Hirdetés
A kormány támogatja a bérek további növekedését PDF Nyomtatás
2019. január 28. hétfő, 07:00

bodo sandor01Arra törekszik a kormány, hogy a 71 hónapja tartó béremelkedés idén is folytatódjon – jelentette ki a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a tavaly január és november közötti kereseti adatokra reagálva.

A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint 2018 első 11 hónapjában a bruttó átlagkereset 327.200 forint, a nettó átlagkereset 217.600 forint volt. Mindkettő 11,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár (képünkön) hangsúlyozta, hogy a keresetek a köz- és a versenyszférában egyaránt nőnek, a közfoglalkoztatás pedig egyre jobban szorul vissza.

A bérek folyamatos emelkedését többek között a kormány kezdeményezésére létrejött bérmegállapodással, az életpályamodellek bevezetésével és az adócsökkentésekkel magyarázta az államtitkár. A kedvező folyamatok hatására – mint fogalmazott – a munkavállalók egyhavi fizetéssel többet vihettek haza 2018-ban.

A kétkezi munka megbecsülését fejezi ki, hogy a fizikai munkát vállalók bérének emelkedése különösen jelentős volt – folytatta tájékoztatóját Bodó Sándor, és üdvözölte egyúttal, hogy a hátrányosabb helyzetű térségekben, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében meghaladta az átlagot a növekedés.

A 2018 végén újabb két évre megkötött bérmegállapodás, valamint a szociális hozzájárulási adó idei mérséklése megalapozhatja az újabb béremeléseket – jelentette ki, a kormány ezért 2019-ben a foglalkoztatás további bővülése mellett 6 százalék feletti reálbér-emelkedésre számít. Várakozásuk szerint a növekvő keresetek mérsékelhetik az elvándorlást, hozzájárulnak munkavállalás és a fogyasztás bővüléséhez, ennek révén pedig a gazdaság erősödéséhez is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+9 #2 lófasz és estifény 2019-01-28 17:26
Alig bírtam végigolvasni, hisz potyogott a könny a szememből. Na nem a meghatódottságt ól, hanem a fájdalomtól, amit ekkora marhaságok olvasása közben érzek! Bár tény, hogy kommunikációs szempontból szépen elkapott pillanat ez.
Tehát nézzük pontosan, hogyan is állunk: Az önkormányzati dolgozók keresete 11 éve nem emelkedett. Vagyis ez így nem igaz, hisz a minimálbér nőt, és nagyjából ez az a maximum összeg, amit a bértábla, és a 11 éve változatlan illetményalap segítségével elérhető. A kormány most adja a "nagy támogatást", ennek eredményeként januártól nálunk is nő az illetményalap. Ennek eredményeként szerencsére már csak nagyjából 100.000.-Ft-tal kell kiegészíteni a béremet, hogy elérje a megbecsülésünk jelképét képző minimálbért, az eddigi 120.000.-Ft helyett! Na hol itt a megbecsülés? És hol a szakszervezet? Március 14 Sztrájk! Egy nap! Vicc! Nem jó vicc, csak vicc! Érdekérvényesít ő képesség nagyjából 0, vagy valamivel az alatt, bár az is igaz, hogy a tagdíjat így is beszedik, és aki nem fizeti neki, az meg inkább maradjon csendben, mert hát azért nem képesek semmire, mert kevés a keresetük! Lennének a kezünkben azért fegyverek, voltak is, és idén is van két választás, de hát az ilyen dolgokba nem folyunk bele, mert be***iak vagyunk! Aztán meg majd csodálkozunk, ha kiürülnek a hivatalok. Kezd a hócipőm tele lenni a tutyimutyiságga l! Mi lenne, ha csinálnánk is valamit, és a szakszervezet tenné a dolgát, mert amit jelenleg csinálnak, az *** és estifény
Idézet
 
 
+13 #1 Vidéki 2019-01-28 11:15
A kormány támogatja a bérnövekedést - kivéve az önkormányzatokn ál dolgozó köztisztviselők ét, írd és mondd 11. éve nem emelték központilag az illetményalapot !!!Ugyanannyi a bér, mint 2008-ban!!!Hol élünk, Európában ez megengedhetetle n!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Csak úgy mellékesen - a magyar adófizetői pénzekből a kormány támogatja a határo... Tovább...
 • Igen! velünk senki sem foglalkozik.A tanárok, orvosok, ..stb többszörösét keresi... Tovább...
 • Csak jelzem a kormánynak, hogy a költségvetési törvényben a köztisztviselői ille... Tovább...
 • 3/3 Tovább...
 • Az évszázad vicce... Tovább...
 • Gulyás Gergely és Rogán Antal támogatták az egyetemes áram- és gázszolgáltatás á... Tovább...
 • Ebből is látszik, hogy a kormány -respekt azoknak akik támogatták-menn yire érzi... Tovább...
 • Ha az önkormányzatok bedőlnek/csődbe mennek, akkor az ország is bedől, mert mind... Tovább...
 • A kormány elvonta az önkormányzatok legnagyobb bevételeit - iparűzési adó, gépjá... Tovább...
 • Pontosabban - az idén sem. Ezért vannak leszegényedve a falvak, kisebb városok ö... Tovább...
 • A szakszervezetne k április 3-ra és 4-re kellett volna országos sztrájkot hirdet... Tovább...
 • Öröm olvasni, hogy a közszférában dolgozók bére ilyen jelentős mértékben emelked... Tovább...
 • Reméljük este 10-kor már kihitdetik ezt a jogszabály módosítást!!! Tovább...
 • A kormány nem segít, ideje bezárni mindent az önkormányzatokn ak, meg éjszakára ... Tovább...
 • Lehet még lentebb? Tovább...