Hirdetés
A közigazgatási reform sikere PDF Nyomtatás
2022. március 21. hétfő, 08:00

gulyas morahalomA 2010 óta végrehajtott reformok közül az egyik, amelynek sikeréről közmegegyezés alakult ki, a közigazgatás átalakítása – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Mórahalmon.

A Mórahalmi Járási Hivatal új épületének átadásán emlékeztette a megjelenteket Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy 2010 és 2014 között számtalan országos és helyi szerv egyesítésével, közös vezetés alá vételével jött létre az egységes magyar közigazgatás-irányítás. Mindazok, akik ezen dolgoztak, köztük Navracsics Tibor és Lázár János, eredményes munkát végeztek – jelentette ki. Ennek köszönhetően még a legalapvetőbb igazságokat is megkérdőjelező politikai viták során sem kérdés, hogy a kormányhivatali rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, jól működik, a polgárok megelégedésére intézi a közügyeket: „A területi közigazgatásban felgyorsultak a határozathozatalok, ma már eredményesebben, egyablakos rendszerben lehet az ügyeket intézni.”

Gulyás Gergely gratulált Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármesternek, aki 1994 óta vezeti a kisvárost, mondván: munkájának látványos jelei vannak a település elmúlt 25 éves fejlődésében. Juhász Tünde, Csongrád-Csanád megye kormánymegbízottja arról beszélt, hogy az új kormányablak a mórahalmi járásban a harmadik, a megyében a tizenharmadik. A több mint 30 ezer lakosú járásban a hét éve működő kormányablakokban 320 ezernél is több ügyfelet szolgáltak ki. A kormányablakokban jelenleg már több mint 2500 különböző ügytípusban lehet ügyet intézni. A megyében az elmúlt hét évben több mint 9 milliárd forintot fordítottak az ügyfelek fogadására szolgáló épületek korszerűsítésére. A Mórahalmi Járási Hivatal több mint 500 négyzetméteres alapterületű, háromszintes épülete hazai forrásból 430 millió forintból készült el.

B. Nagy László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, egykori kormánymegbízott azt emelte ki, hogy a mórahalmi a megyében az egyik legnagyobb forgalmú járási kormányablak, és fontos szerepet kap a Vajdaságban élő magyar állampolgárok ügyeinek intézésében is. Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje azt hangsúlyozta, hogy a közigazgatás fejlesztése soha nem volt politikai kérdés. Konszenzus volt abban, hogy az állam és az állampolgár közötti kapcsolatot minél magasabb szintre kell emelni. A szolgáltató és ügyfélbarát közigazgatás nemcsak egy jól hangzó gondolat, hanem összefoglalása is annak, ahogyan a kormánytisztviselők nap mint nap ellátják feladataikat, s az ország versenyképességét javítja, hogy egy helyen, gyorsan szolgálják ki az ügyfeleket.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+6 #2 Gyenes Zoltán 2022-03-21 18:28
A jelen helyzet nem alkalmas a viccelődésre.Tö bb komolyságot várna el az ember.
Idézet
 
 
+9 #1 Vidéki 2022-03-21 10:59
A magyar közigazgatás 1990-2010. között jó színvonalon működött, ráadásul az ügyfelekhez a legközelebb, mert a helyi önkormányzatnál lehetett szinte mindent elintézni. 2012-től a kormány központosította a közigazgatást, amely így a lehető legmesszebb került az ügyfelektől - ma ha valamit intézni akarsz és nem a járási székhelyen élsz, utazni kell. Ez idő, költség, amit az ügyfélnek kell állni. Rosszabb és bonyolultabb lett az egész rendszer.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • 117%-on teljesült, de eleve egy csomó önkormányzat alultervezte, az IPÁ-t, mert ... Tovább...
 • Ahol vármegyék és főispánok voltak ott SZOLGABÍRÓK irányították a vidéket, igaz ... Tovább...
 • Kedves Barátom! Felsoroltál a kb 3200 önkormányzatból egy párat, ez a statisztik... Tovább...
 • Úgy néz ki, nem csak vármegyék, főispánok lesznek itt, hanem tanácselnökök és v... Tovább...
 • Önkormányzatok - game over. Marad - központilag irányított és fizetett tanácsok. Tovább...
 • Ez már a vég kezdete- elveszik az önkormányzatok adóbevételeinek jelentős részét... Tovább...
 • Cseresznye fesztiválon és más rendezvényeken is azt tapasztaltam, hogy a kitelep... Tovább...
 • A strandokon és thermál fürdőkben szinte természetesnek tekinthető, hogy a vendé... Tovább...
 • A gazdaság, a fejlesztés területén már van ezernyi miniszter, meg kormánybiztos ... Tovább...
 • "DIGITALIZÁCIÓ" Addig, amíg a 15 éves gyermek a születési évét SEM tudja megmond... Tovább...
 • A Közig már összeomlott, ha valaki én tudom.... Ti még nem tudjátok.. Tovább...
 • A közigazgatásban dolgozó - ténylegesen dolgozó és az ügyeket ténylegesen intéző... Tovább...
 • Csak egy kérdés? Miért nem fönt kezdik! Államtitkárok, háttérintézmény ek, rongy... Tovább...
 • Ha kormány leszámol az iparűzési adóval, akkor ezzel együtt leszámol az önkormán... Tovább...
 • Sajnos az önkormányzatisá g végét látom - önálló bevételek nélkül, az állami tám... Tovább...