A debreceni önkormányzat ismertette a részleteket.


Debrecen önkormányzata az elmúlt egy évben folyamatos egyeztetéseket folytatott a CATL képviselőivel annak érdekében, hogy mindazokban a kérdésekben, amelyek Debrecen közösségét kiemelten foglalkoztatták pozitív irányú változásokat érjen el. Ennek eredményeként néhány héttel ezelőtt a CATL bejelentette, hogy hűtéstechnológiát vált, és jelentős mértékben csökkenti a vízfelhasználást, és ezt is jelentős mértékben tisztított szennyvíz felhasználásával teszi.

„A mai nappal a CATL benyújtotta a kormányhivatalhoz azt a módosítási kérelmét, melynek eredményeként az NMP nevű oldószer kibocsátását minimális szintre csökkenti” – közölte az önkormányzat július 5-én. A 3 pontforrás közül az elsőn a jogszabály által engedélyezhető 150 mg/m3 helyett 2 mg/m3-re, a másodikon engedélyezhető 20 mgC/mg/m3-ről 1,21 mgC/mg/m3-re, a harmadik pontforráson 1 mg/m3-re csökkenti a maximális kibocsátást. Az energiahatékonyságot szolgálja, hogy az általuk bérelt ingatlanukban nem lesz gázfelhasználás, sem az ott végzett tevékenységhez, sem az épület fűtéséhez.

„A most benyújtott módosítási kérelem is jól mutatja, hogy a CATL tulajdonosai és vezetői meghallgatták és megértették a debreceniek aggodalmait, és azokra hosszútávon is megnyugtató megoldást találtak” – fogalmaztak.

(Civishír)

Hirdetés