parkolas1Most Balatonbogláron lépték meg a fizetős parkolás bevezetését, azt mondják, ebből tartják majd fenn a strandokat. A parti övezetben óránként 400, a többi zónában 300 forintot kell fizetni a parkolásért.

Már a Balaton déli partján is rohamosan gyarapszik a fizetős parkolók száma. Néhány hete Balatonbogláron is vége lett a jó világnak, legalábbis a kijelölt zónákban. Április óta élesben működik már a rendszer, de bizonyára jócskán akad olyan, aki most szembesül majd vele: nem lehet már ingyenesen várakozni a frekventált helyeken és azok környékén.

A belvárosban, valamint a Várdomb és a Gömbkilátó környékén 300, a parti övezetben pedig 400 forintot kell fizetni óránként a parkolásért.

A part közelében az egyes zónában, vagyis a Parti sétány, Platán sor, Platán tér, Kikötő utca, Tinódi utca, Kodály Zoltán utcának a Platán sor és a Matróz köz közötti szakaszán, valamint a Kodály Zoltán utca keleti végén lévő parkolóban május elseje és szeptember 30-a között egész nap fizetni kell a megállásért.

A második és a harmadik övezetben, ami a városközpontot és a várdombot érinti, csak meghatározott időben szednek díjat. Lesz egyhetes és éves parkolási bérlet is.

„Főleg a fejlesztésekhez kapcsolódóan nőttek meg a karbantartási költségek, emellett óriási terhet ró a városra a közterületek fenntartása is, emelkedtek a bérek és közel 100 millió forinttal több a kiadásunk” – sorolta még a bevezetés előtt az okokat a polgármester, Mészáros Miklós a sonline.hu-nak. „Szeretnénk még sokáig ingyenesen működtetni a strandokat, ennek azonban vannak költségei” – tette most hozzá. Szerinte fontos, hogy ezt ne csak a boglári adófizetők finanszírozzák, hanem a turisták is részt vállaljanak a kiadásokból. A parkolásból származó bevételt erre szeretnék fordítani.

A polgármester igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy az állandó lakosoknak természetesen nem kell fizetniük a parkolásért – a vendégeknek és a turistáknak azonban igen.

A teljes cikk itt olvasható

Hirdetés