Hirdetés
Karácsonyra hangolnak a közművelődési intézmények
2020. december 22. kedd, 09:30

adventiKözművelődési intézményhálózatunk a koronavírus-járvány miatti bezárások alatt is igyekszik ellátni alapvető feladatkörét: kulturális értékek és szolgáltatások közvetítésével gondozzák és gazdagítják a helyi kulturális kincseket, segítik az emberek ráhangolódását az ünnepekre.

Fekete Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára rendszeresen megosztja szakmai fórumokon a legjobb ötleteket, bízva abban, hogy mások is követik példájukat.

A ceglédi Kossuth Művelődési Központ kirakat kiállításokat szervez a Ceglédi Galériával közösen. A város használaton kívüli épületének kirakatait felhasználva mutatják be aktuális tárlataikat.  Bemutatták már Horváth Klára képzőművész festményeit, 2020. december 5-től egészen év végéig pedig a Ceglédi Alkotók Egyesületének kézműves mestereinek munkáit lehet megtekinteni. Szintén a Ceglédi Galéria indította útjára a24 nap – 24 alkotó - 24 gondolat elnevezésű online programját. Az év utolsó hónapjában minden nap kinyílik egy képzeletbeli ablak a galéria Facebook oldalán, amelyben egy ceglédi, vagy a közelmúltban ott bemutatkozott művész, gyűjtő adventi gondolatait ismerhetik meg a követők ének, vers, novella részlet vagy épp gyermekkori nosztalgia segítségével. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Csenger városának művelődési központja játékot indított a város lakóinak bevonásával. Az Adventi ablakok Csengerben! elnevezésű aktivitást 10 családdal közösen valósítják meg, akik vállalják, hogy egy előre megbeszélt napon feldíszítik és fénybe öltöztetik otthonaik ablakait. A vállalkozó kedvű játékosok pedig fotót küldhetnek ajándékokért a megtalált díszes ablakokról.

A közösségi platformokon is erős a karácsonyi készülődés: Kecskeméten a Hírös Agóra 5 nagyobb téma köré szervezte online tartalmait. A KiállításON, ProgramON, JátékON, AjándékON és KarácsONy gyűjtőnevek alatt a követők meghallgathatják a kecskeméti Szimfonikus Zenekar adventi hangversenyét, részt vehetnek foltvarró workshopon, Cipősdoboz jótékonysági felhíváson, a karácsonyra hangolódást pedig a Kecskeméti Téli Fesztivál online programjai segítik dekorációs ötletekkel, karácsonyi ételekkel és ajándékozási tippekkel. Szegeden is hasonló tematikus műsortervet készített a Szent-Györgyi Albert Agóra. Minden héten hétfőnként kiállítás-megnyitók, kedden ismeretterjesztő előadások, szerdán adventi receptek, csütörtökön adventi kézműves foglalkozások, míg pénteken adventi koncertek, színházi előadások várják a honlapjukra látogatókat.

Adventre hangolnak Kozármislenyben is. A Baranya megyei kisváros Művelődési Központja Hol nem volt ünnepek címmel vers-és prózaíró pályázatot indított, Vitrin PopUp néven online kézműves vásárt tartanak a Facebook oldalukon , Mislenyi Portéka Ünnepi Asztal blogjukban pedig tippeket adnak dekoráláshoz, ünnepi étkek készítéséhez.

Fekete Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára a heti rendszerességgel tartott online értekezleten megosztja a kultúra egyes területeinek jó példáit, innovatív ötleteit azért, hogy az intézmények bátran vegyék át mások kezdeményezéseit, ezáltal segítsék egymást a lakosság kulturális kiszolgálásában.

(Emmi)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

etk 3k

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...
 • Jelentősen nőttek az önkormányzatok adóbevételei - mely adóbevételeket... Tovább...
 • A II,kerületben 140 embernek van 40 négyzetméteres területe kárpótlás ... Tovább...
 • Budapesten, néhány nagyvároson és a közvetlen környékükön kívül ez az ... Tovább...
 • Dejó"! Olyan jó ezeket a statisztikákat olvasni! Tovább...
 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...