Hirdetés
Hirdetés
Ma 2022. máj. 23., hétfő, Dezső napja van. Holnap Eszter és Eliza napja lesz.

Rendre akarja szorítani antiszociális lakásbérlőit a győri önkormányzat PDF Nyomtatás
2011. február 07. hétfő, 13:00

somogyi_tivadar_gyorVagy negyven antiszociális családot számba vettek Győrben, akiktől nem idegen a gáz-, az áram- és a vízlopás. Az után döntött erről a városvezetés, hogy januárban egy gázfőcsap eltávolítása miatt gázrobbanás történt, amelynek következtében tizenkét önkormányzati bérlakásban negyvenötmillió forintos kár keletkezett.

 

A rendőrségi és a tűzszakértői vizsgálat is megerősítette, hogy a Szarvas utcai robbanást bűncselekmény előzte meg – írja a nyugathir.hu. „Ellopták a gázórát a főcsappal, egyik a harmadikról megérezte a gázszagot, kihívta a tűzoltókat, azok meg el akarták zárni, de felrobbant” - mesélte a Szarvas utcában történtek után egy helybéli férfi.

A bérlakásokat fenntartó Győr-Szol Zrt. szerint vissza kell szorítani az egyre aggályosabb méreteket öltő gáz-, áram, és vízlopások számát. Mivel több városrészből is érkeztek bejelentések renitens családokról, az önkormányzat munkacsoport létrehozását rendelte el a probléma megoldására. A csoport razziákat szervez az egyes gócpontokban, ahol ellenőrzik az önkormányzati bérlemény állagát és azt is, hogy annyian laknak-e a lakásban, ahányan be vannak jelentve.

„Megpróbáljuk megbeszélni a családokkal a normális viselkedés szabályait, és megpróbáljuk ezeket betartatni. Nem az a célunk, hogy valakit kiköltöztessünk, hanem az, hogy normális viselkedésre kényszerítsük” - mondta Somogyi Tivadar alpolgármester, munkacsoport-vezető. A város az antiszociális magatartás kiszűrése érdekében módosítani készül a lakásrendeletén is. A drágábban fenntartható bérlakásokba csak olyanok költözhetnének, akik könnyebben illeszkednek be egy tömbház közösségébe, vagy a lakhatásért cserébe készek kötelezően együttműködni a családsegítő szolgálat szakembereivel.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?