Hirdetés
Hírek - Magazin
Okosút lesz az M2-es Dunakeszinél
2021. május 13. csütörtök, 09:30

m2Dinamikus forgalomirányítási berendezéseket szerelnek majd fel a gyorsforgalmi út főváros közeli szakaszán, amelyekkel csökkenthetők a torlódások.

 
A koronavírus árvái - működik az alapítvány
2021. május 13. csütörtök, 09:00

aderjMegkezdi működését a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő alapítvány – jelentette be Áder János köztársasági elnök, a szervezet alapítója szerdai sajtótájékoztatóján.

 
A templomfelújítási program folytatódik
2021. május 13. csütörtök, 08:30

templom„A magyar templomfelújítási program révén egyúttal városok, térségek is megújulnak, így ezek a beruházások hozzájárulnak a gazdaság újraindításához” - mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Ajkán az MTI beszámolója szerint.

 
Miniszteri biztos fog vigyázni a Balaton élővilágára és vízminőségére
2021. május 13. csütörtök, 08:00

balatonpartMiniszteri biztost nevezett ki a Balaton élővilágának megóvására Nagy István agrárminiszter.

 
Extrém hosszú várólisták – járvány után
2021. május 12. szerda, 09:00

varoA járvány miatt elhalasztott beavatkozások egy éve csúsznak. Az ATV Híradójának nyilatkozó beteg műtétjét tavaly január óta három alkalommal törölték és a torlódás miatt az sem biztos, hogy idén sorra kerül. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint az sem segít, hogy az ellátásban dolgozó szakemberek többsége már az elmúlt hónapokban is erőn felül teljesített. Egy szakember szerint a sorokat azzal lehetne leapasztani, ha a kormány biztosítaná a megfelelő mennyiségű műtétre elegendő forrást.

 
Már folyamatosan fejleszthető az integritás
2021. május 12. szerda, 07:00

allami szamvevoszekAz integritáskultúra megszilárdítása érdekében az Állami Számvevőszék egy folyamatosan rendelkezésre álló, online felületen könnyen kitölthető kérdőívet kínál a magyar közszféra szervezetei számára, kitöltésével a szervezetek fel tudják mérni és értékelni tudják az integritási helyzetüket.

 
Stop a felelőtlen beruházásoknak: ez a város nem kér egyes építkezésekből
2021. május 11. kedd, 09:30

gyor0Változtatási tilalmat rendelt el Győr polgármestere a felelőtlen beruházások megfékezésére. A kiemelt jelentőségű építkezésekre, valamint a családi házas övezetekre nem vonatkozik a rendelet.

 
Lassan közügyeinket is online intézhetjük, és nem csak a NAV-nál
2021. május 11. kedd, 08:30

iroda10Évek óta egyre hangsúlyosabb az élet legtöbb területén a digitalizáció előretörése, miközben az államigazgatás, a bürokratikus folyamatok terén még mindig hiányérzete lehet az embernek. Az e-Jogsegéd Kft. operatív igazgatója, Várnai Zoltán Soma szerint azonban az utóbbi évben itt is jelentős változások történtek, és bár egy hosszú folyamat elején járunk, a változás jelei már kétségtelenül érzékelhetőek.

 
Lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel?
2021. május 11. kedd, 08:00

oltas2Az átoltottság növekedésével és a szolgáltatások újranyitásával a munkáltatók is várják a munkavállalók visszatérését a korábbi munkakörnyezetbe, emellett a munkaerő-kölcsönző cégek igyekeznek olyan dolgozókat közvetíteni, akik megfelelnek a megrendelők elvárásainak. De vajon a munkáltatók kérhetik-e a védettség igazolását, lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel? A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő jogászai összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat.

 
Ismét összeült a Nemzeti Állatvédelmi Tanács
2021. május 10. hétfő, 09:30

ovadipeter1Magyarországot öt éven belül Európa élmezőnyébe kívánják juttatni az állatvédelem területén, ezt a célt támogatja a Nemzeti Állatvédelmi Tanács megalakulása is – jelentette ki a testület ülésén a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos az Agrárminisztérium (AM) csütörtöki közleménye szerint.

 
Az ÁSZ tovább növelte az ellenőrzött szervezetek számát
2021. május 10. hétfő, 07:00

allami szamvevoszekBenyújtotta az Országgyűlésnek a 2020-as évről szóló beszámolóját az Állami Számvevőszék. A beszámolót és az új stratégiát tartalmazó adathordozót Domokos László elnök kedden adta át Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének az Országházban.

 
Kerékpáros forgalomszámlálás: jelentős bővülés
2021. május 07. péntek, 09:00

kerekparutAz Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából országszerte több mint 100 helyszínen elvégzett kerékpáros forgalomszámlálás adatai vélhetően részben a járványhelyzetnek betudható fordulatot jeleznek. Míg korábban a szabadidős és turisztikai célú biciklizés lendületes bővülése volt jellemző, a 2020-as mérés szerint negyedével-harmadával többen pattantak nyeregbe a hétköznapokon. 

 
Több mint ezer falu lakosságszáma nőtt
2021. május 07. péntek, 08:30

falubodonyMagyarországon megközelítőleg 2900 olyan, ötezer főnél kevesebb lélekszámú kistelepülés található, amely a Magyar falu programba sorolható. Ezek zöme, nagyjából 2500 település nagyon nagy arányban veszített a népességéből az elmúlt évtizedekben. Nagyon úgy fest, hogy a falusi csok és a Magyar falu program viszont új lendületet ad ezeknek az elnéptelenedő kistelepüléseknek.

 
Fertőtlenítőszert kapnak a civil állatvédő szervezetek
2021. május 06. csütörtök, 09:15

allatvedMintegy 1500 liter fertőtlenítőszerrel segíti az állatvédő civil szervezeteket a MOL – jelentette be hétfőn a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület telephelyén Ovádi Péter miniszteri biztos és Bakos Piroska, a MOL Nyrt. szóvivője.

 
Közbeszerzési kartellek ellen szövetkeztek
2021. május 06. csütörtök, 09:00

gvh1Együttműködési megállapodást írt alá a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Miniszterelnökség annak érdekében, hogy a két szervezet még hatékonyabban léphessen fel a közbeszerzési kartellekkel szemben.

 
Őrült árak a hazai bölcsődékben: indul a roham a szabad helyekért
2021. május 06. csütörtök, 08:00

bolcsode01Sok kisgyermekes családnál április és május időszakában nagyon fontos döntést hoznak. Hiszen ekkor van a bölcsődei jelentkezési határidő. Vannak települések, ahol egyáltalán nincs bölcsődei ellátás, van, ahol a túljelentkezések miatt várólistát vezetnek. Előfordul, hogy már a pocaklakót várólistára jelentkeztetik a szülők. Melyek a gyermekek napközbeni ellátásának igénybevételi feltételei? Mennyit fizet az ellátásért, akinek bölcsödébe jár a gyermeke?

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 228

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...
 • Jelentősen nőttek az önkormányzatok adóbevételei - mely adóbevételeket... Tovább...
 • A II,kerületben 140 embernek van 40 négyzetméteres területe kárpótlás ... Tovább...
 • Budapesten, néhány nagyvároson és a közvetlen környékükön kívül ez az ... Tovább...
 • Dejó"! Olyan jó ezeket a statisztikákat olvasni! Tovább...
 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...