Hirdetés
Cél: a teljes foglalkoztatottság PDF Nyomtatás
2014. február 28. péntek, 07:00

A magyar kormánynak az a célja, hogy teljes foglalkoztatottság legyen Magyarországon - mondta Orbán Viktor Ózdon, a hajdani kohászati üzemek egy romos csarnokában. A miniszterelnök hisz abban: a világ tartozik minden embernek annyival, hogy megadja a lehetőséget arra, hogy saját munkájából tartsa el magát és családját. A kérdés az, hogy meg tudjuk-e szervezni az országot úgy, hogy ez valósággá váljon.

Orbán Viktor azt is elmondta: bár az országban már 9 százalék alá csökkent a munkanélküliség, "de lesz még munkánk a következő négy esztendőben is", de a cél nem változott, "egy olyan világot akarunk Magyarországon felépíteni, ahol minden ember meg tud élni a fizetéséből".

A kormányfő szólt arról, hogy azon városokra, Ózdra, Dunaújvárosra, Komlóra, Salgótarjánra, amelyek egykor ipari fellegvárak voltak, és fantasztikus eredményeket értek el még az előző rendszerben az emberek, és amelyek az ország büszkeségei voltak, ám hanyatlani kezdtek, különleges figyelmet kell fordítani. "Akkor tudjuk leginkább magunkkal,  meg az emberekkel is elhitetni, hogy Magyarországnak van jövője, ha kiderül, hogy ezeknek a városoknak is van jövője", hihető és biztató jövőt nyitunk ezen városok előtt - mondta Orbán Viktor.

Úgy fogalmazott, hogy az ország 2010-ben nem állt a lábán, "sőt térdre volt ereszkedve, erősen kétséges volt, hogy sikerül-e felállnia, ráadásul saját erőből". Az ország vissza tudott fordulni a gazdasági összeomlással fenyegető szakadék széléről, "saját lábára tudott állni, és dolgozni kezdett", Ózdnak a felállás azt jelentette, hogy a kormány megszabadította a várost 4,7 milliárd forintos adósságától, idei költségvetését tiszta lappal tudja indítani - mondta a kormányfő, hozzátéve azt is, hogy az ózdi kórház felújítására 1,5 milliárd forintot fordítottak, a városközpont kialakítására 680 millió forintot költöttek, és két iskola fejlesztésére pedig 500-500 millió forintot ad a kormány.

Ózd városa olyan volt, amelyet hosszú ideig az út szélén hagytak, éppen ideje volt, hogy megpróbáljuk visszaemelni oda, ahol múltja alapján helye van - tette hozzá. A most kezdődő 2,5 milliárd forintos ózdi beruházásról, a digitális archívumról szólva a miniszterelnök azt mondta: az egész országot szolgálja majd ki. Jelenleg az ország 160 közintézményében ezer diplomás ember dolgozik azon, hogy különböző kulturális értékeket digitalizáljon és elérhetővé tegye nagy távolságból is az érdeklődők számára. Ennek az ezer embernek nagy része közmunkában dolgozik és rendkívüli értéket állít elő- mondta.

A közmunkások mellett ki kell állni, Magyarország elismeréssel tartozik közmunkásainak, büszkék lehetünk rájuk. A miniszterelnök szerint ahhoz, hogy az ember a munkanélküliségből vissza tudjon menni a munka világába, kell egy kapu, egy ajtó, amelyen be lehet menni, és nagyon sokak a munka világába a közmunka kapuján tudnak belépni. Arra kérte az embereket, hogy álljanak ki a közmunkaprogram és a közmunkások mellett, miként a teljes foglalkoztatás mellett is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • 3/3 Tovább...
 • Az évszázad vicce... Tovább...
 • Gulyás Gergely és Rogán Antal támogatták az egyetemes áram- és gázszolgáltatás á... Tovább...
 • Ebből is látszik, hogy a kormány -respekt azoknak akik támogatták-menn yire érzi... Tovább...
 • Ha az önkormányzatok bedőlnek/csődbe mennek, akkor az ország is bedől, mert mind... Tovább...
 • A kormány elvonta az önkormányzatok legnagyobb bevételeit - iparűzési adó, gépjá... Tovább...
 • Pontosabban - az idén sem. Ezért vannak leszegényedve a falvak, kisebb városok ö... Tovább...
 • A szakszervezetne k április 3-ra és 4-re kellett volna országos sztrájkot hirdet... Tovább...
 • Öröm olvasni, hogy a közszférában dolgozók bére ilyen jelentős mértékben emelked... Tovább...
 • Reméljük este 10-kor már kihitdetik ezt a jogszabály módosítást!!! Tovább...
 • A kormány nem segít, ideje bezárni mindent az önkormányzatokn ak, meg éjszakára ... Tovább...
 • Lehet még lentebb? Tovább...
 • Ezt már az államcsőd vagy csak a szele? Tovább...
 • Az MVM állami cég, tehát az állam egyetértésével - sőt lehet, hogy az utasításár... Tovább...
 • Ez egy nagy ordas hazugság. Dehogy ígér partnerséget. Pont le***ja, hogy mi van ... Tovább...