk. A szülőszerepünkben való biztonságos működés feltétele a szülői kompetenciák fejlesztése és önismeretünk mélyítése.

Tudományos ismeretekre alapozva állítottuk össze az úgynevezett saját élményű ÖNISMERETI SZÜLŐCSOPORT tematikáját, választottuk a pszicho-dramatikus és kognitív elemekre is épülő szabadinterakciós módszert. A több, mint 10 év alatt megtartott szülőcsoportjaink szülői visszajelzése, valamennyi családban javult a szülő - gyermek kommunikáció minősége, harmonikusabbá vált a családi légkör és a szülői attitűdben is változás következett be. 

A saját élmény szülőcsoport egy lehetőség a változásra!  Édesapák és Édesanyák részvétele egyaránt fontos! A gyermeknevelés közös ügyünk!

A részvétel az online megtartott iprogramon ngyenes, de előzetes jelentkezés szükséges. 

EgészségPorta Egyesület dr. Hada Zsuzsanna. Telefonszám: +36/20 944 8855

Szeretettel várjuk jelentkezésüket! 

Reméljük, hogy találkozunk!

           

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Közigazgatási ABC

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Közbeszerzési tanácsadónk

tatrai
Közbeszerzési tanácsadónk válaszol kérdéseire az onkormanyzatiklub@etk-rt.hu címen

Tudástár hozzászólásai

 • Két éve megjelent a 2013. L. törvény és a 77/2013 (XII.19) NFM rend. a... Tovább...
 • Ahogyan egy ismerősöm mondta nemrégen: "hülyeség az egész" Tovább...
 • Ejnye-ejnye: Ti tényleg nem tudjátok? Hát közel kell ülni a tűzhöz. Tovább...
 • Hát nem tudjátok?! Tovább...
 • Gratulálok ,lényegre törő értelmes összefoglaló.Va jon rajtunk kívül o... Tovább...
 • A cikkel kapcsolatban mindenki figyelmébe ajánlok egy online közbeszer... Tovább...
 • A közigazgatási eljárás legfontosabb eleme a tényállás tisztázása. Enn... Tovább...
 • Kedves Krisztina! Gyámügyi területen a gyámhivatalokró l szólt. Mi vár... Tovább...
 • Csak egy szempont. Négyen vagyunk jogászok az irodán. Az átcsoportosít... Tovább...
 • Nagyon magas színvonalú szakmai összefoglaló, ajánlom a döntéshozók fi... Tovább...
 • Remélem, hogy nem a helyi adók kivetésére fogják öszötnözni az önkormá... Tovább...
 • Kedvs Krisztina! Jó volna többet tudni a gépjárműadó sorsáról. üdv: bg... Tovább...
 • Kedves Krisztina! Ismételten jelentkezem, ez az anyag is igen figyelem... Tovább...
 • Kedves Krisztina! Ma reggel már írtam egy észrevételt egy másik cikkéh... Tovább...
 • Kedves Krisztina! Kiváló és igen hasznos anyagot küldött a szerkesztős... Tovább...