Nem kevesebb, mint 26 új sebességmérő kamerát helyeznek el Budapesten.  Azt azonban nyilvánosságra hozták, hogy hol találhatók ezek a szerkezetek.


A fővárosi önkormányzat 2023-ban, a főpolgármesteri bejelentés után kezdte el a fixen telepített, a traffiboxokkal ellentétben állandóan működő sebességmérő kamerák telepítését – közölte Karácsony Gergely egy Facebook-bejegyzésben, majd így folytatta: Az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az eredetileg tervezett 45 darab, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamera helyett 26 darab olyan modernebb sebességmérő kamera telepítésére került sor, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni."

A Blikk kiemelte: van már traffipax, ami élesben üzemel, például a Váci úton, a Duna Plaza mellett, a maradék sebességmérő néhány hét múlva áll szolgálatba.

A sebességmérő kamerákat a mérésügyi hatóság hitelesítette, ezt követően helyezték üzembe a kamerákat, amik a rendőrségi KAFIR rendszer tesztkörnyezetében jelenleg is működnek. A sikeres tesztüzemet és a fixen telepített sebességmérő kamerákat jelző közúti jelzőtáblák felszerelése után a következő hetekben éles üzemben már bírságolja is a rendőrség a szabályszegőket. A bírságbevétel a rendőrséghez kerül, az üzemeltetést a fővárosi önkormányzat állja. 

Hirdetés