Hirdetés
30 milliárdból fejlesztik a kincstári informatikát PDF Nyomtatás
2018. június 08. péntek, 07:00

meszaros jozsef makHárom nagy projekt keretében 30 milliárd forint forrásból fejleszti informatikai rendszerét a Magyar Államkincstár a következő három évben - mondta Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke a 21. század családtámogatása és nyugdíja elnevezésű projekt nyitó rendezvényén.

A fejlesztés a társadalombiztosítások területét, a Magyar Államkincstár (MÁK) számlavezetését, illetve a költségvetés és az államháztartás pénzügyi informatikai rendszerét érinti. A projektek eredményeként a MÁK-nál az ügyfelek nagyságrendekkel jobb szolgáltatásban részesülnek majd – ígérte hallgatóságának Mészáros József. A három nagy projektet a Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív program forrásaiból finanszírozzák.

A MÁK elnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy a családtámogatásokat és a nyugdíjrendszert érintő korszerűsítés pénzügyi kerete nagyjából 12 milliárd forint. Prezentációjában arra is kitért, hogy 2010 óta a kormányhivatalok megalakulásával nagy változásokon ment át a közigazgatás. Azt is hozzátette, hogy digitalizáció és informatikai fejlesztés nélküla a MÁK nem tudná a kor követelményeinek megfelelően ellátni feladatait. Ezek a családtámogatások kifizetésétől a nyugdíjkifizetéseken és a vidékfejlesztési támogatások folyósításán át az önkormányzati támogatások kifizetéséig és a közszolgálati dolgozók bérének kifizetéséig terjednek.

Antal Renáta, az államkincstár uniós projektigazgatója ismertette a 21. század családtámogatása és nyugdíja nevű projektet, melynek keretében létrehoznak egy új nyilvántartási rendszert. A nyugdíjbiztosítási, családtámogatási, egészségbiztosítási és más szociális biztonsági ellátásokkal kapcsolatos összes adatot tartalmazza majd. A digitalizálandó dokumentumok lapjainak száma mintegy 100 millió. A családtámogatási iratok digitalizálása már befejeződött, a nyugdíjiratok digitalizálása zajlik – közölte.

Elmondta továbbá, hogy az elbírálási folyamatok fejlesztését is tervezik. Ennek eredményeképpen rövidül, és hatékonyabbá válik az ügyintézés, előtérbe kerül az elektronikus ügyintézés. A fejlesztés az állampolgárok széles körét közvetlenül érinti, kezdve az aktív korúaktól, a családokon át egészen a nyugdíjbiztosítási vagy családtámogatási ellátásban részesülő személyekig. Szavait azzal zárta a projektigazgató, hogy a korszerűsítés hozzájárul az államigazgatás olcsóbb és hatékonyabb működéséhez, és várhatóan növeli az elégedettséget az állami szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #1 naja! 2018-06-19 12:33
Ez a fejlesztés oly annyira sikeres, hogy mióta a Nyugdíjbiztosít ó bekerült a MÁK alá, azóta az állampolgárok részére eddig elérhetővé tett, a nyugdíjbiztosít ó által biztosított informatikai rendszerek a senki földjére kerültek! A Társadalombizto sítási egyéni számla, ahol lehetne látni, hogy beérkeztek-e a járulék bevallások, hol működik, hol nem! A Nyugdíjkalkulát or, melyet a leendő nyugdíjasok előszeretettel használnának, használhatatlan , nincs gazdája, hogy a valorizációs szorzókat kinek a feladata lenne aktualizálni, a szomorú, hogy nem is érdekel senkit!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Akkor a kistelepülésen még működő postáknak is vége. Ja és ehhez csak ... Tovább...
 • Bravó, ez aztán az ügyfélbarát közigazgatás! Úgy látszik az ügyfél csa... Tovább...
 • Itt. Levegőnek sem néz bennünket a kormányunk. Van viszont remek ASP-n... Tovább...
 • ...szégyen, hogy kormányunk és munkáltatónk" mindenkit minimálbéren ta... Tovább...
 • A szétterülést ez ne állítja meg,hiszen a barnaövezetek is a külső rés... Tovább...
 • A térségnek az M0 nyugat bezárása fontos, ami elviszi a mai terhelő fo... Tovább...
 • ideje... Tovább...
 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...
 • Normáááális???! !! Nem a bolttulajdonoso knak kellene adni a pénzt, ha... Tovább...
 • Az állam mikor emeli a saját alkalmazottai fizetését? A 2020. évi költ... Tovább...
 • Na, ez a cikk sem mond semmit, megoldásról egy szó sem, pedig ez lenne... Tovább...
 • A sertéspestis rohamosan terjed az országban, már a fél ország fertőzö... Tovább...
 • Az önkormányzati nyomorgás képlékeny, hiszen jut a köztisztviselők nek... Tovább...
 • Ha ennyire sz@r a választási "pénz", akkor nem értem, nálunk pl. miért... Tovább...
 • HÁT? Tovább...