Hirdetés
Nem épül új kórház Budapesten PDF Nyomtatás
2016. április 29. péntek, 09:00

korh0Az InfoRádió értesülése szerint nem lesz új kórház Budapesten. Az egészségügyi államtitkár szerint csak egyes kapacitások áthelyezése várható.

Nem épül új kórház Budapesten - közölte az egészségügyi államtitkár az InfoRádió kérdésére. Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta: egyes fővárosi egészségügyi részlegek új helyre költözhetnek, de új kapacitás létrehozását nem tervezik.

„Nyilvánvalóan a budai oldalon lesz egy nagyobb fejlesztés, hiszen ott kevesebb az épület. Mit ért új kórház alatt? Hogy kinevezünk valamit, és rárakunk egy új nevet? Mert ilyen biztos, hogy nem lesz. Azt gondolom, hogy olyan viszont lehetséges, hogy költözködnek majd a különböző kapacitások a városon belül. Nincs igény új kapacitás létrehozására” - mondta az InfoRádiónak az egészségügyi államtitkár.

 Még Februárban Ónodi-Szűcs Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy épülnie kell egy új intézménynek, amelynek mindenekelőtt jól megközelíthetőnek kell lennie.

„Miközben a fővárosra nem kellő mértékben jutott forrás. Pont ezért volt egy évvel korábban a bejelentés, hogy épülnie kell egy intézménynek Budapesten, és ezt a fajta különbséget elkezdjük ledolgozni.”

„A János Kórház ügyének megoldása nélkül nincs értelme új budai vagy budapesti kórházról beszélni” - fogalmazott Balog Zoltán.

„A 2016-os költségvetésben a kormány egymilliárd forintot biztosít az új budapesti kórház előkészítési munkájára. De elemi érdekünk az, hogy akár itt lesz az új, nagy budai központ a Szent János kórház területén, akár nem, ettől függetlenül a budai János Kórház felújítását meg kell kezdeni.Októberben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter arról beszélt, hogy a költségvetésben külön forrás lesz az új kórház előkészítésére.

A kormány részéről először tavaly februárban Rogán Antal, még a Fidesz frakcióvezetőként azt mondta, hogy van igény egy új kórház építésére.

„Budapesten van egy olyan probléma, hogy a budapesti ellátó intézmények már nem képesek a város és teljes vonzáskörzetét úgy ellátni a kellően magas színvonalon, ezért indokoltnak látszik, hogy vagy egy átfogó rekonstrukcióba vágjunk bele – és itt hangzott el az az érv, hogy – sokszor célszerűbb egy új, nagy ellátókórházat építeni. Sokak szerint erre Budán van szükség” - fogalmazott Rogán Antal.

Két hete a budapesti kórház-fejlesztés előkészítéséért felelős miniszteri biztos arról egy háttérbeszélgetésen azt mondta, hogy legalább 200 milliárd forintba kerülne egy új fővárosi szuperkórház létrehozása, akár a meglévő intézményi kapacitásokat fejlesztenék, akár uniós források bevonásával új intézményt hoznának létre. Cserháti Péter kiemelte, hogy év végén születhet döntés a budapesti szuperkórházról.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...
 • Jelentősen nőttek az önkormányzatok adóbevételei - mely adóbevételeket... Tovább...
 • A II,kerületben 140 embernek van 40 négyzetméteres területe kárpótlás ... Tovább...
 • Budapesten, néhány nagyvároson és a közvetlen környékükön kívül ez az ... Tovább...
 • Dejó"! Olyan jó ezeket a statisztikákat olvasni! Tovább...
 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...