Hirdetés
Péntekig a Ház elé kerülnek a javaslatok a járásokról PDF Nyomtatás
2012. február 08. szerda, 07:00

 

szabo_erika02A tervek szerint péntekig az országgyűlés elé kerül a járások kialakításával összefüggő első törvényjavaslat-csomag, amely várhatóan több mint nyolcvan jogszabály módosítását tartalmazza majd - közölte a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár.

Az állam legkisebb területi államigazgatási egységei, vagyis a járások kialakításáról szóló társadalmi egyeztetés során több mint 750 javaslat érkezett, feldolgozásuk megkezdődött: az észrevételeket szétválogatták megyékre, és megküldték véleményezésre a kormánymegbízottaknak – ismertette az aktuális helyzetet egy keddi sajtóbeszélgetésen Szabó Erika államtitkár az MTI beszámolója szerint.

A 168 járás és hét fővárosi körzet pontos beosztásáról, székhelyéről nem törvényi, hanem kormányszintű szabályozás születik majd, erről azonban csak később lesz döntés – mondta. Nincs még döntés a budapesti körzetközpontokról, illetve a járási hivatalvezető jogállásáról.

Szabó Erika hangsúlyozta, a járások kialakításának legfőbb célja, hogy az állam maga végezze el az államigazgatási feladatokat, ne pedig a polgármesteri hivatalok, amelyek a helyi közügyekkel kapcsolatos adminisztrációt intézik majd. Ugyanakkor az államigazgatási szolgáltatások ezután is elérhetők lesznek a járási székhelyeken kívüli településeken: a járási hivatal ugyanis ügysegédet küld majd ki a korábban a polgármesteri hivatalban elintézhető ügyek kezelésére.

A tervek szerint a járási székhelyeken és az okmányirodát működtető településeken is lesz kormányablak. A teljes rendszer 2013 végére épül ki – mondta el újra az államtitkár.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #4 R. Péter 2012-02-15 12:33
Lassan kezdődik a csődszezon. Ahogy bejönnek az adóbevételek, sorban fogják csökkenteni a folyószámlahite lkereteket a bankok ahol folyamatosan mínuszos a gazdálkodás. Máshol pedig a bérhitelek fognak leállni. A bankok sem érdekeltek a tömeges csődben, de a kitettségüket csökkenteniük kell, a legkockázatosab b területeken. Ha le kell írniuk, vagy akár csak le kell tartalékolniuk a magas kockázatú önkormányzati kihelyezéseiket , akkor hatalmas veszteségek várhatók, újabb 200 milliárdot már nem nagyon bír el a bankrendszer. Kénytelenek minimalizálni a veszteségeiket.
Idézet
 
 
+9 #3 érdekes! 2012-02-14 13:01
A Polgármesteri Hivatalokból elküldik majd az ügyintézőket, és kihelyezik a járási hivataltól az ügysegédet? Azokat "cserélik" le, akik évtizedek óta foglalkoznak a helyi emberek problémáival, mindenkit ismernek, akikhez bármilyen ügyben lehet fordulni akkor is, ha ez nem az ő feladatuk? A hivatali dolgozókban megbíztak a helyiek, egy idegenben nem fognak. Van arra garancia, hogy a jelenlegi ügyintézők kapnak helyet a járási hivatalokban?
Idézet
 
 
+11 #2 Kiss 2012-02-10 06:41
Semmit sem tudunk a saját jövőnkről konkrétan. A költségvetésünk semmit sem ér. abból mi nem tudunk megélni, hogy a szocialistákat szidjuk, ráadásul itt a környéken sem volt baloldali vezetés 8 éve. Ha ezt túléljük, nagy csoda lesz. Nem mernék rá fogadni, hogy ősszel is ki tudjuk fizetni a béreket.
Idézet
 
 
+15 #1 Dr. Tóth 2012-02-08 11:24
Elvileg minden szép. Gyakorlatilag aggályos. Központosítjuk a feladatokat, majd vissza decentralizálju k, de már állami kinevezettekkel . Mitől lesz jobb és olcsóbb? Hol vannak a hatásvizsgálato k? Lesz ami lesz?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Csak úgy mellékesen - a magyar adófizetői pénzekből a kormány támogatja a határo... Tovább...
 • Igen! velünk senki sem foglalkozik.A tanárok, orvosok, ..stb többszörösét keresi... Tovább...
 • Csak jelzem a kormánynak, hogy a költségvetési törvényben a köztisztviselői ille... Tovább...
 • 3/3 Tovább...
 • Az évszázad vicce... Tovább...
 • Gulyás Gergely és Rogán Antal támogatták az egyetemes áram- és gázszolgáltatás á... Tovább...
 • Ebből is látszik, hogy a kormány -respekt azoknak akik támogatták-menn yire érzi... Tovább...
 • Ha az önkormányzatok bedőlnek/csődbe mennek, akkor az ország is bedől, mert mind... Tovább...
 • A kormány elvonta az önkormányzatok legnagyobb bevételeit - iparűzési adó, gépjá... Tovább...
 • Pontosabban - az idén sem. Ezért vannak leszegényedve a falvak, kisebb városok ö... Tovább...
 • A szakszervezetne k április 3-ra és 4-re kellett volna országos sztrájkot hirdet... Tovább...
 • Öröm olvasni, hogy a közszférában dolgozók bére ilyen jelentős mértékben emelked... Tovább...
 • Reméljük este 10-kor már kihitdetik ezt a jogszabály módosítást!!! Tovább...
 • A kormány nem segít, ideje bezárni mindent az önkormányzatokn ak, meg éjszakára ... Tovább...
 • Lehet még lentebb? Tovább...