Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. máj. 26., kedd, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Rendre akarja szorítani antiszociális lakásbérlőit a győri önkormányzat PDF Nyomtatás
2011. február 07. hétfő, 13:00

somogyi_tivadar_gyorVagy negyven antiszociális családot számba vettek Győrben, akiktől nem idegen a gáz-, az áram- és a vízlopás. Az után döntött erről a városvezetés, hogy januárban egy gázfőcsap eltávolítása miatt gázrobbanás történt, amelynek következtében tizenkét önkormányzati bérlakásban negyvenötmillió forintos kár keletkezett.

 

A rendőrségi és a tűzszakértői vizsgálat is megerősítette, hogy a Szarvas utcai robbanást bűncselekmény előzte meg – írja a nyugathir.hu. „Ellopták a gázórát a főcsappal, egyik a harmadikról megérezte a gázszagot, kihívta a tűzoltókat, azok meg el akarták zárni, de felrobbant” - mesélte a Szarvas utcában történtek után egy helybéli férfi.

A bérlakásokat fenntartó Győr-Szol Zrt. szerint vissza kell szorítani az egyre aggályosabb méreteket öltő gáz-, áram, és vízlopások számát. Mivel több városrészből is érkeztek bejelentések renitens családokról, az önkormányzat munkacsoport létrehozását rendelte el a probléma megoldására. A csoport razziákat szervez az egyes gócpontokban, ahol ellenőrzik az önkormányzati bérlemény állagát és azt is, hogy annyian laknak-e a lakásban, ahányan be vannak jelentve.

„Megpróbáljuk megbeszélni a családokkal a normális viselkedés szabályait, és megpróbáljuk ezeket betartatni. Nem az a célunk, hogy valakit kiköltöztessünk, hanem az, hogy normális viselkedésre kényszerítsük” - mondta Somogyi Tivadar alpolgármester, munkacsoport-vezető. A város az antiszociális magatartás kiszűrése érdekében módosítani készül a lakásrendeletén is. A drágábban fenntartható bérlakásokba csak olyanok költözhetnének, akik könnyebben illeszkednek be egy tömbház közösségébe, vagy a lakhatásért cserébe készek kötelezően együttműködni a családsegítő szolgálat szakembereivel.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár