Hirdetés
Kerékpárút-fejlesztés Putnok környékén
2021. szeptember 14. kedd, 09:30

kerekpDubicsány, Putnok és Serényfalva településeket kapcsolja össze az a több mint hat kilométer hosszú kerékpárút, amelynek megépítésére Putnok önkormányzata nyert pályázati úton 666 millió forint uniós támogatást a Széchenyi 2020 program részeként.

Hat és fél kilométer hosszú kerékpárút készült el Putnok és Dubicsány között közel hétszázmillió forintból – jelentette be Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára a kerékpárút átadóján.Kiemelte: az edelényi, kazincbarcikai és ózdi járások, amelyek Riz Gábor országgyűlési képviselőhöz tartoznak, 2014 óta több mint hatvanhét milliárd forint pályázati támogatásban részesültek, amit településfejlesztési, kulturális, egészségügyi és gazdaságfejlesztési célokra költöttek.

Biztonságosabbá vált a turisták kerékpáros közlekedése Putnok környékén

Közel százhúszezer állampolgár életminőségét javították eddig ezek a beruházások, amelyekben még nincsenek benne az állami fejlesztések – hangsúlyozta az államtitkár. Arra is kitért, hogy ez a bicikliút része az országos kerékpárút hálózatnak, valamint az észak-keleti idegenforgalmi területeket összekötő úthálózatnak. 

"Reményeink szerint 2023-ra megépül a sajószentpéteri elkerülőút, és már tervezik a Bátonyterenye-Ózd utat is, tehát a térség megközelíthetősége minden szempontból jobb lesz"  – mondta Fónagy János. Hozzátette: a környék vasúthálózatának felújítása is zajlik.

"Az Eger-Szilvásvárad-Putnok vasútvonal másfél évtizede nem üzemel, de bízom benne, hogy a most elkezdett Eger-Szilvásvárad vasútvonal felújítását követően a Szilvásvárad-Putnok vonalat is helyreállítják" – hangsúlyozta Fónagy János, aki szerint a térség kötött pályás közlekedésének helyreállítása idegenforgalmi szempontból kiemelt fontosságú.

Riz Gábor, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője az átadón kiemelte: a magyarországi turisták újra felfedezték ezt a környéket maguknak.

"A Bükk és az aggteleki karszt révén eddig is ott voltunk a köztudatban, de a Gömöri Múzeum, az Ózdon megújult gyártörténeti múzeum, valamint az Erőmű és a Kohó gépház épületeinek kulturális tartalommal megújult formája visszakerült az országos turisztikai keringésbe" – sorolta a látványosságokat.Tamás Barnabás, Putnok polgármestere úgy fogalmazott: a turizmus fejlesztésénél a kerékpárút prioritást élvez.

"Putnok és Dubicsány között a 26-os út túlterheltsége is indokolta, hogy a pályázat során a kerékpárút megépítése mellett döntöttünk" – mondta, majd kiemelte: ezek a fejlesztések nem valósulhattak volna meg a kormányzat támogatása nélkül.

(Magyar Nemzet)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Kistelepülés: Családsegítők megkapták a 10 nap pótszabadságot a covid ... Tovább...
 • És az önkormányzati köztisztviselők kel mi lesz???!!! A költségvetési ... Tovább...
 • Olyan bruttó/nettó (átlag) keresetekről beszélünk ami egy vicc.....nek... Tovább...
 • Kérdés - miért csak a munkáltatók adóterheit csökkenti a kormány??? A ... Tovább...
 • A MÁV, mint állami vasúttársaság jelenlegi állapotában működésképtelen... Tovább...
 • A kis falvakból már eltűnt az iskola, az óvoda, a háziorvos, a takarék... Tovább...
 • Ha 200.000.-Ft lesz a minimálbérez a köztisztviselők nél, közalkalmazo... Tovább...
 • Köztisztviselő voltam, még mindig tudok röhögni ezen a témán. Tovább...
 • Ez most komoly? Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek! Szóval: diplomás... Tovább...
 • FELHÁBORÍTÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezen a felületen ilyet leírni, gyomo... Tovább...
 • "Habár elsőre alacsonynak tűnik a köztisztviselői bértábla illetményal... Tovább...
 • "Habár elsőre alacsonynak tűnik a köztisztviselői bértábla illetményal... Tovább...
 • Ezt a bértáblát honnan vették? A 2011. évi CXCIX. törvény [ Kttv. ] 1.... Tovább...
 • Most leírja és megmagyarázza" a cikk írója, hogy ki és mennyit kereshe... Tovább...
 • A mindenkori tárgyév költségvetési törvényében meghatározott köztisztv... Tovább...