Hirdetés
Navracsics a körzetekről: „befeszíthetnek " a polgármesterek PDF Nyomtatás
2012. február 29. szerda, 10:30
budapA közigazgatási tárca vezetője racionalitási szempontból nem ért egyet a 23 kerületi hivatallal, de a fővárosiak akarata legyűrheti.

 

Még folynak az egyeztetések a Fidesz-frakción belül a járások kialakításáról; a fővárosi körzetek számáról vita van, de a közigazgatási és igazságügyi miniszter bízik a megállapodásban, szerinte a tárca és a kerületi polgármesterek is hajlanak a kompromisszumra.  Navracsics Tibor minderről az m1 Ma reggel című műsorában beszélt.

Amint megegyezésre jutunk a frakción belül, és a politikai jóváhagyás is megvan, azaz a párt támogatását lehet biztosítani, akkor ez bekerül a parlament elé. Ez a jövő héten is megtörténhet, vagy akár egy hónap múlva is lehet - fogalmazott Navracsics Tibor. Hozzátette: nincsenek késésben, még "bőven" van idejük, ugyanis a járások jövő év "január elsejétől indulnak". Navracsics Tibor elmondta, Budapesten a "körzet" szót használnánk, azért, mert a kerületi polgármesterek azt mondták, hogy "számukra egy kicsit bántó a járás" megnevezés.

A kerületi polgármesterek és a közigazgatási tárca közötti, a járások fővárosi számával kapcsolatos vitája kapcsán kifejtette: szerinte a járások által végzett tevékenységeknek a jelentős része nagyobb egységbe is szervezethető, ahogyan például az adóhatóság, vagy a bíróságok esetében, amelyeknél nem egy kerület alkot egy egységet. Esetleg megpróbálhatnánk itt is, hogy a körzetek több kerületet fognának össze - jegyezte meg Navracsics Tibor.

Erről folyik egy vita, de - mint mondta - bízik benne, hogy megállapodnak. Hétfőn beszélt a polgármesterekkel - közölte Navracsics Tibor, hozzátéve: a minisztérium és a polgármesterek is hajlanak a kompromisszumra. Ugyanakkor, ha a 23 kerületi polgármester "befeszít", és azt mondják, hogy "márpedig 23 kerületi hivatalnak kell lenni, akkor nem tudok mit csinálni, a frakcióban engem leszavaznak". Racionalitási szempontból nem ért egyet azzal, hogy 23 kerületi hivatal legyen - tette hozzá Navracsics Tibor.

Kósa Lajos Fidesz-alelnök, aki a járások kialakításáról méri fel a vidéki észrevételeket, Navracsics Tibort megelőzően, ugyancsak az m1-en elmondta: ő a fővárosban a járások kerületi felosztásával ért egyet, tehát szerinte 23 kerületi hivatal lenne racionális. Szerinte a nem kerületi felosztás és elrendezés azt okozná, hogy a budapesti lakosoknak hosszasan kellene "silabizálni" azt, hogy bizonyos ügyekben hova kell menniük.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+4 #2 pocok7 2012-02-29 11:01
Ahhoz, hogy a Kormányablak közel legyen a lakossághoz, nem kell minden kerületbe járás, vagy körzet. Egyébként az egész járás cirkusz -főleg a költsége- nem kell. Kormányablakoka t enélkül is lehetne nyitni minden kerületben, sőt bevásárló központokban (ilyenek vannak már, és jól működnek) és kis települések jelenlegi jó közlekedésű központjaiban.A z járások vezetőit ki nevezi ki? Ez itt a kulcs, miért is kell ez az egész.
Idézet
 
 
+10 #1 nem jó 2012-02-29 10:37
Szóval Tibi azt mondod, hogy maradnak a vízfejek. A vidéki "parasztok" meg utazzanak 40-50 km-t, ha ügyet akarnak intézni. Szomorú.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Ezt már az államcsőd vagy csak a szele? Tovább...
 • Az MVM állami cég, tehát az állam egyetértésével - sőt lehet, hogy az utasításár... Tovább...
 • Ez egy nagy ordas hazugság. Dehogy ígér partnerséget. Pont le***ja, hogy mi van ... Tovább...
 • Csak a következő szektorok vannak a bedőlés előtt 1 másodperccel: oktatás, egész... Tovább...
 • Ez egy google-fordítás ? Úgy tűnik. Vagyis nem is magyar ember írta? Vagy nem ma... Tovább...
 • Itt változás csak akkor lesz, ha a nincstelen sok tízezres tömeg az utcán lesz. ... Tovább...
 • Addig, amíg a jegyzők nem állítják fel a dolgozóit, nem fog itt semmi sem változ... Tovább...
 • A szakszervezet 20%-os béremelést kér - a kormány meg nem ad. Így szokott ez len... Tovább...
 • Totál fejetlenséggel kormányoznak. De ez milyen kormányzás már???????? Tegnap íg... Tovább...
 • Ebben az országban már semmi nem megy normálisan????? Atyaélet! Így is alig van ... Tovább...
 • Ezt most olvasom először. vargamisi" (direkt kisbetűvel!) ugyan mivel magyarázná... Tovább...
 • Ja, és 35 éve a köz rabszolgája! Tovább...
 • Saját bérüket is akkor emeljék, ha "jobb idők jönnek" Üdv. egy 59 éves önkormány... Tovább...
 • Az állam elvonja az önkormányzatok bevételeit (gépjármű adó, iparűzési adó fele)... Tovább...
 • Az állam megmenti a szolgáltatást, teljesen profin felépített lerohasztás...é s ... Tovább...