Hirdetés
Péntekig a Ház elé kerülnek a javaslatok a járásokról PDF Nyomtatás
2012. február 08. szerda, 08:00

 

szabo_erika02A tervek szerint péntekig az országgyűlés elé kerül a járások kialakításával összefüggő első törvényjavaslat-csomag, amely várhatóan több mint nyolcvan jogszabály módosítását tartalmazza majd - közölte a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár.

Az állam legkisebb területi államigazgatási egységei, vagyis a járások kialakításáról szóló társadalmi egyeztetés során több mint 750 javaslat érkezett, feldolgozásuk megkezdődött: az észrevételeket szétválogatták megyékre, és megküldték véleményezésre a kormánymegbízottaknak – ismertette az aktuális helyzetet egy keddi sajtóbeszélgetésen Szabó Erika államtitkár az MTI beszámolója szerint.

A 168 járás és hét fővárosi körzet pontos beosztásáról, székhelyéről nem törvényi, hanem kormányszintű szabályozás születik majd, erről azonban csak később lesz döntés – mondta. Nincs még döntés a budapesti körzetközpontokról, illetve a járási hivatalvezető jogállásáról.

Szabó Erika hangsúlyozta, a járások kialakításának legfőbb célja, hogy az állam maga végezze el az államigazgatási feladatokat, ne pedig a polgármesteri hivatalok, amelyek a helyi közügyekkel kapcsolatos adminisztrációt intézik majd. Ugyanakkor az államigazgatási szolgáltatások ezután is elérhetők lesznek a járási székhelyeken kívüli településeken: a járási hivatal ugyanis ügysegédet küld majd ki a korábban a polgármesteri hivatalban elintézhető ügyek kezelésére.

A tervek szerint a járási székhelyeken és az okmányirodát működtető településeken is lesz kormányablak. A teljes rendszer 2013 végére épül ki – mondta el újra az államtitkár.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #4 R. Péter 2012-02-15 13:33
Lassan kezdődik a csődszezon. Ahogy bejönnek az adóbevételek, sorban fogják csökkenteni a folyószámlahite lkereteket a bankok ahol folyamatosan mínuszos a gazdálkodás. Máshol pedig a bérhitelek fognak leállni. A bankok sem érdekeltek a tömeges csődben, de a kitettségüket csökkenteniük kell, a legkockázatosab b területeken. Ha le kell írniuk, vagy akár csak le kell tartalékolniuk a magas kockázatú önkormányzati kihelyezéseiket , akkor hatalmas veszteségek várhatók, újabb 200 milliárdot már nem nagyon bír el a bankrendszer. Kénytelenek minimalizálni a veszteségeiket.
Idézet
 
 
+9 #3 érdekes! 2012-02-14 14:01
A Polgármesteri Hivatalokból elküldik majd az ügyintézőket, és kihelyezik a járási hivataltól az ügysegédet? Azokat "cserélik" le, akik évtizedek óta foglalkoznak a helyi emberek problémáival, mindenkit ismernek, akikhez bármilyen ügyben lehet fordulni akkor is, ha ez nem az ő feladatuk? A hivatali dolgozókban megbíztak a helyiek, egy idegenben nem fognak. Van arra garancia, hogy a jelenlegi ügyintézők kapnak helyet a járási hivatalokban?
Idézet
 
 
+11 #2 Kiss 2012-02-10 07:41
Semmit sem tudunk a saját jövőnkről konkrétan. A költségvetésünk semmit sem ér. abból mi nem tudunk megélni, hogy a szocialistákat szidjuk, ráadásul itt a környéken sem volt baloldali vezetés 8 éve. Ha ezt túléljük, nagy csoda lesz. Nem mernék rá fogadni, hogy ősszel is ki tudjuk fizetni a béreket.
Idézet
 
 
+15 #1 Dr. Tóth 2012-02-08 12:24
Elvileg minden szép. Gyakorlatilag aggályos. Központosítjuk a feladatokat, majd vissza decentralizálju k, de már állami kinevezettekkel . Mitől lesz jobb és olcsóbb? Hol vannak a hatásvizsgálato k? Lesz ami lesz?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Teljesen le vagyok döbbenve. Hol lesz ennek a vége? Úgy gondolom ez felér a koll... Tovább...
 • Eger 2,5 milliárd Ft bevételtől esik el a gépjármű adó elvétele, az iparűzési ad... Tovább...
 • Még szerencse, hogy az átlagpolgár kevésbé látogatja az oldalt. Sikerült a hitel... Tovább...
 • A ÁSZ véleménye szerint, ha az állam elveszi az önkormányzatokt ól a gépjármű ad... Tovább...
 • A jelenlegi állami politika nem szereti a tőle független intézményeket, önkormán... Tovább...
 • Az önkormányzatok kivéreztetéséve l Magyarország megszűnt demokrácia lenni. Itt ... Tovább...
 • Úgy adna, hogy elvesz? Tovább...
 • "...várhatóan ősszel elveszik az önkormányzatokt ól és centralizálják az iskolai... Tovább...
 • Nem késő ez a tárgyalás?! Az önkormányzatokn ak február 15-ig el kellett fogadni... Tovább...
 • Egyáltalán létezik még önkormányzatisá g, vagy a kormány fű alatt ezt is megszün... Tovább...
 • Az eszem megáll. Már most is komoly vitáink vannak az uborkafára felkapaszkodott... Tovább...
 • Nálunk egyelőre egy fő érintett. 59 éves férfi fél tüdővel, mentális problémákka... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ak törvény szerint február 15-ig el kell fogadnia az adott év... Tovább...
 • Uncsinak: A köztisztviselő hivatásának tekinti a munkáját, és ha mind felállna k... Tovább...
 • Uncsinak válaszul - azért nem mennek el az önkormányzati köztisztviselők máshová... Tovább...