Hirdetés
A digitális átalakulás és a gazdaság PDF Nyomtatás
2018. április 09. hétfő, 07:00

deutsch tamas01A nemzetgazdaság teljesítmény- és hatékonyságjavulásának alapja a digitalizáció sikerre vitele, egy gazdaság eredményességét nagymértékben befolyásolja, hogy milyen mértékben és milyen gyorsan sikerül a digitális forradalmat vagy evolúciót lebonyolítani.

Ezt Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos, az Európai Parlament fideszes képviselője (képünkön) mondta a Digitális evolúció - Mobilfizetési szimpózium 2018 című rendezvényen a múlt héten, Budapesten. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által szervezett szimpóziumon elhangzott, hogy a kormány nem egyszerűen technológiai változásokat ért a digitális átalakulás alatt. Rendkívül színes és összetett változások előtt áll a társadalom, amelyek esélyt teremtenek arra, hogy a polgárok, illetve a piac valamennyi szereplője eredményesebb legyen – mondta a miniszterelnöki biztos. A sikeres digitális átalakulás lényegi eleme a világszínvonalú infrastruktúra kiépítése – hangsúlyozta.

A digitális jólét program a megfelelő infrastruktúrán túl az emberek digitális kompetenciáinak a kialakítására, a magyar gazdaság és az állami-önkormányzati rendszer digitális átalakulásának az előmozdítására is hangsúlyt fektet - mutatott rá. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a digitális bennszülöttként létezés, ahogy a legfiatalabb generációt szokták jellemezni, a szükséges képzési programok nélkül még nem jelenti az életben való boldoguláshoz szükséges digitális kompetenciák meglétét.

Juhász Edit, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közmű- és pénzügyi szolgáltatás ágazat szabályozási és koordinációs ügyeiért felelős helyettes államtitkára arról beszélt ezt követően, hogy a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosság 2016 nyarán azt a feladatot kapta, hogy dolgozzon ki egy stratégiát, amely biztosítaná az irányítása alá tartozó cégek hosszú távú stabilitását, nyereséges működését. A kormánybiztosság portfóliójához tartozó Magyar Fejlesztési Bank (MFB), a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Magyar Posta céljainak központi eleme a digitális fejlesztés lett – idézte fel. Az MFB a régió első digitális fejlesztési bankjává kíván válni, a postánál az elmúlt évek a digitális megújulás jegyében teltek, miközben a mobilfizetési társaság jelentős állami innovációs feladatokat lát el.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a 2015-ös indulás óta Magyarországon 83,7 millió alkalommal rendezték mobilkészülékükön keresztül parkolási díjukat az emberek, illetve 5,5 millió autópálya-matricát vásároltak ilyen módon. Azt is elmondta, hogy a budapesti elektronikus jegyrendszer a harmadik negyedévtől várhatóan élesben működik majd, és akkortól akár mobiltelefonon is lehet majd vásárolni jegyet, bérletet.

Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy az Európai Unió támogatási politikája a jövőben a visszafizetendő támogatások felé tolódik. A jelenlegi uniós ciklusban az ország rendelkezésére álló 9000 milliárd forint 8 százalékát tették ki az olyan pénzügyi eszközök, mint a sima vagy kombinált hitel és kockázati tőke.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

online

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Ezen az intézkedésen látszik igazán, hogy milyen szegénység van Magyar... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó és az önkormányzatoka t működtető 30.000... Tovább...
 • A fiam középiskolájába n 8:15-kor kezdődnek az órák. Sokan a környező ... Tovább...
 • A magyar államháztartás hiánya 2020. júliusában elérte az egész évi te... Tovább...
 • Minden téren hátrányban.???? Tovább...
 • Tegnapi hír a MÁV-tól, hogy a Budapest-Cegléd -Szolnok vonalon 60-100 ... Tovább...
 • Homolya úrhoz képest Andersen, a nagy mesemondó a fasorban sincs. Tovább...
 • Akkor a kistelepülésen még működő postáknak is vége. Ja és ehhez csak ... Tovább...
 • Bravó, ez aztán az ügyfélbarát közigazgatás! Úgy látszik az ügyfél csa... Tovább...
 • Itt. Levegőnek sem néz bennünket a kormányunk. Van viszont remek ASP-n... Tovább...
 • ...szégyen, hogy kormányunk és munkáltatónk" mindenkit minimálbéren ta... Tovább...
 • A szétterülést ez ne állítja meg,hiszen a barnaövezetek is a külső rés... Tovább...
 • A térségnek az M0 nyugat bezárása fontos, ami elviszi a mai terhelő fo... Tovább...
 • ideje... Tovább...
 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...