A Pest megyei Csömörre más településekről vezényelnek át helyettesítő védőnőket, heti néhány órára. Sok önkormányzattal még a szerződést sem írták alá a kórházak.


Eddig 24 védőnőről tudható, hogy felmond, 21 pedig nyugdíjba megy, miután holnaptól a megyei kórházakhoz tartoznak majd. Ezt az Országos Kórházi Főigazgatóság közölte az RTL Híradóval. A Pest megyei Csömörre például más településekről vezényelnek át helyettesítő védőnőket, heti néhány órára. Bár szombattól már az államnak kellene működtetnie a védőnői szolgálatokat, még mindig nem lehet tudni, hogy az önkormányzatoknak kell-e fizetniük, és milyen számlákat. Ráadásul sok önkormányzattal még a szerződést sem írták alá a kórházak.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szerint „48 védőnőről tudható, hogy nem ír alá új munkaszerződést”. Kérdés, hogy ez hogy jött ki, mert azt írják: 24-en felmondtak, 21-en nyugdíjba mennek, 6-an pedig másik megyébe. Ez így 51. De ennél fontosabb kérdésekre sem lehet még tudni a választ a polgármesterek szerint. Devecseren például az önkormányzat fizette a védőnők telefonszámláját, kaptak laptopot, van, aki szolgálati lakást is. Nem tudni, mi lesz most ezekkel.

(Sszeretlekmagyarorszag.hu)

Hirdetés