Hirdetés
Fizetni fognak a közmunkásoknak PDF Nyomtatás
2012. március 13. kedd, 08:00

 

samu_attilaMegkapják negyvenhétezer forintos munkabérüket azok az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóságnál dolgozó közfoglalkoztatottak is, akik még nem vették kézhez járandóságukat – erről közleményt adott ki Samu Attila, a Belügyminisztérium miniszteri főtanácsadója.

A közleménnyel Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő hétfői, Miskolcon tartott sajtótájékoztatójára reagált. Nyakó István azt mondta, hogy a 47 ezer forintos bérét sem kapta meg sok közfoglalkoztatott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és Heves megyéből is kapott hasonló tartalmú jelzéseket – tudósít az MTI.

A miniszteri főtanácsadó emlékeztetett: a közfoglalkoztatottak munkaszerződésében rögzített közfoglalkoztatási bér kifizetésének szabályait kormányrendelet szabályozza. A szabályozás szerint a havi közfoglalkoztatási bér kifizetése heti bérrészletekben történik azzal a kivétellel, hogy amennyiben a közfoglalkoztatás „törthéten kezdődik, úgy a törtheti időszakra vonatkozóan a kifizetés csak a munkakezdést követő második teljes héttől kezdődően történhet” – írta.

Samu Attila tájékoztatása szerint az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság az országos közfoglalkoztatási program keretében 3300 közfoglalkoztatottat foglalkoztat, akik közül 2900 ember részére kellett bérfizetést teljesítenie. A 2900-ból 2500 már megkapta munkabérét, 2012. március 14. napjáig további 27 ember részére történik bérkifizetés, a 13. héten pedig a fennmaradó 373 kapja kézhez közfoglalkoztatási bérét – áll a közleményben.

A miniszteri főtanácsadó kitért arra is, hogy 27 ember esetében „egyfajta vis maior helyzet alakult ki, mert a közfoglalkoztatottak iratanyaga hiányos volt, és ez mind ez ideig nem tűnt fel senkinek, illetve a bérszámfejtők betegállományba kerültek”. Minden esetben – így a fennmaradó 373 fő esetében is – figyelembe kell venni, hogy a bérszámfejtés és a munkabér átvétele időben elkülönül egymástól. Például aki postai úton kapja kézhez munkabérét, átlagosan öt nappal később jut a pénzéhez, mint aki a banki átutalást választja – zárta közleményét.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #5 heff65 2012-07-16 15:43
Nem elég.hogy ilyen kevés pénzből kell megélni még ráadásul hetente fizetik ki a bért.Igy átutalás esetén hetente von a bank átutalási adót.
Idézet
 
 
+3 #4 egy közmunkás 2012-04-13 19:13
Én is árkot takarítok havi 47000
van 3 gyerekem és nincs más lehetőség csak a közmunka mert ott sem lehet hagyni mert 3évre megszüntetnek minden támogatást.
2éve vagyok közmunkán 8 órába voltam mindig bejelentve.Mind enki azt mondja hogy a közmunkások nem dolgoznak mi mindig dolgoztunk rendesen de bár melyik kormányhivataln okkal szívesen cserélnék fizetést mert ennyi fizetésből nem lehet megélni.a becsületes munkának mar semmi jelentősége nincs csak annak van aki lop csal hazudik tisztelet a kivételnek.Én márciusba kezdtem dolgozni és kaptam eddig 38500ftot és ezek azt mondják hogy kifizetnek mindenkit akkor a mi pénzünk hol van. És szomorú hogy így kihasználják az embereket mert tudják hogy nincs más választásuk
Idézet
 
 
0 #3 papa 2012-03-24 23:59
ui....mond a gyerekednek is pénteken ha vernyákol hogy éhes tartson ki még egy hetet....
"A szabályozás szerint a havi közfoglalkoztat ási bér kifizetése heti bérrészletekben történik azzal a kivétellel, hogy amennyiben a közfoglalkoztat ás „törthéten kezdődik, úgy a törtheti időszakra vonatkozóan a kifizetés csak a munkakezdést követő második teljes héttől kezdődően történhet” – írta."
Idézet
 
 
0 #2 papa 2012-03-24 23:55
3300 közfoglalkoztat ottat foglalkoztat, akik közül 2900 ember részére kellett bérfizetést teljesítenie. A 2900-ból 2500 már megkapta munkabérét, 2012. március 14. napjáig további 27 ember részére történik bérkifizetés, a 13. héten pedig a fennmaradó 373 kapja kézhez közfoglalkoztat ási bérét – áll a közleményben.
..no ezért nem kapták meg szerencsétlenek az éhendöglésit sem, hát így számolnak az úrak hogy még egy ilyen kistételből is ki tudnak lopni 400 lelket..vagy már gondolna azokra a szűkebb napokra, amikor nekik kell árkot kapírgálni hozam éhbérre?...és ez a fickó miniszteri főtanácsadó...a tyaisten ha belegondolok mire vihetném én ott...., már Orbán lenne az unió királya...
Idézet
 
 
+7 #1 nulla bodov 2012-03-13 09:51
Emberek! Árokkapargatásb ól nem lesz GDP!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Ezt már az államcsőd vagy csak a szele? Tovább...
 • Az MVM állami cég, tehát az állam egyetértésével - sőt lehet, hogy az utasításár... Tovább...
 • Ez egy nagy ordas hazugság. Dehogy ígér partnerséget. Pont le***ja, hogy mi van ... Tovább...
 • Csak a következő szektorok vannak a bedőlés előtt 1 másodperccel: oktatás, egész... Tovább...
 • Ez egy google-fordítás ? Úgy tűnik. Vagyis nem is magyar ember írta? Vagy nem ma... Tovább...
 • Itt változás csak akkor lesz, ha a nincstelen sok tízezres tömeg az utcán lesz. ... Tovább...
 • Addig, amíg a jegyzők nem állítják fel a dolgozóit, nem fog itt semmi sem változ... Tovább...
 • A szakszervezet 20%-os béremelést kér - a kormány meg nem ad. Így szokott ez len... Tovább...
 • Totál fejetlenséggel kormányoznak. De ez milyen kormányzás már???????? Tegnap íg... Tovább...
 • Ebben az országban már semmi nem megy normálisan????? Atyaélet! Így is alig van ... Tovább...
 • Ezt most olvasom először. vargamisi" (direkt kisbetűvel!) ugyan mivel magyarázná... Tovább...
 • Ja, és 35 éve a köz rabszolgája! Tovább...
 • Saját bérüket is akkor emeljék, ha "jobb idők jönnek" Üdv. egy 59 éves önkormány... Tovább...
 • Az állam elvonja az önkormányzatok bevételeit (gépjármű adó, iparűzési adó fele)... Tovább...
 • Az állam megmenti a szolgáltatást, teljesen profin felépített lerohasztás...é s ... Tovább...