Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. okt. 06., csütörtök, Brúnó és Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.

Ésszerűsítették a pályázati rendszert, új közbeszerzési törvény készül PDF Nyomtatás
2011. január 21. péntek, 13:19

fellegi_tamas01Az új kormány gazdaságpolitikájának központjában a foglalkoztatás növelése áll - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a megújuló fejlesztéspolitikáról szóló előadásában az Új Széchenyi Tervet bemutató országjáró körút első állomásán Budapesten, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének csúcstalálkozóján.

 

Szakmai és társadalmi konzultáció eredményeképpen a kormány számos érdemi ésszerűsítést hajtott végre a pályáztatási rendszerben – mondta el Fellegi Tamás. Növelték azoknak a pályázatoknak a számát, amelyek minden további értékelés nélkül támogatásban részesülhetnek, ha az előre meghatározott objektív szempontoknak megfelelnek. Csökkent a pályázati mellékletek száma, a pályázatok CD-n is benyújthatók, és lehetővé vált az átalányalapú elszámolás.

A fejlesztéspolitika ésszerűsítésének folyamatába illeszkedik a közbeszerzési rendszer átláthatóbbá tétele. Ez biztosíthatja egy valódi versenyen alapuló struktúra létrehozását és a korrupció visszaszorítását. Teljesen új, a jelenleginél rövidebb, világos szerkezetű és egységes közbeszerzési törvény készül, és várhatóan 2012. január 1-jén lép hatályba.

Az Új Széchenyi Terv közlekedésfejlesztési programjait ismertetve Fellegi Tamás a kötött pálya előnyben részesítését hangsúlyozta a személy- és áruszállításban. Kiemelte az egész országra kiterjedő kerékpárút-hálózat kiépítésének tervét és a stratégiai jelentőségű szegedi ELI (szuperlézer) program támogatását is.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #4 Róna Irén 2011-01-24 09:50
Korábban minden felhívásjz bekért a önkormányzat 80-100 oldalnyi olyan dokumentumot (mérleg, kiegészítő melléklet, cégkivonat, stb.) amit a bírálók el sem olvastak, legfeljebb egy-két adatra volt szükségük belőle. Sokszor 3 példányban kértük, minden ajánlattevőtől. Óriási pocséklás! Papír,idő, tárolás. Mára töredékére csökkentettük a papíralapú dokumentumokat. Sokszor egy kis odafigyelés is elég...
Idézet
 
 
+1 #3 referens 2011-01-23 20:47
Nálunk megvan a gyakorlat, pályázataink nyernek, közbeszerzésein k rendben vannak. A gond, hogy rengeteg felesleges munkát követel a mai rendszer. Feleslegesen nyújtunk be igazolásokat, mérlegeket, és ugyanlyen pocséklás az ajánlatkérésekb en bekérni máshogy is ellenőrizhető infomációk tömegét. Papír és időpocséklás. Az előttem szóló szakértővel nem értek egyet, az eljárások többsége tiszta, és szakmailag megalapozott, bár vannak persze mindenkinek gyanús kirások, eljárások. De a többség mndom szerintem teljesen rendben van. Ezért kell az egyszerűsítés.
Idézet
 
 
+2 #2 szakértő 2011-01-22 23:11
Három típusa van a közbeszerzésekn ek. Úgy írják ki, hogy lehetőleg csak kevesen indulhassanak, köztük a kijelölt győztes, a másik, amikor egyedül a legalacsonyabb ár dönt, ahol bármilyen sz@@ szolgáltatással győzni lehet, meg amikor megpróbálják a követelményeket jól megfogalmazni, csak nem sikerül. Profi tanácsadót ritkán alkalmaznak, legtöbbször akkor, ha azt kérik, hogy úgy legyen kiírva, hogy ... Persze tisztelet a kivételnek. Aki vissza akar élni a közbeszerzéssel , azt a törvény nem tartja vissza, de aki becsületes, azt inkább akadályozza.
Idézet
 
 
+4 #1 Terjéki Zoltán 2011-01-21 14:27
A mai közbeszerzési törvény mindent szolgál, csak az átlátható, valóságos versenyt nem. A "barátok" könnyen helyzetbe hozhatók, ugyanakkor nem ad módot valódi értékelésre azoknak, akik valóban a létező legjobb szolgáltatóval akarnak dolgozni. Radikális változtatásra van szükség.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?