Hirdetés
Megtartották a Nemzeti Közszolgálati Egyetem alapító ünnepségét PDF Nyomtatás
2012. január 12. csütörtök, 08:00

 

orban_viktor_nveAz Országházban volt szerdán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem alapító ünnepsége. Az új egyetem a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara jogutódjaként jött létre január elsején. Alapító nyilatkozatát Kövér László házelnök adta át Patyi András rektornak, a rektori lánccal, jogarral és díszpecséttel együtt. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott. A rendezvény végén Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége felavatta az egyetem zászlaját.

„Igenis van jövőnk, végre újra hiszünk magunkban, és ezért lesz erőnk kiverekedni magunkat a nehézségekből” – mondta beszédében Orbán Viktor. Ezt igazolja az, hogy Magyarország a számtalan külső és belső gondja közepette is új egyetemet alapít. A miniszterelnök történelmi jelentőségűnek tartja, hogy mostantól egységes egyetemi rendszerben készítik fel azokat, akik a közszolgálat legfontosabb hivatásait választják. „Olyan fiatalokat akarunk képezni az állam működtetésére, akik a személyes példamutatásukkal, tudásukkal és teljesítményükkel, erkölcsi bátorságukkal és tartásukkal biztonságosabbá és erősebbé teszik Magyarországot; olyan fiatalokat, akik képesek magukat egy magasabb célnak alárendelni, (...) akik élethivatásuknak tekintik a haza és a köz szolgálatát” – idézi az MTI jelentése.

„Nagy dolgokra vállalkoztunk, és véghez fogjuk vinni őket ugyanúgy, ahogy megalkottuk az új alaptörvényünket, ahogy stabilizáltuk az ország pénzügyi helyzetét, ahogy tavaly több mint kétszáz törvény elfogadásával átszerveztük az életünk minden fontos területét, és ahogy ezt az új egyetemet megalapítottuk. Másfél év átszervezés és megújítás után elérkeztünk új alkotmányos rendünk konszolidálásához” – mondta továbbá a miniszterelnök és azzal folytatta, hogy ha veszélyben a haza, a magyar szellem falakat, egyetemek falait építi maga köré, és ott őrzi a nemzeti nagyság és önazonosság látható és láthatatlan relikviáit. Ott készül fel a jövőre, a válság utáni időkre, abban a biztos tudatban, hogy minden válság elmúlik egyszer.

Orbán Viktor szerint habár „a mai gondjaink eltörpülnek elődeinké mellett, az európai válság ma is arra késztet bennünket, hogy megerősítsük a magyar államot”, s ennek egyik eszköze a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amely válasz az elmúlt évtizedeknek jórészt a magyar állam gyengeségéből fakadó problémáira, arra, hogy a közérdek a magánérdekek mögé szorult. Magyarország a nagy céljait, így a tíz év alatti egymillió munkahelyet, a Közép-Európa fejlődésében betöltendő meghatározó szerepet és Európa egyik legversenyképesebb gazdasági környezetének létrehozását az országban, csak erős és korszerű állammal képes megvalósítani.

Patyi András, az egyetem öt évre kinevezett rektora beszédében azt mondta: a haza szolgálata nem kereskedelmi ügylet, hanem hivatás, az új egyetem pedig éppen erre készíti fel a hallgatóit. A kabinetnek olyan közigazgatásra van szüksége, amely nem csupán követi a változásokat, hanem fel is készíti az irányítókat erre. „Ahhoz, hogy megszolgáljuk a kormány és az országgyűlés alapítással belénk vetett bizalmát, a közigazgatási és kormányzati munka tudományos kutató- és háttérbázisává kell válnunk” – mutatott rá.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+15 #1 fundamentum 2012-01-14 14:15
És kiknek alapították? A most elbocsátandó 6700 kormánytisztvis előnek vagy a frissen érettségizett, leendő diplomás munkanélküliekn ek? Pártunk és Kormányunk ismét bizonyította alkalmatlanságá t.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Semmi nem fog addig változni, míg mindenki haláli nyugalommal dolgozz... Tovább...
 • Ezt mondjuk kizártnak tartom, hogy az ukrajnai menekültek nem tudnak/t... Tovább...
 • Semmi másra nem "használja" a kormányzat az önkormányzati köztisztvise... Tovább...
 • Ez bizony a kormány sara, ha elveszi a bevételeket az önkormányzat(ok ... Tovább...
 • Nógrád megye, azon belül is Kelet-Nógrád a sor végén kuksol, olyan kic... Tovább...
 • Ezt Mészárossal, Garancsival meg a többi oligarchával is megbeszélte a... Tovább...
 • Szeretem ezt a türelemre intő szavakat, meg az "áldozat" hibáztatást. ... Tovább...
 • Az Orbán kormánynak az elmúlt 12 évben sikerült teljesen szétverni a 2... Tovább...
 • Talán a mai kormány tagjai elfelejtették, hogy Magyarországon is szeku... Tovább...
 • Legfőképpen az ÁSZ elnök életminőségét - 2022. január 1-től a havi jöv... Tovább...
 • 2019-ben megválasztottuk a választási bizottságok tagjait, póttagjait!... Tovább...
 • Remélem többen is követni fogják őket... Tovább...
 • 2008 óta nem változott az illetményalap, ilyen szakszervezette l nem i... Tovább...
 • Az önkormányzati dolgozókra vonatkozó illetmény szó szerint gyalázatos... Tovább...
 • Szeretném tudatni országunk vezetésével, hogy ezt a rendkívül bonyolul... Tovább...