Hirdetés
Integritás tanácsadó szakirányú továbbképzés indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen PDF Nyomtatás
2013. február 26. kedd, 09:00

kimeA Kormány törekvése az, hogy további lépéseket tegyen a korrupció megszüntetése érdekében. A most induló integritás tanácsadói továbbképzés célja olyan szakemberek képzése, akik antikorrupciós lépésekkel tovább fokozzák majd az átláthatóságot a közigazgatás minden területén - mondta Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára az integritás tanácsadó képzés nyitó rendezvényén a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE).

Képzési és tudományos fejlesztésének egy újabb fontos állomásához érkezett az egyetem. Az elmúlt fél év munkája eredményeként elindul az integritás tanácsadó szakirányú továbbképzés az NKE-n, melynek célja 2014 májusáig 100 integritás tanácsadó szakember képzése a közigazgatás számára – hangsúlyozta Prof. Dr. Patyi András, az intézmény rektora – írja az MTI.

A „Korrupció megelőzése és a közigazgatás-fejlesztés áttekintése” című ÁROP 1.1.21 számú kiemelt projekt céljai között szerepel az integritásirányítási rendszer bevezetése a közigazgatásban. Ehhez kapcsolódik a szakirányú továbbképzés, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megrendelői igényeinek megfelelően, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézetében fejlesztettek ki. A képzés – melynek kialakításába a Vezető- és Továbbképzési Intézet bevonta a szakterület meghatározó képviselőit - fővédnökségét az Állami Számvevőszék elnöke vállalta.

A képzés célja integritás tanácsadók képzése a közigazgatás számára, akik alkalmasak és képesek arra, hogy egy közigazgatási szervezetben támogassák az integrált irányítási rendszer erősödését, hozzájáruljanak a korrupciómentes, etikus szervezeti kultúra megerősítéséhez. Az elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretek a közigazgatásban széleskörűen alkalmazhatók és hozzájárulnak a korrupció visszaszorításához, a tisztességes, ügyfélközpontú, etikus közigazgatás megteremtéséhez.

A képzés bevezetése igazodik a kormány korrupció elleni törekvéseihez és nemzetközi vállalásaihoz, valamint a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Koncepcióhoz, melynek kiemelt célja a korrupciómentes közszolgálat megteremtése. A képzés elindulása nemcsak a magyar közszolgálat számára fontos, hanem nemzetközi jelentőségű képzési fejlesztés, mely példaértékűvé teszi hazánk korrupció-ellenes intézkedéseit.

Az NKE a közszolgálati képzés bázisintézményeként a korrupció elleni harc aktív képzési és tudományos bázisa. Képzései teljes vertikumában, és a szakirányú továbbképzés során biztosítja a közigazgatás magas szintű szakember-utánpótlását. Ez garanciát jelent a közszolgálati hivatás alapelve, az integritás szemléletű megközelítés kialakulására és elterjedésére a magyar közigazgatásban.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

online

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Ezen az intézkedésen látszik igazán, hogy milyen szegénység van Magyar... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó és az önkormányzatoka t működtető 30.000... Tovább...
 • A fiam középiskolájába n 8:15-kor kezdődnek az órák. Sokan a környező ... Tovább...
 • A magyar államháztartás hiánya 2020. júliusában elérte az egész évi te... Tovább...
 • Minden téren hátrányban.???? Tovább...
 • Tegnapi hír a MÁV-tól, hogy a Budapest-Cegléd -Szolnok vonalon 60-100 ... Tovább...
 • Homolya úrhoz képest Andersen, a nagy mesemondó a fasorban sincs. Tovább...
 • Akkor a kistelepülésen még működő postáknak is vége. Ja és ehhez csak ... Tovább...
 • Bravó, ez aztán az ügyfélbarát közigazgatás! Úgy látszik az ügyfél csa... Tovább...
 • Itt. Levegőnek sem néz bennünket a kormányunk. Van viszont remek ASP-n... Tovább...
 • ...szégyen, hogy kormányunk és munkáltatónk" mindenkit minimálbéren ta... Tovább...
 • A szétterülést ez ne állítja meg,hiszen a barnaövezetek is a külső rés... Tovább...
 • A térségnek az M0 nyugat bezárása fontos, ami elviszi a mai terhelő fo... Tovább...
 • ideje... Tovább...
 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...