Hirdetés
MÖOSZ: Gémesi nyilatkozata valótlan tényálláson alapszik PDF Nyomtatás
2012. február 10. péntek, 10:00
szucs2Gémesi György nyilatkozata valótlan tényálláson alapszik - írta Szűcs Lajos elnök, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége képviseletében az ATV Egyenes Beszédben leadott interjúra reagálva.

 

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének közleménye: Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökeként 2011. december hó 5. napján, fő műsoridőben sugárzott élő adás keretében az alábbi nyilatkozatokat tette az ún. „Összeurópai Roma Stratégia” vonatkozásában: „Ilyen, hogy páneurópai roma stratégia, ilyen nincsen. Ilyen tulajdonképpen nincsen. Van az Európai Uniónak az elnökségünk alatt elfogadott roma stratégiája, aminek vannak megvalósítandó programja, de ilyen, hogy európai roma stratégia nincs. Nemzeti roma stratégiáknak kell lenni. Aki azt mondja, hogy páneurópai roma stratégia és európai roma stratégia van, ilyen nincsen.” A műsorvezető azon – közbevetett – kérdésre, miszerint: „Akkor ez nem igaz?” Dr. Gémesi György az alábbiak szerint folytatta vitatott okfejtését.

„Az Európai Unió is úgy fogadta el a roma stratégiát…a nemzeti roma stratégiák összessége és koordinálása adhatja meg az európai roma stratégia lényegét, de minden nemzetnek saját magának kell legyen roma stratégiája. Az az igazság, hogy ez a szakmai igazság.”

Dr. Gémes György nyilatkozata valótlan tényálláson alapszik. A Páneurópai, azaz Összeurópai Roma Stratégia elkészítését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat (Dr. Mengyi Roland elnök) kezdeményezésére az Európai Régiók Gyűlése (AER) ernyője alatt készítette el a Miskolc Egyetem Bölcsészettudományi Karának szakértőiből álló munkacsoportja, a Megyei Önkormányzat, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat delegáltjainak (Barna Attila elnök) bevonásával – mint az olvasható a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége honlapján is elérhető dokumentum előszavának első bekezdésében. 

Nem feleltethető meg a valóságnak a Dr. Gémesi György által az Európai Régiók Gyűlése (AER) 2011. november 24-25. között megtartott, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) által megyei önkormányzati vezetőkből szervezett küldöttség részvételével zajlott közgyűlésének költségfinanszírozása vonatkozásában tett alábbi kijelentés sem: „Én nekem az az érzésem, a Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Szövetségének elnöke, őt kell megkérdezni, a Megyei Önkormányzatok Szövetsége koordinálhatta, ott vannak nyilván tagdíjak is, feltehetően az forrásként rendelkezésre állhatott.”

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége az Európai Régiók Gyűlése (AER) 2011. november 24-25. között megtartott közgyűlése vonatkozásában koordináló szereppel nem rendelkezett, ezzel szemben a megyei önkormányzati vezetőkből felállított küldöttség szervezésében működött közre. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége tagdíjainak említése a küldöttség tagjainak költségfinanszírozása vonatkozásában nem kellően megalapozott kijelentés, helytálló következtetés levonásához elégséges információt nyilvánvalóan nem közöl, elhangzása ugyanakkor a MÖOSZ rossz színben történő feltüntetéshez vezethet. 

Dr. Gémesi György az Európai Régiók Gyűlése vonatkozásában a jó hírnév megsértésére alkalmas, megalapozatlan kijelentéseket tett, a szervezet elnevezését helytelenül „Európai Régiók Közgyűlése” néven említette, a szervezet működése a nyilatkozata szerint okafogyottá vált, kiüresedett, szakmai és politikai jelentősége – állítása szerint – minimális. Dr. Gémesi György nem tagja az Európai Régiók Gyűlésének, sem a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének, sem pedig a megyei önkormányzatok bármelyikének, így a régiós és megyei önkormányzatokat tömörítő szervezet működését nem ismeri, a véleménye nem tükrözi egyetlen területi önkormányzat álláspontját sem, amelyre tekintettel nyilatkozatának tartalma nem hitelt érdemlő és a valósággal össze nem egyeztethető - írta Szűcs Lajos elnök, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége képviseletében az ATV Egyenes Beszédben leadott interjúra reagálva. (atv.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+4 #3 Falusi nótárius 2012-02-13 07:56
És Páneurópa értesült-e a nagy eseményről, gyúltak-e örömtüzek? Szerintem Európa valamennyi kormánya félretéve minden gondját, csak az Összeurópai Roma Stratégia megvalósításán dolgozik.Holnap már nem is lesz romakérdés kontinensünkön. Brávó, borsodiak! Így kell ezt csinálni!
Idézet
 
 
+4 #2 kibic 2012-02-12 22:02
Hajrá, ezt nem árt tisztázni!! Itthon, nem melegebb éghajlaton ...
Idézet
 
 
+6 #1 hülyeség magasfokon 2012-02-10 13:39
Lajos -Lajos ,december 5-től mai napig sok víz lefolyt a Dunán!Ennyi idő alatt írtatok már új alkotmányt is.Egy kis roma stratégia megírása -húsz év ***akodás után -gyerekjáték. (Főleg ha jól megfizetik.)
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...
 • Jók ezek a statisztikai adatok. Számfényvesztés "!! Tovább...
 • Mese a köbön! Tovább...
 • Késő, már megtörtént! A kis falvakban nincs munkahely, bolt,posta, orv... Tovább...
 • A köztisztviselők "bérmegállapodá sa" hol van??? Azzal történt valami? Tovább...
 • Magyarországon - ha kormányközeli vagy - lophatsz milliárdokat, mert n... Tovább...
 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...