Hirdetés
Főpolgármester-jelölti előválasztás PDF Nyomtatás
2019. január 29. kedd, 08:00

karacsonyg horvathcsMegkezdődött hétfőn a baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztása. Szavazni személyesen vasárnap 12 óráig a főváros több pontján, 33 helyszínen személyazonosító igazolvánnyal és budapesti lakcímkártyával lehet.

Az őszi önkormányzati választáson „egy az egy elleni küzdelemnek” kell lennie – mondta Molnár Zsolt, a kezdeményező MSZP budapesti elnöke hétfőn a fővárosban, a Nyugati téren tartott sajtótájékoztatón. Szerinte így lesz esélye az ellenzéknek legyőzni a Fidesz-KDNP jelöltjét, Tarlós István főpolgármestert. „Tarlós Istvánnak komoly támogatottsága van, de közel sem legyőzhetetlen” – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki történelminek nevezte a voksolást, mert először tartanak előválasztást Budapesten. Szerinte nyárra világossá válik, ki lesz a főpolgármester egyetlen kihívója, és az lesz a jelölt, aki a vasárnapig tartó előválasztást megnyeri.

Ma még verseny van, folytatta, de vasárnap a két jelölt – Horváth Csaba, az MSZP és Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje – „a jövő szövetségét” fogja megkötni más pártokkal, civilekkel és a budapesti választókkal. „Közösen fogják legyőzni Tarlós Istvánt és a ner rendszerét.” Döntő fontosságúnak mondta Molnár Zsolt az önkormányzati, különösen a főpolgármesteri választást, mert szerinte más esélyekkel vág neki az ellenzék a 2022-es parlamenti választásoknak, ha a fővárosban változást ér el. Az MSZP fővárosi elnöke Horváth Csaba támogatására kérte a választókat, de hozzátette: bármelyik jelölt győz, teljes mellszélességgel fogják támogatni.

Szavazni személyesen vasárnap 12 óráig a főváros több pontján, 33 helyszínen – így a Nyugati téren is – személyazonosító igazolvánnyal (útlevéllel, jogosítvánnyal) és budapesti lakcímkártyával lehet egy úgynevezett értéknyilatkozat és az adatkezelési hozzájárulás aláírása után. Az eredmény megállapítása vasárnap délután várható. Molnár Zsolt beszámolt arról, hogy az előválasztás lebonyolításában részt vesz a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás is.

Kérdésre válaszolva a szocialista politikus nem kívánta minősíteni Puzsér Róbertnek, az LMP által is támogatott független főpolgármester-jelöltnek a megnyilvánulásait. Azt mondta, Puzsér Róbert támogatottsága ki fog derülni júniusban, ha kiáll az előválasztás következő fordulójában. Arra a kérdésre, hogyan értékeli, hogy a DK is Karácsony Gergelyt támogatja, Molnár Zsolt közölte, nem örül ennek, de a DK is egy demokratikus párt, ez az ő döntésük, a budapesti választók pedig majd eldöntik, kire hallgatnak. Egy másik kérdésre elmondta, egy kutatás szerint 1500-2000 szavazó fog voksolni, de szerinte ennél lényegesen többen lesznek.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Bravó, ez aztán az ügyfélbarát közigazgatás! Úgy látszik az ügyfél csa... Tovább...
 • Itt. Levegőnek sem néz bennünket a kormányunk. Van viszont remek ASP-n... Tovább...
 • ...szégyen, hogy kormányunk és munkáltatónk" mindenkit minimálbéren ta... Tovább...
 • A szétterülést ez ne állítja meg,hiszen a barnaövezetek is a külső rés... Tovább...
 • A térségnek az M0 nyugat bezárása fontos, ami elviszi a mai terhelő fo... Tovább...
 • ideje... Tovább...
 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...
 • Normáááális???! !! Nem a bolttulajdonoso knak kellene adni a pénzt, ha... Tovább...
 • Az állam mikor emeli a saját alkalmazottai fizetését? A 2020. évi költ... Tovább...
 • Na, ez a cikk sem mond semmit, megoldásról egy szó sem, pedig ez lenne... Tovább...
 • A sertéspestis rohamosan terjed az országban, már a fél ország fertőzö... Tovább...
 • Az önkormányzati nyomorgás képlékeny, hiszen jut a köztisztviselők nek... Tovább...
 • Ha ennyire sz@r a választási "pénz", akkor nem értem, nálunk pl. miért... Tovább...
 • HÁT? Tovább...
 • Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. l... Tovább...