Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Nagy az érdeklődés a Magyar Falu Program eddigi pályázatai iránt PDF Nyomtatás
2019. május 21. kedd, 06:00

magyar falu logoA helyi egyházi közösségi terek fejlesztésére 949 egyházközösség, míg a nemzeti identitástudat erősítésére 1216 önkormányzat jelentkezett a Magyar Falu Program keretében februárban elsőként meghirdetett pályázatokra – jelent meg a Miniszterelnökség közleményében.

A két kiírás célja a vidéki településeken nagy számban megürült parókiák, plébániák, volt egyházi iskolaépületek, illetve működő, de korszerűtlen önkormányzati ingatlanok hasznosítása, élettel való megtöltése – emlékeztet a közlemény. Összesen 23 millió forintot kaphat egy-egy helyi egyházközösség vagy önkormányzat. Az egyházi közösségi terek megújítására 7 milliárd, az önkormányzatiakra 6 milliárd forint áll rendelkezésre a programon belül.

Május 15-én lejárt a pályázatok benyújtási határideje, az értékelést a Magyar Államkincstár és a Miniszterelnökség közösen végzi.

Jelenleg három, az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó felhívásra lehet pályázni a Kincstár felületén keresztül, hamarosan pedig megjelenik az újabb, óvodákra vonatkozó kiírás is.

A Magyar Falu Program célja az 5000 lélekszám alatti települések fejlesztése és népességmegtartó erejének javítása, a kormány a programot 2019-ben 150 milliárd forinttal támogatja.

Ossza meg a bejegyzést