Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario


Az Önkormányzati Klubról - Rólunk


 

Hirdetés
Ma 2023. márc. 25., szombat, Irén és Írisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.

Még egy évig pályázhatnak erdőtelepítésre a települések PDF Nyomtatás
2021. december 14. kedd, 07:00

faultetesA Vidékfejlesztési Programban az erdőtelepítési pályázatok beadási határidejét 2022. december 31-ig meghosszabbították – mondta el a Pilismaróton megtartott ünnepélyes faültetésen az illetékes államtitkár.

Ha a településeknek van szabad területe, de nincs szakmai tapasztalata az erdőtelepítések kivitelezéséhez, az állami erdőgazdaságok a tervezéstől a kivitelezésen át a fenntartásig felkínálják szakértelmüket és szolgáltatásaikat - ígérte az erdőkért felelős államtitkár, Zambó Péter.

Az alapvető jogok biztosa, Kozma Ákos pedig arról beszélt, hogy a Pilismaróton folytatódó program nemcsak egy élhető település biztosítéka, hanem a tájba és a környezetbe illő fák kiválasztásának folyamata is, illetve a jövőnek szóló cselekedet, mely egyúttal az ősök munkájának megbecsülése.

A kormány 27 százalékra szeretné növelni az ország erdővel borított területeinek arányát – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A 2020-21-es ültetési szezonban országosan 160 hektár erdőállomány jött létre, ez 118.480 facsemete elültetésével egyenértékű – közölte. Az elmúlt hetekben ötvenmillió forint támogatás érkezett Pilismarótra.

Az Agrárminisztérium 2019-ben hirdetett újabb Országfásítási Programot, 2020-ban 12 ezer sorfát ültettek 475 településen, 2021 ősszén és 2022 tavaszán pedig 24 ezer sorfa ültetésére kapott lehetőséget 887 település. Két év alatt másfél milliárd forintot fordítottak a vidéki települések fásítására, ezzel a rendszerváltozás óta a legnagyobb, az egész országra kiterjedő belterületi fásítási program valósult meg.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?