Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 07., szerda, Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.

Legendás fejlesztések kezdődnek Tihanyban PDF Nyomtatás
2011. február 23. szerda, 12:00

tihany01Közel 600 millió forint pályázati forrást nyert a Tihanyi Legenda Projekt megvalósítására a helyi önkormányzat. Arra számít, hogy a helyi civil szervezetek és vállalkozók is sikeres résztvevői lehetnek a fejlesztéseknek.

 

Tihany Község Önkormányzata több éves előkészítő munka után indította el a Tihanyi Legenda elnevezésű, turisztikai fejlesztéseket tartalmazó programját. A tavasszal induló beruházás révén megújul a turistákat kiszolgáló infrastruktúra, helyi turistaútvonalak is létrejönnek. Az összességében 793 millió forintos Tihanyi Legenda Projektet az Európai Unió és a Magyar Állam a Közép-Dunántúli Operatív Programon (KDOP) keresztül közel 600 millió forinttal támogatja.

„A projekt fő célkitűzése, hogy meghosszabbítsa a tihanyi szezont és bővítse a helyi szolgáltatásokat. Akkor lehet sikeres, ha a helyi civil szervezetek és a vállalkozások is aktívan részt vesznek benne” – idézi dr. Koncz Máriát, a projektet felügyelő tihanyi TDM vezetőjét a hirextra.hu.

A helyiek tájékoztatása mellett jelenleg a kivitelező cég közbeszerzés útján történő kiválasztása zajlik. A projektgazda reményei szerint, a 75,52 százalékos támogatási intenzitású projekt munkái még idén tavasszal elindulhatnak.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?