Hirdetés
Elemzések
Meg lehet állítani a falvak elnéptelenedését? PDF Nyomtatás
2021. január 21. csütörtök, 07:00

schmidt jenoTöbbek között egyedi, munkahelyteremtő támogatások kellenek ahhoz, hogy a kistelepülésekről ne külföldre menjenek dolgozni és élni a magyarok, vélekedik a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Schmidt Jenő tabi polgármester.

 
ÁSZ: javítani kell a közös önkormányzati hivatalok feladatellátásának minőségét PDF Nyomtatás
2021. január 20. szerda, 08:00

vizsErősíteni kell a közös önkormányzati hivatalok feladatellátásának minőségét, ez ugyanis hatással van a hivatalhoz tartozó önkormányzatok gazdálkodására és azok fenntarthatóságára is – világít rá az Állami Számvevőszék elemzése 23 közös önkormányzati hivatal ellenőrzési tapasztalatainak összegzése alapján.

 
Négyszázezres bruttó átlagkereset PDF Nyomtatás
2021. január 11. hétfő, 07:00

penz03Tavaly októberben a bruttó átlagkereset 397.400 forint volt, 8,8 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban, éppúgy, mint szeptemberben. Az első tízhavi bruttó átlagkereset 395.300, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 262.900 forintot ért el, mindkettő 9,7 százalékkal nőtt egy év alatt.

 
Minden ötödik magyar zsúfolt ingatlanban lakik PDF Nyomtatás
2020. december 18. péntek, 08:30

lakaspiacAz Eurostat friss összeállítása alapján európai viszonylatban Magyarországon alacsonyak a lakhatáshoz kapcsolódó költségek, de az ingatlanok minősége szempontjából a lista végén állunk. Az OTP Ingatlanpont összeállítása a hazai lakhatási körülményeket és ingatlanpiaci változásokat vizsgálja az európai uniós statisztikák fényében.

 
GKI: A 2019-es GDP-t valószínűleg csak 2022-ben éri el Magyarország PDF Nyomtatás
2020. december 17. csütörtök, 09:00

gki kA GKI idei negyedik előrejelzésében azt írta: a 4. negyedévi visszaesés oka a járvány második hulláma, a mozgáskorlátozó intézkedések keresletet és kínálatot visszafogó hatása.

 
Így lesz félsivatag Magyarországból PDF Nyomtatás
2020. december 11. péntek, 09:30

sztyeppA klímaváltozás és az élőhelyek eltűnése, fajok kipusztulása jelentette ökológiai válság nemcsak a Föld jelenlegi élő rendszereit, hanem az ezen alapuló emberi civilizációt is súlyosan veszélyezteti. A Greenpeace Magyarország blogbejegyzése – amellett, hogy sürgős, közös fellépésre hívja fel a figyelmet – részletezi a hazánk élővilágára váró jövőt akkor, ha nem teszünk semmit a káros folyamatok mérséklésére.

 
Szörnyű csapdába kerülhetett Magyarország néhány régiója PDF Nyomtatás
2020. december 08. kedd, 08:30

magyEgészen új megközelítésben vizsgálja a közepes jövedelem csapdáját egy új tanulmány. Eddig ugyanis arról volt szó, hogy országok kerülhetnek bele ebbe a rendkívül kellemetlen állapotba, most viszont az egyes európai régiókat vizsgálta az Európai Bizottság. A jó hír az, hogy számos feltörekvő térség (szegényebb uniós régiók) szép növekedést produkálva felzárkózó pályán halad, a rossz hír viszont az, hogy nagyon eltérő teljesítményeket láthatunk. Van olyan fejlett régió, amelyik egy bizonyos szinten megakadt a fejlődésben és van olyan szegényebb térség, amelyik szintén csapdába esett. Magyarország bizonyos területei nemcsak szegénynek számítanak, hanem csapdában is lehetnek.

 
Közel 4,4 ezer milliárddal nőtt a költségvetés idei adóssága PDF Nyomtatás
2020. november 23. hétfő, 09:30

trezor1Októberben az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszer 333,9 milliárd forintos hiánnyal zárt, 62,1 milliárd forinttal magasabban az egy évvel korábbinál – derült ki a Pénzügyminisztérium (PM) pénteken kiadott részletes tájékoztatójából.

 
Elmarad a kilábalás, sötét idők jönnek a családokra PDF Nyomtatás
2020. november 20. péntek, 09:00

csalad2Nagyjából minden mutató arra utal, hogy szemfényvesztés közelgő kilábalást emlegetni – erre jut a harmadik negyedéves GDP-adathoz illeszkedő jelentésében a Policy Agenda. Saját mutatójuk, a gazdasági fejlődés indexe (GFI) 0,94 százalékos értéke azt mutatja, hogy szinte valamennyi ágazat teljesítménye változatlanul csökken, a még állva maradt cégek is megrogyhatnak.

 
Új romaintegrációs stratégia az Európai Unióban PDF Nyomtatás
2020. november 17. kedd, 09:00

eunioBár történt némi előrelépés az Európai Unióban (EU), elsősorban az oktatás területén, ám Európának még hosszú utat kell megtennie ahhoz, hogy megvalósítsa a teljes egyenlőséget a romák számára. A marginalizálódás továbbra is fennáll, és sok roma még mindig az aránytalan megkülönböztetés, a cigányellenesség és a társadalmi-gazdasági kirekesztés együttesével szembesül mindennapi életében. Ezt kívánja orvosolni az új, úgynevezett romastratégiai keret, amely az első, közvetlen hozzájárulás a 2020-2025-ös időszakra vonatkozó, rasszizmus elleni uniós terv végrehajtásához. 

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 36

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...
 • A hatóság a döntését éven belül visszavonhatja, és hozhat helyette új... Tovább...
 • Bocsi, de tavasz óta szinte minden kőzműv.int.stb. zárva van, vagy kor... Tovább...
 • A mélyszegénység Magyarországon nem szűnt meg - javasolnám a KSH stati... Tovább...
 • A kutya se jön már ide dolgozni! Innen csak elmennek/felmon danak az e... Tovább...
 • Az én fizetésem közelében sincs! Tovább...
 • ...lassan minden önkormányzatban IS lesznek és vannak pozitív tesztese... Tovább...
 • Hogyis??? Mikor nem működhetnek a testületek, mert a polgármester gyak... Tovább...
 • Ezen az intézkedésen látszik igazán, hogy milyen szegénység van Magyar... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó és az önkormányzatoka t működtető 30.000... Tovább...
 • A fiam középiskolájába n 8:15-kor kezdődnek az órák. Sokan a környező ... Tovább...