Hirdetés
Meddig dolgozhatnak még a nyugdíjas tanárok? PDF Nyomtatás
2013. március 08. péntek, 07:00

 

iskola02A köznevelés területén nyolcszázhatvanan, az egészségügyben dolgozók közül pedig több mint ezerötszázan jelezték, hogy a nyugdíjkorhatár után is meg kívánják őrizni munkájukat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ ígérete szerint a tanév végéig biztosan taníthatnak a nyugdíjas tanárok.

2013-ban a köznevelésben 3769, az egészségügyben pedig 2073 nyugdíjas korú közalkalmazottat érint az országgyűlésnek az a rendelkezése, amely körükben kizárja a nyugdíj és a munkabér egyidejű felvételét. Az érintetteknek február végéig kellett nyilatkozniuk arról, melyik lehetőséget választják: nyugdíjba vonulnak, vagy tovább dolgoznak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma összesítése alapján a köznevelés rendszerében 860 kérelem érkezett a továbbfoglalkoztatásra. Mint írják, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ abban az esetben támogatja a továbbfoglalkoztatási kérelmeket, ha a pedagógus szakértelmét nem lehet pótolni, s hiányuk fennakadást okozna a feladatellátásban. Közölték továbbá, hogy az állami fenntartásban álló járó- és fekvőbeteg ellátó intézmények, valamint országos gyógyító intézmények körében 1555 dolgozó kérte továbbfoglalkoztatását, míg 518-an a nyugdíjba vonulás mellett döntöttek.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ korábbi közleményében azt írta: a tanév biztonságos befejezése és az intézményi alapfeladatok ellátása érdekében, összhangban a kormányhatározattal, valamint a pedagógus-szakszervezetekkel kötött megállapodásnak megfelelően az a döntés született, hogy a tanév végéig még biztosan dolgozhatnak a most foglalkoztatott nyugdíjas pedagógusok.

Azt követően a nyugdíjas vagy nyugdíjba vonuló pedagógusok számára a kormány lehetővé teszi, hogy egyedi engedéllyel tovább dolgozhassanak azokon a területeken, ahol másképp nem lehet megfelelő szakos tanárt biztosítani. Ennek érdekében a nyugdíjas, illetve az idén a közoktatás területén nyugdíjkort elérő közalkalmazottakat a központ tájékoztatta a jogszabályi változásokról, s begyűjti, feldolgozza és az ágazati miniszteren keresztül továbbítja a kormánynak a továbbfoglalkoztatásra irányuló, szakmailag indokolt kérelmeket.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+4 #3 úgy van 2013-07-17 07:32
A ledolgozott évek alapján járó nyugdíj melletti munkavállalás nem alapvető jog, hanem a munkáltató kegyelme. Vagy a nyugdíj, vagy a fizetés! Ha képes még nyugdíj mellett dolgozni, akkor a nyugellátás nem indokolt, hiszen még tud saját magáról gondoskodni munkavégzés utján.
Idézet
 
 
+4 #2 kétkedő 2013-07-16 11:47
az országban rengeteg állástalan szakember van, nekik semmi járandóságuk sinkcs. a nyugdíj mellett tovább dolgozók két helyről is kapták a jövedelmet. ez igazságos volt? a nyugdíjas ember tisztességben ledolgozta az éveit, hagyni is kellen élvezni az éveit és helyet adni az állástalanoknak
Idézet
 
 
-4 #1 zöldkagylo 2013-06-25 13:46
szégyen gyalázat ha valaki ledolgozott 47évet ami után fizette a járulékot azaz megtakaritott vagyon mondjon le rola ha tovább szeretne dolgozni elküldik a kaszáshoz ez a fejlődés kormányunk döntése és nekünk bologatni kell mint a birkáknak még meddig ??????????
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...