Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. okt. 06., csütörtök, Brúnó és Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.

Az LMP szerint a közfoglalkoztatás új rendszere a szegényeket bünteti PDF Nyomtatás
2011. február 09. szerda, 10:00

encs01Nem működik a kormány új közmunkaprogramja a Lehet Más a Politika szerint, mert a legszegényebbeket sújtja, és nem nyújt megoldást a tartós munkanélküliség felszámolására. A párt közleményben szólította fel a kormányt, hogy dolgozza át a Nemzeti Közfoglalkoztatás Rendszerét.

 

A Nemzeti Közfoglalkoztatási Program életbe lépésének első hónapja után az LMP a jelentős elszegényedés első jeleit tapasztalta Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az Orbán-kormány ötödére-hatodára csökkentette az önkormányzatok által közmunkára felhasználható forrásokat - írja közleményében az ellenzéki párt.

Emiatt decemberben tízezreket kellett elbocsátani, és csak Encs kistérségben körülbelül kétezer ember jogviszonya szűnt meg. Az LMP szerint az encsi kistérségben már most látszik, hogy sokan nem fogják tudni fizetni a közüzemi számláikat, és számos helyen már ki is kapcsolták az áramot. Gyulai Pál, az LMP ináncsi önkormányzati képviselője azt mondta: „ha a kormány nem tesz valamit ennek megállítására, éhséglázadásokra lehet számítani”.

Az LMP szerint hatékony regionális fejlesztő programok hiányában a közfoglalkoztatás az egyetlen eszköz a legmélyebb szegénység megelőzésére az elmaradott kistérségekben, ahonnan az állam nem vonulhat ki, mert jelen pillanatban a legnagyobb foglalkoztató. Az első lépés nem a közcélú munka megvonása kell, hogy legyen, hanem jelentős térségi beruházás-fejlesztés, a kis-és középvállalkozói szektor megerősítése és a közösségi szolgáltatások fejlesztése.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy használja ki kétharmados parlamenti többségét, sürgősen dolgozza át a közfoglalkoztatás rendszerét, és készítsen stratégiát a leszakadó kistérségek tartós munkanélküliségének kezelésére.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #6 Zsófi 2011-06-10 10:19
Az irány nagyon rossz.Kezdem sejteni, hogy ezekkel az intézkedésekkel a kormány arra törekszik, hogy egész egyszerűen likvidálja a rászoruló réteget.Mert: ha nincs munkahely, nincs fizetés, nincs ellátás (vagy annyira kevés), akkor nem történhet más, mint hogy ezek az emberek éhen halnak (vagy öngyilkosok lesznek, nálunk erre volt sajnos több példa is).Kifelé azt kommunikálják, hogy nő a foglalkoztatott ak száma, de a realitással senki nem törődik.Ez az ország egy süllyesztő.És eljutunk odáig, hogy mi köztisztviselők is hamarosan BPJ-ből kell, hogy éljünk, ha átszervezik az okosok a közszférát.
Idézet
 
 
0 #5 MaryLady 2011-04-06 17:51
Megélni a közcélú munkából valóban nem lehet, semmire sem elég, itt vagyok 31 évesen semmim sincs, se lakás, se kocsi, se semmi, a családalapítás is esélytelen, mert nincs hova, nincs anyagi fedezet rá, nincs egy normális munkahely.....c sak a mélyszegénység.

Diplomával, nyelvvizsgával semmit sem érek, takarítónő vagyok, irodaházakat és vécéket pucolok, ezért járhattam az Eltére és pedálozhattam a jó minősítésért! Átképezni magam meg nincs pénz, a másik ha az egész régióban nincs normális munka értelme sincs, ha 20 diplomám lenne is csak takarítanék.... .mert nincs más munka itt, ez az igazság!
Jó lenne innen elvándorolni de ez is csak álom marad pénz nélkül, a takarítónői fizetésből....h ó végére mindig lenullázódom, annyira kevés a fizetésem, ennivalóra is alig futja....
Idézet
 
 
0 #4 Pataki.marika 2011-03-06 20:37
Ez szép .amiket művelnek eberek.főleg azok akiknek hatalmuk van.őket büntetném a 4-órás munkával.próbál janak meg ők ennyi pénzből megélni és fizetni mindent számlákat.Nem így járna szájuk az biztos.Remélem hamar megszüntetik a 4 órát.ÉS nem bántják ezzel is az szegényebb embereket.
Idézet
 
 
+2 #3 Pancsika 2011-03-02 12:32
Ha már munkát nem tudnak adni, akkor azt engednék meg, hogy visszamehessen az ember oda, ahol eddig közcélúként dolgozott!!!
A rövidtávú közmunka 3 hónap, a hosszútávú 4 hónap! Jól meghosszabbítot ták!!!Nem beszélve arról, hogy 8 órából 4 és 6 órás lett!!! Hát csak gratulálni tudok annak, aki ezt kitalálta! Éljen ő meg ennyiből!!!
Idézet
 
 
+5 #2 Rejtélyiné Nagy Gabi 2011-02-16 15:51
Sajnos akiket eddig foglalkoztatott az Önkormányzat,ne m tud elmenni máshova dolgozni.Jelenl eg segélyt kapnak,amiből egy család képtelen megélni. Munka van, de az nincs aki elvégezze. Ha az önkormányzat vállalkozókkal végezteti ezeket a munkákat, többszörösébe kerül. Mindenki rosszul jár.
Idézet
 
 
+6 #1 Szigeti Péter 2011-02-10 11:32
A munkanélküliség elképesztő megugrása januárban a közfoglalkoztat ási rendszer átállása, illetőleg át nem állása miatt következett be. Jelzi, hogy nem működik jól. Nagy jóindulattal esetleg még nem működik megfelelően. Remélhetőleg az illetékesek elemzik a számadatokat. Ami persze a januárjukat vesztett közfoglalkoztat ottaknak nem gyógyír. Legfeljebb remény.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?