Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. júl. 10., péntek, Amália napja van. Holnap Nóra és Lili napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Mégis kisebb lesz a közalkalmazottak nettó fizetése? PDF Nyomtatás
2011. január 12. szerda, 09:00

feher_jozsef02A közalkalmazottak adó- és járulékváltozások miatt bekövetkező nettó illetménycsökkenésének kompenzálását ígérte a kormány, ennek ellenére is rosszabbul járnak idén a közszférában dolgozók az adóváltozások miatt – állítja a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete főtitkára.

 

2006 végén emelték utoljára az illetményeket, a reálbérek a 2002-es szinten vannak a közszférában. Nem teljesül a kormány ígérete, hogy senki nem jár rosszabbul a közszférában az adóváltozások miatt - mondta az fn.hu-nak Fehér József, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete főtitkára. A tavalyi nettó kereset nominálisan sem őrződik meg annál, aki nem vehet igénybe gyerekkedvezményt, mivel a kormány nem számolja azt a 98 ezer forintos bérkiegészítést, amit idén már nem kapnak meg a közszolgálati dolgozók. A kompenzáció a 3,5 százalékos inflációt sem veszi figyelembe.

Ha a közszférában dolgozó házas- vagy élettársa igénybe veszi a családi kedvezményt, a kompenzációját csökkenteni kell a kedvezmény összegével, ezért az alacsony és közepes keresetű családosoknak már nem járhat az a dupla előny, amit a magas keresetű családosok élveznek, részben az adókulcs, részben a családi kedvezmény változása miatt – mondta Fehér József.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #3 Jenő 2011-01-30 00:35
wolfika, pontosan! Mivel már felnőtt a gyereked kevesebb a költséged, nem? vagy olyan jól felnevelted a gyerekedet, hogy még mindig te tartod el?
---------------------------
Ezek szerint a nagy gyerek támogatással azok járnak jól akik közalkalmazotta k és nincs v. már felnőtt a gyerekük, hát köszönjük szépen, az a szerencsétlen akinek még nincs 3 gyereke, de már van legalább egy azt meg jól megbüntetik, mert nem kap kompenzációt, de a az adó növekedése miatt meg csökken a fizetése, hát ez remek.
Idézet
 
 
+4 #2 wolfika 2011-01-13 12:18
Az egész új adórendszer kizárólagosan csak a törvényt megalkotókról és a nagyon jól keresőkről szól. A családi kedvezmény is egy nagy átverés,csak jórészt a magas keresettel bírók tudják igazán érvényesíteni, mert akinek nincs annyi adóalapja, de van 2-3 gyereke máris bebukott a mutatvány. Amiért az én gyerekem felnőtt, azért én jogosan keressek kevesebbet??!!
Idézet
 
 
+2 #1 Falusi Judit 2011-01-12 21:42
Most hallom először, hogy van MKK Szakszervezet, lehet, hogy ezidáig is voltak, de csendben nem csináltak semmit. Most nyilatkozik a főtitkárjuk, aki nem egy matek tanár, és nem is közgazda. Tessék csak utánajárni és utánaszámolni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár