Hirdetés
Az MKKSZ a szigorú munkahelyi törvényességért PDF Nyomtatás
2017. augusztus 22. kedd, 06:00

boros peterne01Hétfőn zöld számot indított a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete azok védelmében, akik tartósan ingyenes túlmunkát kénytelenek végezni – jelentette be az érdekképviselet elnöke.

Arra kérnek mindenkit a közszférában, hogy csak nap nyolc órát dolgozzon, csak szabályosan elrendelt és ellentételezett túlmunkát végezzenek el, jelentsék be az érdekképviseletnél, ha méltánytalanság éri őket – ismertette a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) Boros Péterné az érdekképviselet legújabb kezdeményezését. Ha mindenki betartja a törvényes munkaidőt, ki fog derülni, hány ember hiányzik az alacsonyan tartott keresetek miatt, és az államnak lépnie kell; ezt a helyzetet csak a keresetek növelésével tudja helyrehozni – indokolta lépésüket. „Ne a dolgozók hivatástudata tartsa fenn a látszatrendet a közigazgatásban, közszolgálatban, hanem a keresetek növelésével” – mondta. Az erkölcsi megbecsüléssel megállna az elvándorlás erről a területről.

A törvényeket az államnak is be kell tartania mint munkáltatónak – jelentette ki a szakszervezeti vezető, jelezve, hogy a beérkező és anonim módon kezelt panaszokat az állami munkaügyi szakigazgatási szervekhez továbbítják majd akciójuk október elejéig tartó első szakasza során. Azt tapasztalják, hogy működési területük munkavállalói a munkaerőhiányra, a csekély megbecsültségre, a megélhetési problémákra panaszkodnak, valamint arra, hogy „a maradók is távozni szeretnének”, így folyamatos a túlórázás, a szabadságukat nem tudják kivenni, ugyanakkor nem tudnak megélni a keresetükből – sorolta. Ugyanakkor a gazdaság teljesítménye alapján az államnak van pénze arra, hogy rendezze a most méltánytalan kereseteket – tette hozzá.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+4 #7 Ídőhúzó ellenes 2017-09-13 06:50
Semmi értelme az ilyen jellegű akciónak, folyamatos sztrájk vagy béremelés. Minden szakszervezett kiharcolta már magának a béremelést csak ez nem.
Idézet
 
 
+2 #6 kercerece 2017-09-05 10:18
Az önkormányzatokb ól menekülnek el a köztisztviselők a kormányhivatalo k irányába, mert ott látják a jövőt.
Nem biztos, hogy ott könnyebb a dolguk, de több fizetésért, meg a biztosabbnak hitt munkahelyért váltanak.
Idézet
 
 
+4 #5 Disenchanted 2017-08-31 12:44
Igen, közel 40 év szakmai munka után valóban nem lehet mit hozzátenni a csakéskizárólag nekiknemadoksem mit dologhoz.

Lassan nincs olyan réteg, aki/amely ilyen/olyan okból nem kapott bérkompenzációt . A csalódás nem jó szó, mert nem fejezi ki mindazt az elmúlt 9 évben kapott nulla/zéró/semm i pluszt, amire égető szükség lett volna. Az elmúlt évben csak úgy repkedtek a 20-25-30 sőt több %-os béremelések, mi volna T.illetékes, ha tévednék és legkésőbb januártól valóban jutna arra is, hogy egy évben 1x nyaralni mehessen 1 hétre a családjával az "ember" ?
Idézet
 
 
+2 #4 Önkormányzati köztisztviselő 2017-08-28 07:55
Nem fognak"élni a lehetőséggel". Anonimitás ide vagy oda, érzik, tudják, hogy nem ez a megoldás. Egyrészt örülnek, hogy ... van a fenekükön és élnek a nap végére és mehetnek haza a második műszakra. Az agyuk pedig azon jár, hogy ma ezt nem fejeztem be, holnapra annyi lesz a lemaradás.....s enkit nem érdekel, hogy dolgozza fl. Végső soron, ha felmerül a felelősségrevon ás úgyis ő lesz elővéve, akármit prüntyög anonim módon.
Ha szempont lenne a szakmaiság a közigazgatásban , ha nem lenne annyira aljas a hozzáállás az önkormányzati köztisztviselői réteghez, akkor .... Én értem, hogy szeretnének tenni valamit, nem is rossz a felvetés, csak nehogy levonjanak valamit a panaszok számából, hanem azt emeljék a négyzetre gondolatban nyugodtan és még csapjanak hozzá vagy ezret.
Idézet
 
 
+3 #3 Menj borbélyhoz! 2017-08-23 12:12
Ez azért képtelenség, mert a be nem tartott határidőkért - akár pénzügyi, akár igazgatási területen - végső soron az ügyintéző lesz elővéve + az önkormányzat, jegyző is bírságra, fegyelmire, stb. számíthat.
Idézet
 
 
+5 #2 Ez is Az is 2017-08-23 11:35
A közszolga csak egy végrehajtó. Felesleges szakképzettnek lennie és csak erény, ha gondolkodni sem szokott !Ettől lesz jó a gépezet.
Idézet
 
 
+16 #1 Köztisztviselő 2017-08-22 06:11
Csak jelzem az Elnök asszonynak meg minden illetékes vezetőnek, hogy a tényleges mu nkát végző ügyintézői létszám folyamatosan csökken (elvándorlás a kevés bér miatt, nyugdíjazás stb.) az ügyek száma pedig folyamatosan nő. Erre föl csökkentik az ügyintézési időt - alapesetben 8 nap - az ügyintéző meg túlórázik a semmiért. Na ezért sem jönnek ide a fiatalok. Itt is az lesz néhány év múlva, mint az egészségügyben - nem lesznek szakemberek!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

online

Kiemelt témák hozzászólásai

 • A válság - egészségügyi és gazdasági - idején pénzügyileg kivéreztetni az önkorm... Tovább...
 • Ez az ember nem normális vagy Trójai faló szerepét vállalta fel a főni sakkjátsz... Tovább...
 • Az önkormányzati megrendelésekbő l élő vállalkozók lehet hogy nem örülnének, ha ... Tovább...
 • Ha az iparkamara elnöke tisztában lenne az iparűzési adó működési elvével, tudha... Tovább...
 • Korábban már megírtam, hogy mivel már szinte minden bevételt elvettek az önkormá... Tovább...
 • 30 évvel a rendszerváltozá s után a demokrácia egyik alapja,a helyi önkormányzás... Tovább...
 • Hát érdekes, van némi .....s bennem.Úgy érzékelem nekünk nem volt érdemes ezen k... Tovább...
 • Hát akkor nézzük, hogy milyen bevételt lehet még elvenni az önkormányzatokt ól -... Tovább...
 • A kör bezárult az önkormányzatok részére. A kormányzat elvonja a teljes gépjármű... Tovább...
 • Sajnos nem csak az említett önkormányzati kör kerül-került nehéz helyzetbe, hane... Tovább...
 • Ez aztán az ügyfélbarát ügyintézés. És a dolgozók mit szóltak ehhez. 42 óra/hét,... Tovább...
 • A magyar vidék - elsősorban a kis falvakra, városokra gondolok - halott. Nincs é... Tovább...
 • A leírtaktól nagyobb a baj a kistelepüléseke n ahol az adóerő képesség még a 100... Tovább...
 • Tisztelt Államtitkár Úr! Megadóztathatju k-e az önkormányzat közigazgatási terül... Tovább...
 • Á, dehogy fenyegeti pénzügyi csőd az önkormányzatoka t?! A kormány elvonja a tel... Tovább...