Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Új tömegközlekedési hálózatot szeretne Pécs város vezetése PDF Nyomtatás
2011. február 01. kedd, 12:04

pecs_fopalyaudvarSzázmilliárd forintot is felemészthet az új közösségi közlekedési rendszer kiépítése Pécsett. A város nem a meglévő rendszert akarja javítani vagy bővíteni, hanem egészen mást tervezne, újraindítaná a villamost is. Erről két megvalósíthatósági tanulmány készül, 750 millió forint van rá.

 

Az egyik tanulmány a kötött pályás közlekedéseket vonatkozó elképzeléseket vizsgálja meg, a másik a kötött pályás és a buszközlekedés közötti összhang megteremtésének lehetőségeire keresi a választ - mondta el az Orientpress Hírügynökségnek Páva Zsolt, Pécs polgármestere, miután aláírta a tanulmányok támogatási szerződését a projektben közreműködő KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. vezérigazgatójával, Vér Ivánnal, valamint Merza Péterrel, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetőjével.

Vér Iván becslése szerint mintegy 100 milliárd forintos nagyságrendű, Európában egyedülálló fejlesztés követheti a költség-haszon elemzéseket is tartalmazó hatástanulmányokat. Merza Péter elmondta: optimális esetben a fejlesztéshez 5-7 év szükséges. Pécsen 1913 és 1960 között már járt a villamos, anyagi okokból szüntetették meg, és tértek át a kizárólag buszos tömegközlekedésre. A hálózat újbóli kiépítésének ötlete időről időre felvetődik.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?