Hirdetés
Felfüggeszthetik az oltást megtagadó háziorvost
2021. március 16. kedd, 09:30

vakcinaNagy port kavart az erdőkertesi háziorvos esete, aki közölte, hogy nem hajlandó oltani a körzetében. Még Orbán Viktor vasárnap reggeli rádióinterjújában is szóba került Kiss Csaba. Mind az önkormányzat, mint a tiszti főorvosi szolgálat szankciókat helyezett kilátásba, a háziorvos azonban nem gondolta meg magát. Erről az ATV-nek beszélt.

Az erdőkertesi háziorvost a tévécsatorna híradója telefonon érte el. Kiss Csaba úgy fogalmazott, hogy a döntésének több oka is van. Szerinte káosz van az oltások elrendelésében, mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik.

Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot és hogyan kellene adni – folytatta a háziorvos. Hangsúlyozta, hogy a kínai vakcinának nincs európai engedélyezése, és ezt problémásnak találja.

Az összes engedélyezett is tulajdonképpen nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmény, tehát majdhogynem klinikai kipróbálási fázisban vannak – mutatott rá. Noha Kiss Csaba szerint ez járványhelyzetben megengedett, nem szeretne ebben részt venni.

A háziorvos azt is kiemelte, hogy a rendelő nem felel meg azoknak a követelményeknek, hogy biztonságosan, úgy tudjanak oltani, hogy ne a járvány terjedéséhez járuljanak hozzá, hanem a megelőzést segítsék. Hozzáfűzte: a rendelőhelyiségben nem csak ő rendel, a váróhelyiség pedig félig-meddig közös. Váltott rendelésben vannak kollégáival, így bármikor bejöhet egy covidos beteg. A háziorvos kiemelte: pénteken például három covidos beteg sétált be a pozitív leletével.

Ráadásul a váróhelyiség túl kicsi, hogy megfelelő távolságot tartsanak, és megfelelő fagyasztóval sem rendelkeznek a vakcinák tárolásához. Kiss Csaba azt is nehezményezte, hogy a szervezést is a háziorvosokra testálják: nekik kell fölhívni a pácienseket és beosztani őket, illetve a vakcinák szállítását is nekik kellene megoldaniuk. Ezeket a többletköltségeket a háziorvosnak senki nem kívánja megfizetni.

Össztűz

A háziorvos szerint az önkormányzat már „megfenyegette”, illetve a tiszti főorvosi szolgálat is szankciókat helyezett kilátásba, továbbá Tuzson Bence fideszes képviselő is írt neki levelet. Az önkormányzatnál volt arról szó, hogy felfüggesztik a szerződését.

A tiszti főorvosi szolgálat nem fenyegetett, meg akartak vele egyezni, de Kiss Csaba azt vette ki a szavaikból, hogy hatóságként fognak eljárni, és megbüntethetik. Az orvos azt mondta: nem tudja, mi alapján mondta Müller Cecília, hogy ötmillió forintig büntetik, aki nem olt hétvégén, hiszen ők nem munkáltatói a háziorvosoknak. Ez az ötmillió forint a praxis háromhavi finanszírozása, „onnantól kezdve én lehúzom a rolót” – zárta az erdőkertesi háziorvos.

Az Index megkeresésére a Magyar Orvosi Kamara elnöksége kijelentette: határozottan elhatárolódik a szervezet etikai normáival összeegyeztethetetlen tevékenységű, megnyilatkozású orvosoktól. Közölték, hogy a hippokratészi esküvel ellentétesnek tartanak minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, illetve alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét.

Ezen kijelentések rombolják az egészségügybe vetett bizalmat és a járvány megfékezésére tett közös erőfeszítéseinket – hangsúlyozták.

(Index.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Először összevonják a kis iskolákat, aztán a kis önkormányzatoka t, az... Tovább...
 • Gazdasági válság - óriási államadósság, óriási költségvetési hiány, ór... Tovább...
 • Csak úgy mellékesen megkérdezném tőle, hogy az egyházi iskolák miért k... Tovább...
 • Semmi nem fog addig változni, míg mindenki haláli nyugalommal dolgozz... Tovább...
 • Ezt mondjuk kizártnak tartom, hogy az ukrajnai menekültek nem tudnak/t... Tovább...
 • Semmi másra nem "használja" a kormányzat az önkormányzati köztisztvise... Tovább...
 • Ez bizony a kormány sara, ha elveszi a bevételeket az önkormányzat(ok ... Tovább...
 • Nógrád megye, azon belül is Kelet-Nógrád a sor végén kuksol, olyan kic... Tovább...
 • Ezt Mészárossal, Garancsival meg a többi oligarchával is megbeszélte a... Tovább...
 • Szeretem ezt a türelemre intő szavakat, meg az "áldozat" hibáztatást. ... Tovább...
 • Az Orbán kormánynak az elmúlt 12 évben sikerült teljesen szétverni a 2... Tovább...
 • Talán a mai kormány tagjai elfelejtették, hogy Magyarországon is szeku... Tovább...
 • Legfőképpen az ÁSZ elnök életminőségét - 2022. január 1-től a havi jöv... Tovább...
 • 2019-ben megválasztottuk a választási bizottságok tagjait, póttagjait!... Tovább...
 • Remélem többen is követni fogják őket... Tovább...