Négysávosítják a 35-ös főút Józsa és Debrecen  közti szakaszát, ehhez kapcsolódóan pedig a józsai elkerülő is megépülhet, amivel nagyon sok helyi lakos életét könnyítik meg – írja a MagyarÉpítők.hu


Az Építési és Közlekedési Minisztérium a TED-en közzétette a Debrecen-Józsa északi tehermentesítő út tervezési közbeszerzését. A Debrecenhez tartozó városrész északi elkerülője kétsávos főútként jön létre az M35-ös autópálya és a 35-ös főút között a hirdetmény szerint. A közbeszerzés utal az M35-ösön már korábban megépült új Józsai csomópontra is, amelyhez az országos közúti kapcsolat biztosítása a projekt egyik célja, a másik pedig Józsa tehermentesítése.

Napi 23 ezer autó használja ezt a folyosót. A tervezendő elkerülő mintegy 3,4 km hosszú, amely csatlakozik a debreceni önkormányzat beruházásában megvalósuló józsai bekötőúthoz. Az ÉKM beruházását az indokolja, hogy az egyre nagyobb méretű debreceni ipari és infrastrukturális fejlesztések egyre nagyobb forgalmat generálnak a környéken, ugyanakkor a Józsáról és Hajdúböszörményből ingázók száma is jelentős a 35-ös főúton. A dehir.hu-n megjelentek szerint a Hajdúböszörmény felől-felé tízezer gépjármű érkezik naponta, ehhez jön hozzá Józsáról tizenháromezer jármű, ami azt jelenti, hogy a Debrecenbe bevezető Böszörményi úton huszonháromezer autó jelenik meg minden nap.

A helyi közlekedésfejlesztés egy másik kulcseleme a 35-ös főút Józsáig történő négysávosítása. A dehir.hu fent idézett cikkéből az is kiderült, a józsai önkormányzatnak az a célja, hogy a Debrecen felé irányuló forgalmat szétosszák, és ehhez szeretnének minél több útvonalat felkínálni.

Hirdetés