Hirdetés
Türelmet próbáló hetek-hónapok elé néznek az agglomerációban élők
2021. április 01. csütörtök, 09:00

dugoNehéz helyzetben vannak a fővárostól délre fekvő régióban élők. Ennek egyik oka, hogy Csepelen egyszerre több jelentős útvonalon is felújításokat végeznek, ezért jelentős torlódásra számíthatnak a fővárosba igyekvők.

Az InfoRádió hallgatói jelezték, hogy az M0-s hárosi Deák Ferenc Duna-hídon a korábbiakhoz képest nehezebbé vált az átjutás.

Az ügyben az InfoRádió megkereste a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-t, a hivatal közleményében arról tájékoztatott, hogy az átjáró M1-es autópálya felé vezető hídszerkezetén a 2020 végéig több ütemben elvégzett vizsgálatsorozat eredményeképpen kialakították a híd közép- és hosszú távú üzemeléséhez szükséges koncepciót, ezért március 22-től jelentősen megváltozott a forgalmi rend a hídon. Hozzátették, jelenleg az új hídsaruk kiválasztását, és az ehhez szükséges egyes szerkezeti elemek megerősítését szolgáló részletes terveket készítik elő.

A munkák első ütemében március 22-e és június 14-e között a Deák Ferenc híd déli, M5-ös autópálya felé vezető részén a szélső forgalmi sávot lezárják, és elvégzik a zajvédő fal befejezési munkáit. A NIF Zrt. arról is beszámolt, hogy a tervek szerint június 15-e és szeptember 1-je között a híd északi, tehát az M1-es autópálya felé vezető hídját teljesen lezárják a beavatkozások idejére.

Ebben az időszakban a térségben közlekedők 2x2 sávon haladhatnak a híd déli, azaz az M5-ös sztráda felé vezető oldal hídján. Szeptember 1-től már mindkét hídon, a forgalom mindkét irányba, teljes értékűen 4 forgalmi sávon haladhat.

Az M0-s híd rekonstrukciója mellett jelentősen nehezíti az autósközlekedést a Kvassay híd tartószerkezetének megújítása. Az átkelőn, a HÉV pótlása miatt a Kvassay hídtól a Közvágóhídig buszsávot alakítottak ki, ezért itt is jelentősen leszűkül az autósok számára fenntartott sávok száma. Az ott zajló beruházás keretein belül megvalósul a híd tartószerkezeteinek részleges cseréje, a hídszerkezet korrózióvédelmének felújítása, a vasúti pálya teljes átépítése, amely miatt a nyárig pótlóbuszok járnak erre, ezért továbbra is torlódásra kell számítani.

Szintén nem könnyíti meg a szigetszentmiklósi és a dél-pesti agglomerációban élők közlekedését, hogy szinte teljesen megújul a Taksony főútjaként üzemelő 510-es főút egy szakasza. A projekt részeként modernizálják a csatornahálózatot, új járdákat, buszmegállókat és gyalogosátkelőket alakítanak ki, az útpályát pedig szinte teljesen megújítják. A munkák közben azonban csak egy sávon haladhat a forgalom, amely miatt ebben az irányban is jelentős torlódásra lehet számítani.

(Infostart.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ha 200.000.-Ft lesz a minimálbérez a köztisztviselők nél, közalkalmazo... Tovább...
 • Köztisztviselő voltam, még mindig tudok röhögni ezen a témán. Tovább...
 • Ez most komoly? Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek! Szóval: diplomás... Tovább...
 • FELHÁBORÍTÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezen a felületen ilyet leírni, gyomo... Tovább...
 • "Habár elsőre alacsonynak tűnik a köztisztviselői bértábla illetményal... Tovább...
 • "Habár elsőre alacsonynak tűnik a köztisztviselői bértábla illetményal... Tovább...
 • Ezt a bértáblát honnan vették? A 2011. évi CXCIX. törvény [ Kttv. ] 1.... Tovább...
 • Most leírja és megmagyarázza" a cikk írója, hogy ki és mennyit kereshe... Tovább...
 • A mindenkori tárgyév költségvetési törvényében meghatározott köztisztv... Tovább...
 • Aha, nem lesz posta bezárás, csak nem nyitnak ki! 10 községnek lesz 1 ... Tovább...
 • Igen a választásokig. Szakmai berkekből származó vélemény szerint lega... Tovább...
 • De miért nem nyilvános - hiszen az ország érdekét szolgálja, vagy nem?... Tovább...
 • Lassan minden területen ez lesz - orvosi végzettség nélkül a háziorvos... Tovább...
 • Igen, meg 32.000. önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselő! A... Tovább...
 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...