Hirdetés


Az Önkormányzati Klubról - Rólunk


 

Hirdetés
Ma 2022. máj. 23., hétfő, Dezső napja van. Holnap Eszter és Eliza napja lesz.

Tanyafejlesztési program – hatalmas az érdeklődés PDF Nyomtatás
2021. szeptember 24. péntek, 07:00

tanya03Reagálva a soha nem látott intenzitású érdeklődésre, amely idén a Tanyafejlesztési program iránt mutatkozott, a program forrásait az agrártárca csaknem kétmilliárd forintra emelte.

A tanya a magyar vidéknek több évszázadra visszanyúló, jelentős gazdasági, települési és társadalomtörténeti múlttal rendelkező öröksége – írta közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter –, amely különösen az Alföldön ma is sokaknak nyújt otthont. A tanyák igazodnak természetföldrajzi adottságainkhoz; az itt élő generációk nemzedékről nemzedékre adják át a hazai termesztési-tenyésztési hagyományainkat, a gazdálkodásban megszerzett és felhalmozott tudásanyagot, őrzik tájfajtáinkat, illetve őshonos állatfajtáinkat.

Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy ebben az évben immáron kilencedik alkalommal hirdette meg az agrártárca a Tanyafejlesztési programot, összesen 858 millió forint induló keretösszeggel. A pályázat célja a tanyasi gazdálkodás megújítása, az életmód hátrányainak csökkentése, sajátos értékeinek megmentése és megőrzése. A támogatást többek között lakóépület felújítására, gazdálkodást segítő gépek, eszközök fejlesztésére, beszerzésére, állatállomány kialakítására, bővítésére és feldolgozó kapacitások kiépítésére lehet fordítani.

A miniszter azt is megírta, hogy a hatalmas érdeklődésre való tekintettel a minisztérium a támogatási keretösszeget 1,9 milliárd forintra emelte, így 680 pályázó részesülhet a forrásokban. A statisztikák jól mutatják, hogy a Tanyafejlesztési programra évről évre egyre nagyobb igény mutatkozik. A kezdeményezés fennállása óta 3441 pályázó részére mintegy 13,1 milliárd forintot ítélt meg a kormány teljes egészében nemzeti forrásból.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?