Hirdetés
Üdvözöljük az ETK Önkormányzati Klub főoldalán
Mindenki megkapja a tűzifát január végéig
2021. január 22. péntek, 07:00

tuzifaMinden családhoz eljuttatják az igényelt tűzifát ezekben a hetekben január végéig, a Szociális Tüzelőanyag Programban az állami erdőgazdaságok kétszázhatezer köbméter tűzifát juttatnak a rászorulóknak.

 
Pályázat Pest megyei bölcsődei férőhelyekre
2021. január 22. péntek, 08:00

bolcsi0A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című (VEKOP-6.1.1-21 kódszámú) felhívás, amelyben Magyarország Kormánya a pest megyei bölcsődei ellátásán kíván javíani a január 27-től benyújtható kérelmekkel.

 
Hídvita: dugódíj nélkül nem hozza a számokat a Galvani híd
2021. január 21. csütörtök, 08:30

galvaniA főváros által megismert kormányzati háttérdokumentumok szerint dugódíj bevezetésével tervez a kormány Budapesten, mert a tervezett Galvani híd „nem hozná a számokat”, írja lapunknak küldött véleménycikkében Balogh Samu várostervező, a főpolgármester kabinetfőnöke. Az írás a Telex Hídvita-sorozatának keretében jelenik meg, aminek kiinduló publicisztikája megkérdőjelezte, hogy szükség van-e egyáltalán új hídra Budapesten.

 
Alaptörvény-ellenes a kormány hulladékgazdálkodási törvénye
2021. január 21. csütörtök, 08:00

tvkAlaptörvény-ellenesnek találta az Alkotmánybírósága hulladékgazdálkodási törvény egyik rendelkezését, mert sérti a tulajdonhoz való jogot – olvasható a testület a honlapján.

 
Online teljes ülést tartott a Kúria
2021. január 20. szerda, 07:00

kuria01A Kúriának szilárdnak, magabiztosnak és megbízhatónak kell lennie – mondta Varga Zs. András, a Kúria néhány napja hivatalba lépett új elnöke a legfelsőbb bírói fórum online megtartott teljes ülésén, amelyről a Kúria közleményben adott tájékoztatást.

 
ÁSZ: javítani kell a közös önkormányzati hivatalok feladatellátásának minőségét
2021. január 20. szerda, 08:00

vizsErősíteni kell a közös önkormányzati hivatalok feladatellátásának minőségét, ez ugyanis hatással van a hivatalhoz tartozó önkormányzatok gazdálkodására és azok fenntarthatóságára is – világít rá az Állami Számvevőszék elemzése 23 közös önkormányzati hivatal ellenőrzési tapasztalatainak összegzése alapján.

 
Önkormányzatokat csapott be egy zalai férfi
2021. január 19. kedd, 07:00

birosag01Száznál is több dunántúli önkormányzatot, valamint tucatnyi vállalkozást és magánszemélyt csapott be turisztikai kiadványok ígéretével egy magát írónak, szerkesztőnek valló zalai férfi, aki csalások miatt már többször volt büntetve.

 
Haladékot kaptak a kerttulajok, de százezres bírsággal járhat az avarégetés
2021. január 22. péntek, 09:30

avarPapíron az idei év elején tilos az avar- és zöldhulladék-égetés, amiért milliós bírságot is fizethetnek az ingatlantulajdonosok, mert az önkormányzat és a katasztrófavédelem is bírságolhat miatta. A szabályozást a koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet végéig nem kell alkalmazni egy új rendelet értelmében. A váltás elkerülhetetlen, de az emberek közel felét felkészületlenül éri a tilalom.

 
Karácsony lépett Lánchíd-ügyben:
2021. január 22. péntek, 08:30

lanchidA fővárosi önkormányzat a Lánchíd felújításához szükséges teljes összegre, a közbeszerzésen a nyertes kivitelező által vállalt bruttó 26,75 milliárd forint biztosítására kötelezettséget vállalt – tudta meg a 24.hu. Így nincs akadálya annak, hogy aláírják a kivitelezési szerződést és elkezdődhessen a munka, annak ellenére, hogy a kormány által régóta ígért 6 milliárd forintra még nincs támogatási megállapodása Budapestnek.

 
Meg lehet állítani a falvak elnéptelenedését?
2021. január 21. csütörtök, 07:00

schmidt jenoTöbbek között egyedi, munkahelyteremtő támogatások kellenek ahhoz, hogy a kistelepülésekről ne külföldre menjenek dolgozni és élni a magyarok, vélekedik a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Schmidt Jenő tabi polgármester.

 
Elfogyott a keretösszeg a munkásszállások kialakítását ösztönző pályázaton
2021. január 20. szerda, 08:30

penz6„Sikeres a kormány munkaerő-piaci mobilitást ösztönző projektje, amely nagymértékben támogatja a munkavállalók országon belüli mozgását, ezáltal a foglalkoztatás további bővítését. A Munkásszállások kialakítása program jelenlegi kiírásában igényelt támogatások összértéke már több mint kétszeresen haladja meg az ötmilliárd forintos keretösszeget. A pályázást ezért 2021. január 20-án felfüggesztjük” – jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

 
Hogy kerültek budapesti könyvtárak Debrecen illetékességi körébe?
2021. január 20. szerda, 09:00

konyvtar2Kásler Miklós három regionális könyvtárat jelölt ki, ami koordinálja az együttműködést. Könyvtári szakemberek és a minisztérium segítségével próbáltuk értelmezni a változások lényegét.

 
Folytatódik a kulturális terület fejlesztése
2021. január 19. kedd, 09:00

kultIdén is rendelkezésre állnak a kulturális ágazatban szükséges források, több mint 22 milliárd forint garantálja az ágazati beruházások, fejlesztések folytatását. „A kulturális terület fejlesztése nem állhat le, a forrásokat biztosítani fogjuk 2021-re is” – erősítette meg Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

 
Országos állatvédelmi kerekasztal-beszélgetés sorozatot indított a miniszteri biztos
2021. január 19. kedd, 09:30

allat2Fontos beépíteni a helyi tapasztalatokat a megújuló Nemzeti Állatvédelmi Programba – hangsúlyozta a program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos az idei év első kerekasztal-beszélgetését követő sajtótájékoztatón, Győrben.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 425

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

belso kulsonemz