Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. máj. 27., szerda, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Bérlakáshoz lehet jutni Pécsett felújításért cserébe PDF Nyomtatás
2010. november 11. csütörtök, 12:00

berlakasMintegy száz üresen álló bérlakása van a pécsi önkormányzatnak, többségük rossz műszaki állapotú. Nincs forrás a felújításukra, így új bérlők sem költözhetnének be. Erre találták ki Pécsett azt a programot, hogy ha a kérelmezők vállalják a felújítást, bérbe vehetik a lakást.

 

Az elvégzett munkákat a lakbér feléig beszámítják az így jogot szerzett bérlőknek. Egyéb feltételeket is vállalniuk kell, például 700 ezer forintos önerőt. Mivel kétezernél is több igénylő várakozik bérlakásra a városban, az akció sikeres volt, amikor áprilisban először meghirdették: 22 lakásra több mint százan pályáztak. Van, aki mostanra már be is tudott költözni.

A közgyűlés újabb huszonhárom lakást vont be legutóbbi ülésén a következő pályázati körbe Tévhitek szerint az érintettek megkapják az ingatlanokat, de Moór Eszter, a népjóléti bizottság elnöke hangsúlyozta a bama.hu-nak, hogy a program résztvevői nem nyernek tulajdonjogot, csak hosszabb távú bérletet. A rendszerben a lakásra várókon kívül az önkormányzat is jól jár, hiszen az üresen álló ingatlanoknál csak a szükséges fűtés havi díja legalább egymillió forint.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár