Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. okt. 06., csütörtök, Brúnó és Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.

Magyarország két pólusa: Csopak és Tiszabő PDF Nyomtatás
2010. november 25. csütörtök, 09:00

skalaCsopakon élnek a legtehetősebbek az ezer főnél nagyobb települések közül, míg a legkisebb elkölthető jövedelemmel Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn lakók rendelkeznek a GfK Hungária Piackutató Intézet általános vásárlóerőről készített tanulmánya szerint.

 

A Csopakon élők vásárlóerő indexe 36,8 százalékponttal haladja meg az országos átlagot az idén hetedik alkalommal elkészített vásárlóerő-térkép szerint. A legkisebb Tiszabő vásárlóerő indexe: az országos átlag 41,6 százaléka. A sor elején Csopakot Telki, Budaörs, Tiszaújváros és Üröm követi. Az ezer főnél nagyobb települések közül Tiszabőn kívül Alsószentmárton, Szendrőlád, Kántorjánosi és Vilmány alkotja a sereghajtók csoportját.

A megyei lista szerint Budapesten a legnagyobb az egy főre jutó vásárlóerő, mutatója 133,6 százalék. Fejér megye 109,0 százalékos indexszel a második ebben a sorban, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az utolsó 75,4 százalékkal. „A sorrendet a GfK Hungária az általános vásárlóerő index alapján állapítja meg, a 100 százalék az országos átlag” - mondta Kui János, a GfK Hungária kereskedelmi szektor menedzsere.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?