Hirdetés
György István: teljessé válik a kormányablakok hálózata PDF Nyomtatás
2022. január 18. kedd, 09:30

gyorgyistvan2A Magyarországon háromszáznyolcadikként Zalalövőn átadott kormányablakon kívül országszerte idén még tíz hasonló irodát adnak át, amellyel így teljessé válik a kormányablakok hálózata – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán a zalai városban.

György István hozzátette: jelenleg a régi okmányirodákat alakítják át kormányablakokká, ahol sokkal szélesebb ügykörrel, informatikailag jól felszerelt és kényelmesebb körülmények között fogadhatják az ügyfeleket.

A fejlesztések azonban nem állnak le, a Digitális Magyarország Programban hamarosan elindul az online chates ügyintézés is, ami óriási előrelépés, hiszen az ügyfelek otthonról léphetnek majd kapcsolatba a közigazgatással – jelezte az államtitkár.

Úgy fogalmazott, hogy 2010-től a kiegyezés óta a legnagyobb közigazgatási átalakítás zajlott Magyarországon, ennek keretében alakították ki a járásokat és az új kormányablakokat. Az volt a kormányzat célja, hogy az ügyfelek szolgáltató területi közigazgatással találkozzanak, minél felkészültebb ügyintézőkkel és megfelelő felszereltségű irodákban.

Az okmányirodai rendszerhez képest kezdetben 29 ügytípussal foglalkoztak a kormányablakok, 2019-től azonban már mintegy 2500-féle ügyet intézhetnek az állampolgárok.

Az államtitkár kitért arra is, hogy az elmúlt két évben a területi közigazgatás, a kormányhivatalok számára óriási logisztikai feladatot jelentett a pandémia miatt az oltások megyei szintű szervezése. Ezt a feladatot az egészségüggyel karöltve, a honvédség, a rendőrség és katasztrófavédelem bevonásával, valamint a szociális és pedagógiai intézményekkel szoros együttműködésben végzik.

György István beszámolt arról is, hogy a járvány idején elrendelt könnyítések miatt az állampolgároknál mostanra mintegy kétmillió lejárt okmány van, amelyeket június 30-ig használhatnak. Egyúttal azt kérte: ne várják meg az utolsó napokat, időben hosszabbítsák meg az okmányaik érvényességi idejét, mert így elkerülhetik a sorban állásokat.

Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott a zalalövői avatáson elmondta: mostanáig 2 millió 850 ezer ügyfelet szolgáltak ki a zalai kormányablakok. A megyében tavaly 460 millió forintot fordítottak a kormányhivatali épületek fejlesztésére, köztük van a Zalában tizedikként most átadott létesítmény is, ahol az ügyintézők és az állampolgárok is komfortosabb körülmények között intézhetik ügyeiket.

Gyarmati Antal polgármester arról számolt be, hogy a 2000 óta az önkormányzati hivatalban működő okmányiroda átalakítását négy hónap alatt végezték el. A város saját forrásból több mint tízmillió forintot fordított arra, hogy az épület földszintjének egységes legyen a megjelenése, egy kihasználatlan szolgálati lakásból pedig új irodát alakítottak ki.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos felidézte, hogy a háromezer lakosú Zalalövőn az elmúlt években mintegy 14 milliárd forintból megvalósult a 86-os főút elkerülő útjának megépítése, bölcsődét hoztak létre, felújították az óvodát és részben az iskolát is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+3 #2 Anno2 2022-02-02 22:03
Ja, az ügyfél meg járkál befeléa KAB-ba, de az ügyét nem intézik el hónapok alatt sem. Kezébe nyomják a kérelem nyomtatványt, hogy adja be a lakóhelye szerinti hivatalba. Akkor miért is vitték el a dolgozókat, a finanszírozást, ha a feladat továbbra is helyben maradt?!?!
Idézet
 
 
+2 #1 38.650.- 2022-01-18 11:55
Azért az érdekes, hogy ugyanazok a kollegák dolgoznak a kormányablakban , mint akik anno az polg.hivatalban . A hivatal miért nem volt felszerelt és jól képzett dolgozókkal ellátva? hm? Kinek a slepje került még be a kormányablakba. ...
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • 117%-on teljesült, de eleve egy csomó önkormányzat alultervezte, az IPÁ-t, mert ... Tovább...
 • Ahol vármegyék és főispánok voltak ott SZOLGABÍRÓK irányították a vidéket, igaz ... Tovább...
 • Kedves Barátom! Felsoroltál a kb 3200 önkormányzatból egy párat, ez a statisztik... Tovább...
 • Úgy néz ki, nem csak vármegyék, főispánok lesznek itt, hanem tanácselnökök és v... Tovább...
 • Önkormányzatok - game over. Marad - központilag irányított és fizetett tanácsok. Tovább...
 • Ez már a vég kezdete- elveszik az önkormányzatok adóbevételeinek jelentős részét... Tovább...
 • Cseresznye fesztiválon és más rendezvényeken is azt tapasztaltam, hogy a kitelep... Tovább...
 • A strandokon és thermál fürdőkben szinte természetesnek tekinthető, hogy a vendé... Tovább...
 • A gazdaság, a fejlesztés területén már van ezernyi miniszter, meg kormánybiztos ... Tovább...
 • "DIGITALIZÁCIÓ" Addig, amíg a 15 éves gyermek a születési évét SEM tudja megmond... Tovább...
 • A Közig már összeomlott, ha valaki én tudom.... Ti még nem tudjátok.. Tovább...
 • A közigazgatásban dolgozó - ténylegesen dolgozó és az ügyeket ténylegesen intéző... Tovább...
 • Csak egy kérdés? Miért nem fönt kezdik! Államtitkárok, háttérintézmény ek, rongy... Tovább...
 • Ha kormány leszámol az iparűzési adóval, akkor ezzel együtt leszámol az önkormán... Tovább...
 • Sajnos az önkormányzatisá g végét látom - önálló bevételek nélkül, az állami tám... Tovább...