Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. aug. 10., hétfő, Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna és Tiborc napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hét éven át sikkasztott, senkinek sem tűnt fel PDF Nyomtatás
2011. február 03. csütörtök, 12:12

konyveloEgy gazdasági előadó hét év alatt 37 millió forintot irányított át észrevétlenül az önkormányzat számlájáról a sajátjára a Békés megyei Örménykúton. Most folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztással és magánokirat-hamisítással vádolják. A körjegyző ellen is vádat emeltek hanyag kezelés vétsége miatt.

 

Az örménykúti polgármester, Szakács Jánosné 2008 novemberében tett feljelentést a Szarvasi Rendőrkapitányságon, miután megtalált egy banki átutalásról szóló kivonatot, mely szerint a gazdasági előadó 150 ezer forintot utalt át a saját számlájára. A belső ellenőrzés további átutalások nyomára bukkant – írja a beol.hu.

A Szarvasi Városi Ügyészség vádirata szerint a vádlott gazdasági előadó volt megbízva az önkormányzat pénzügyeinek kezelésével, így ő intézte a házipénztárból és a bankszámláról a kifizetéseket. A vádlott az önkormányzat bankszámlájáról és házipénztárából tulajdonított el pénzt, illetve a bankszámláról a saját számlájára utalt át több esetben különböző összegeket. Hogy cselekményét leplezze, a könyvelésben valótlanul tüntette fel a pénzfelhasználás jogcímét.

Ugyanebben az időszakban az Örménykúti Polgármesteri Hivatal jegyzőjeként, majd Örménykút és Hunya községek körjegyzőjeként a másik vádlott feladata volt ellenőrizni az önkormányzatnál a pénzeszközök szabályszerű felhasználását. Ezt elhanyagolta, ezért nem észlelte, hogy a gazdasági előadó közel hét éven keresztül tulajdonította el az önkormányzat pénzét.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár