Hirdetés
Leépítés a közszférában, hiány lehet pedagógusokból és orvosokból PDF Nyomtatás
2013. április 10. szerda, 07:00

orvosÖsszesen több mint háromezer nyugdíjas közalkalmazottat, illetve köztisztviselőt szeretnének mentesíteni a tárcák a kényszernyugdíjazás alól – írja a Világgazdaság. Az orvosok mellett a pedagógusokat is érinti a változtatás. Komoly gondok lehetnek az egészségügyben és az oktatás területén is. A gazdasági lap információi szerint egyelőre senki sem tudja, mikor és mi alapján dönt a kormány a méltányossági kérelmekről.

Az egészségügyben komoly gondok jelentkezhetnek. Egy embert sem tud nélkülözni az egészségügyi rendszer. Nem csak a mindennapi munka ellátása, hanem a fiatalok oktatása is gondot fog okozni, mondta el Éger István a Klubrádiónak. Az alapellátást ugyan nem érintik a változtatások, mert ott kevés közalkalmazott dolgozik . A szakellátásban nagyobb gond merül fel, mert a járó beteg szakellátásban kifejezetten nyugdíjasok dolgoztak. Abban az esetben ha az intézményi minimum feltételeket figyelembe vesszük, és ezt be is tartatjuk, akkor sok intézményben nagyon komoly munkaerő hiány alakulhat ki – tette hozzá a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Az orvosokon kívül a közszférában például a pedagógusok is választás elé lettek állítva.

A kormány a nyugdíj mellett dolgozó pedagógusokat is kényszerhelyzetbe hozza, arról pedig nem tudni, hogy szeptemberben honnan fogják pótolni a most kieső nyugdíjas tanárokat – mondta el a Klubrádiónak Galló Istvánné.

A Pedagógusok Szakszervezetének vezetője elmondta: elsősorban a művészeti és természettudományi tárgyakat tanítókkal fordulhat elő, hogy kénytelenek több iskolában is tanítani, mert egy-egy intézményben az alacsony óraszám miatt nem is jön össze a tanítással lekötött munkaidő alsó határa. Ugyanakkor a pedagógus társadalom nem egységesen ítéli meg a nyugdíj mellett is dolgozó kollégák munkavégzését. Őket ugyanis a tantestület sok esetben mentesíti bizonyos feladatok alól, amivel a többieknek kell többet dolgozni – tette hozzá Galló Istvánné.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Számvitel-pénzügy 2013.04. 27 2013-04-27 18:28
Már megint leépítés?Mikor lesz ennek már vége?Csak azon gondolkodom el,hogy az Országgyűlésben , ráadásul a kormányzati frakcióban jó egy-néhány orvos képviselő ül!Az Urak nem gondolkodnak, vagy esetleg nem is érdekli Őket az orvosi eskűjükben mit fogadtak? Másodszor nem gondolkodnak azon,hogy a társadalom jelentős részének utazni kell ( nem keveset), ha szakorvosi ellátásra, vagy netán kórházi kezelésre van szükségük?Minde zt betegen, lehet,hogy kétszer, mert időpontot is kérni kell, oszt olyan is előfordult, hogy nagy kórházban a beteget vissza kellett küldeni, mert a KÖZPONTOSÍTOTT ORVOSI ESZKÖZ ELLÁTÁS--ból kifolyólag a MEGFELELŐ kis értékű eszköz,egyik osztályon sem volt található.Ilyen alkalmakkal Ők is találkoztak!De a képviselőknek rendelkezésre áll a híres kórház, még híresebb szakorvosokkal és professzorokkal . Csak a szegény embernek kell egy ügyben többször megjárni az ellátásra kijelölt helyet.Szerinte m ez így nem jó!!!!!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Gulyás Gergely és Rogán Antal támogatták az egyetemes áram- és gázszolgáltatás á... Tovább...
 • Ebből is látszik, hogy a kormány -respekt azoknak akik támogatták-menn yire érzi... Tovább...
 • Ha az önkormányzatok bedőlnek/csődbe mennek, akkor az ország is bedől, mert mind... Tovább...
 • A kormány elvonta az önkormányzatok legnagyobb bevételeit - iparűzési adó, gépjá... Tovább...
 • Pontosabban - az idén sem. Ezért vannak leszegényedve a falvak, kisebb városok ö... Tovább...
 • A szakszervezetne k április 3-ra és 4-re kellett volna országos sztrájkot hirdet... Tovább...
 • Öröm olvasni, hogy a közszférában dolgozók bére ilyen jelentős mértékben emelked... Tovább...
 • Reméljük este 10-kor már kihitdetik ezt a jogszabály módosítást!!! Tovább...
 • A kormány nem segít, ideje bezárni mindent az önkormányzatokn ak, meg éjszakára ... Tovább...
 • Lehet még lentebb? Tovább...
 • Ezt már az államcsőd vagy csak a szele? Tovább...
 • Az MVM állami cég, tehát az állam egyetértésével - sőt lehet, hogy az utasításár... Tovább...
 • Ez egy nagy ordas hazugság. Dehogy ígér partnerséget. Pont le***ja, hogy mi van ... Tovább...
 • Csak a következő szektorok vannak a bedőlés előtt 1 másodperccel: oktatás, egész... Tovább...
 • Ez egy google-fordítás ? Úgy tűnik. Vagyis nem is magyar ember írta? Vagy nem ma... Tovább...